Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 22:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Zásuvka zapalovače na Škodu favorit 
Autor Zpráva
Příspěvek Zásuvka zapalovače na Škodu favorit
Zdravím. chtěl bych poprosit o pomoc. Mám Favorita a ten má nad rádiem nějakou zásuvku (nebo přípravu pro zásuvku). Koupil jsem si univerzální zásuvku zapalovače (kvůli nabíječce atd). Zapojení je jasné obvod - střed plus. Když jsem ale vyšrouboval stávající zásuvku tak měla přívod dva drátky červený a modrý a kostřeno je zřejmě přes plech na kterém je našroubována. Na plech je vyveden bílý drátek ale nevede k zásuvce (možní k radiu). Tak bych se chtěl zeptat jestli mi může někdo poradit jak to zapojit. Díky Jarek

16.5.06, 08:19
Pspvek Reklama

Příspěvek 
blbost-pres ten prech to ukostrene byt nemuze - ten plech je v plastu - teda je mozne ze nekdo extra ukostril i ten plech, ale jinak je to originalne ukostrene pod pristrojovkou - ma tam jit klasicky napevno +, - a + od svetel (to + tam muze byt i pres spinacku, kdyz chces - ale kdyz pres spinacku, tak to dej prs rele, pro sichr)

16.5.06, 09:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
No mně jde o to jak zapojit ten universální (např. filson) do stávajícího systému. Jak říkám na stávající "zásuvku pod krytkou" jsou dva drátky, a nevím jsou oba plus nebo plus a mínus je mi jedno jak to bude zapojené hlavně aby to bylo bezpečné a funkční.

16.5.06, 09:14

Příspěvek 
no jeden by mel bejt + a druhej minus, mely by tam bejt myslim zlutej a bilej, ale oni to v prubehu vyroby mohli menit - zkus to zmerit jakymkoli obycejnym digitalnim multimetrem (v obi za 90 kc)

16.5.06, 12:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
taky se mi nezda ze by byly oba+, jedine ze by byl jeden an osvetline toho krouzku kolem, ale i tak tomu moc neverim. jestli to nemas cim zmerit, tak vem zarovku (treba co je do zadnich svetel) a zkus ji pripojit na ty dratky, jestli se rozsviti. jestli jo tak je to + a -.

16.5.06, 18:53

Příspěvek 
Jedno je -, tuším, že 1 drát, to druhý je + , jsou to určitě 2 spojený dráty, ten druhej totiž pokračuje do spínače brzdovek a do vnitřního světýlka (nahoru ke zpětnýmu zrcátku).

16.5.06, 19:35
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]