Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 07:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Stále selhávající zapalovací cívka 
Autor Zpráva

Příspěvek Stále selhávající zapalovací cívka
Zdravím škodovkáře,
Potřeboval bych poradit ohledně mého problému se zapalovacími cívkami na starší typ Felicie 1,3 50kW LPG r.v. 1996. Je to cívka, ne ta lišta jako u novějších. Již dvakrát jsem během půlroku měnil zapalovací modul po selhání a nyní mi odešel třetí. První mi odešel pár kilometrů po té co jsem vyjížděl po montáži LPG. Dotáhli mě zpátky do servisu a vyměnili mi ho za novej od Magnetti Marelli. Po čtyřech měsících mě modul zradil kus poté co jsem vyjel od domu a zpátky jsem jel zase na laně. Opět jsem to vyměnil tentokráte za levnější z vrakoviště a ten mi odešel dva měsíce po koupi. Rád bych tedy věděl jaký na to máte názor, nejlépe jestli s tím někdo máte podobné zkušennosti jako já. Může být problém jinde než v té cívce ? Byl jsem se zeptat v servisu a frajer mi nabízel novou cívku za 3000 že mám koupit tu nejkvalitnější od Bosche a že by to pak mělo být cajk. Nicméně i v auto kelly mají Boscháckou daleko levnější a navíc si jí umím vyměnit sám takže se mi nechce servisu cpát peníze. Ale zase si říkám že tam by se mi na to mohli podívat a mohli poradit jestli není závada v něčem jiném, protože takhle rychlé selhávání cívek určitě není normální. Ptám se tedy radši tady kde je to zadarmo. Předem mockrát děkuji za odpověď !

2.7.13, 03:04
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Stále selhávající zapalovací cívka
pravděpodobně kupuješ zapalovací modul magneti mareli z auto kelly. vydrží max půl roku a je KO

cena je lákavá ale je to boj s větrným mlýnem

běž na vrakec kup starý zapalovací modul TEMAC za pětikilo, pak vytahej svíčky nastav odtrhy na O.5 mm a bude pokoj :P

2.7.13, 07:16

teď mi jeden servisák poradil jestli to není tou přestavbou na LPG. Dali mi tam totiž jiný ostřejší svíčky. Možná právě proto je zapalovací cívka o tolik víc namáhaná. Ale jak je uzpůsobit tak aby neškodili ? Asi si pohraju s těma odskokama ale nevím v týhle situaci kolik je tak pro LPG ideální odskok

2.7.13, 14:12
Dřevák na focení, neumí ostřit

0,5 a nejspíš ti dali vícebodový svíčky ty nejsou vhodný pro tohle zapalování a navíc u těch se to nastavuje velice obtížně, doporučuju zahodit a dát obyč brisky s 0.5 odtrhem

2.7.13, 14:31
Profil ICQ

Já mám sice Fáčko BMM, asi stejný motor, ale cívku mám možná už chycenou, protože mě to zlobí, ale zatím jezdí.
Zkusil bych asi nejdříve ty běžné věci jako dobíjení, jestli to moc nepřebíjí, i když to by se projevovalo asi i jinak.
Svíčky 3 bodové jsem taky používal, ale po montáži LPG mi doporučili normální jednobodové. Né ale kvůli namáhání VN modulu, ale prý klasické jednobodové svíčky mají lepší jiskru než ty vícebodové. Tak nevím co je na tom pravdy.
Taky bych asi zkusil koupit spíše ten kvalitnější VN modul. Pokud odejde, máte záruku. Potom se bude třeba asi zaměřit na něco jiného.

2.7.13, 14:40

presne toto som riešil jednému, nakoniec mal nejake tuning bezodporové VN káble aj sviečky... VN káble musia mať odpor rádovo v kiloohmoch, palec má mať 1kOhm a sviečy jednobodové v názve s označením "R" (tak isto má mať medzi kontaktom a iskrišťom 1-3kOhm)...

2.7.13, 18:32
Mistr mechanik

zapalovací cívka magneti mareli z autokelly je prostě do půl roku ko i kdyby tam dal někdo ty svíčky pozlacené

mám za sebou několik reklamací naštěstí úspěšných zbytečné se tím zabývat

3.7.13, 08:50
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]