|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
felicie 1,6 nízký tlak oleje
Autor |
Zpráva |
jelimaan
|
felicie 1,6 nízký tlak oleje
Zdravím,mám takový dotaz Při otočení klíčku do druhé polohy se rožnou kontrolky,svítí i kontrolka mazání,při nastartování svítí pořád,když se přidá plyn tak svítí pořád.Ale když se jede z kopce s kvaltem tak sem tam zhasne,potom chvíli nesvítí a když stojí auto na volnoběh tak po chvilce se rožne opět,po přidání plynu zhasne,za studena má tlak oleje cca kolem 5bar.Vyměnil jsem čídlo a při pootočení klíčku na druhou polohu kontrolka už nesvítí,jakmile se nastartuje tak se rožne a svítí celou dobu,at se jede jak se jede.Při zahřátém motoru už má tak cca 2,5bar.Dal jsem zpět to staré čidlo a zase zhaslo po přidání.Je možné aby byli obě čidla špatné?Co by to tak popřípadně mohlo být.Olej byl měnem před cca 6tisící. A najeto to má cca 199 tisíc. Děkuji předem všem za ochotu a pomoct:)
|
4.7.13, 21:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: felicie 1,6 nízký tlak oleje
Napojiť budík a zmerať tlak oleja.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
5.7.13, 09:10 |
|
|
jelimaan
|
psal jsem tam že za studena má okolo 5 a když je zahřátý tak 2,5
|
5.7.13, 09:43 |
|
|
CROWACK
|
kolik ma byt tlak oleje z hlavy nevim, to muzes dohledat v servisnim manualu, nicmene 2,5 na teplej motor mi prijde dost malo. Prvni co bych zkoumal je, jestli nemam olej naredenej benzinem, a hned potom bych sel po omezovacim ventilu tlaku oleje - obcas zustane viset a propousti. Pokud to ovsem i zere olej, tak je to jasny, proste nadmerny opotrebeni - jak je motor vybehanej tak to vulema ztraci tlak. Jeste nahlas co tam mas za olej, teoreticky se da neco dohonit posunem o jednu viskozitni tridu niz...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.7.13, 09:59 |
|
|
jelimaan
|
No nevím jestli by to mohlo být omezovacím ventilem,když jsem tam dal druhé čidlo tak svítila kontrolka pořád a když jsem tam dal zpátky to druhé tak zhasla po přidání plynu. Nicméně 2,5 je málo,měl by být okolo 4.Viskozita klasika 10W40.
|
5.7.13, 10:07 |
|
|
CROWACK
|
tos psal výše ale jinak, navíc to nové vypadalo že nechodí tak jak má, protože na druhou polohu se má kontrolka rozsvítit - motor stojí, tak olej nemá tlak, a po nastartování zhasnout, a ty jsi tam psal že na motor bez tlaku nesvítí a pak s nastartováním se rožne a svítí furt. Vyjasni teda jak to chodí, i když s průběhem tlaku je to jasný, má to malej tlak.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.7.13, 10:21 |
|
|
jelimaan
|
staré čidlo-na pootočení svítí,nastartuje se svítí,i během jízdy,z kopce někdy zhasne a na volnoběh se rozvítí,po přidání plynu zhasne druhé čidlo-na pootočení nesvítí a při nastartování a během jízdy už svítí pořád. Při studeném je okolo 5 tlak a při zahřátem 2,5,což je málo.Olej je po rysku MAX. Takže zkusit ještě druhé čidlo a olej. filtr a co to bude dělat?
|
5.7.13, 10:31 |
|
|
Šemik
|
Se mi skoro zdá, že to svítí jak chce než jak udává čidlo.. zkus odpojit faston z čidla a jezdit co bude, dost možná je jen někde proklepaná izolace kabelu.
2.5bar by mělo stačit přinejmenším na to, aby kontrolka zhasla.
P.S. Jsi si jist tím novým čidlem? Staré mohlo skutečně odejít a koupit správné čidlo na AEE není jen tak, řešil jsem to asi před dvěma roky a byly 3 možné varianty lišící se spínacím tlakem i logikou (NC/NO) což na to celkem i vypadá (nové čidlo : motor v klidu - nesvítí, motor v chodu - tlak oleje ano, čidlo sepne kontrolku)
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.7.13, 10:32 |
|
|
jelimaan
|
po odpojení čidla kontrolka nesvítí.S tím jsme nezkoušeli jezdit Tak v pondělí ještě pořeším to čidlo a pak dám vědět co a jak dělalo,nedělalo. Zatím díky za vaše rady:)
|
5.7.13, 10:38 |
|
|
jelimaan
|
tak po tom co jsme to na jedničku točili do 5 tisíc otáček a to samé i na dvojku tak kontrolka po 5km zhasla a už se nerosvítila.Zítra nebo ve středu měním čidlo tak uvidíme
|
8.7.13, 20:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|