|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Novel Whoop
|
Rána, smrad a zdechne
Zdarec, ani nevím, jak se to pořádně stalo, ale asi jsem byl neopatrnej a při rozjezdu na dvojku při nižší rychlosti, než jaká by byla v dané situaci vhodná, se ozvala rána, něco dost hnusně zasmrdělo a auto zdechlo. Další nastartování naprosto v pořádku - tak, jak jsem zvyklý. Při jízdě se taky nic nestandarsního neprojevovalo. Otázka tedy je - co jsem odpálil a proč k tomu vůbec došlo? Díky
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 1998 hatch, LPG
|
13.7.13, 19:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
large
|
Re: Rána, smrad a zdechne
Podle mě si možná odrovnal kat. pokud už je motor starší mohlo se při tom týraném podtočeném rozjezdu na dvojku dostat trochu benzínu do výfuku a jak to chytlo trošku saze tak to v tom výfuku blaflo. A nebo to taky mohlo jenom blafnout do klapky. Sundej sání a koukni jestli není očouzená. Jinak pokud to jede normálně tak do toho nehrabej. Mluvím z vlastní zkušenosti
|
13.7.13, 20:06 |
|
|
Novel Whoop
|
A odrovnanej katalyzátor se projeví jen tím, že na emisích neprojdu, nebo to třeba zvýší spotřebu nebo něco jinýho? Jinak auto fakt jede úplně normálně, tak se v tom raději nebudu hrabat
|
13.7.13, 20:54 |
|
|
varok
|
Záleží, jak to blaflo do katu, tedy jestli. Mohlo to vypálit tu mřížku vzácných kovů a v tom případě neprojdeš přes emise. Kdyby se ta mřížka vysypala, ucpala by vývod, nejspíše by to špatně táhlo, ale to asi není tvůj případ.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.7.13, 10:12 |
|
|
Novel Whoop
|
Nene, auto jede úplně normálně. Spíš si říkám, že to muselo blafnout do klapky, protože ten smrad jsem ucítil hned a myslím si, že kdyby to bouchlo v katalyzátoru, tak to asi neucítím. Vidím to tak, že stejně nechám klapku vyčistit. Tak i tak by si to asi zasloužila, tak uvidím, co mi řeknou. (Až teda najdu normální servis..) - Omlouvám se za OT, ale když jsem teď nechával dělat brzdy, tak mi to zas dokur***i.. A to už je druhej autoservis, kde neudělali práci pořádně, a nebo rovnou špatně. Nevěděli byste o pocitvém a dobrém servise v Brně?
|
14.7.13, 12:22 |
|
|
Blackie 639
|
Co ti dok****li na brzdách? Moc by mě to zajímalo
|
14.7.13, 19:29 |
|
|
Novel Whoop
|
No v jednom servise mi vyměnili desky aniž by mi o tom řekli (zadáním práce bylo vyměnit manžetu) a dali mi tam ferodo. Ani se neobtěžovali s rozhejbáním vodícich čepů a celkovou kotrolou brzd, takže se objevil problém s přibržďováním pravýho kola. Ten se povedlo nakrátko vyřešit rozhejbáním čepů ale pořád to nebylo ono. Pak jsem ale stejně musel měnit kotouče i desky, protože kotouče byly po smrti a destičky kvůli špatné práci mechanika byly na pravé straně obroušené již po půl roce ježdění. Takže šlo auto do jiného servisu a na problém byli upozorněni. Řekli mi že rozhejbali čepy a že je to dobrý. Nebylo. Závada se zase projevila znova a v ten nejlepší možný okamžik - na dovolené v jižních čechách. Měl jsem ale obrovský štěstí na šikovnýho mechanika v jedné dědině, kterej přišel na to, že bylo ruplý těsnění pístku a tímpádem zarezlej pístek, kterej se nevracel. Všechno mi ukázal a vysvětlil, a ještě se zběžně kouknul na auto a říkal, co by ještě zasloužilo pozornost. Takže je konečně po problému a auto jede a brzdí, jak má. Bohužel, 140 km do servisu jezdit nebudu, proto se ptám po někom šikovným tady v Brně..
Dodatek: Ani v jednom servise nepromazali třecí plochy destiček se třmenem vazelínou.
|
14.7.13, 21:22 |
|
|
CrazyMan
|
hele když tě to tak sere že tě všude ojebávaj proč si to neuděláš sám?
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
15.7.13, 01:46 |
|
|
Novel Whoop
|
Když jsem teď nechával měnit brzdy v servise, tak to bylo jen z časové tísně. Potřeboval jsem to mít před prázdninama. Byl jsem domluvenej se známým, že by mě s tím pomohl a já se to tím naučil. Jenže on na poslední chvíli odmítl, tak mě nezbývalo nic jinýho, než servis. Prostě jsem si netroufl se do toho pustit sám jen podle návodů na netu, přecejen jde o brzdy a tam bych nerad něco zmrvil. Jinak si dělám, co můžu a na co si troufnu. Teď nedávno jsem seřizoval vůli ventilů a na rodinné fabii měnil olej a chystám se na svíčky. Jsou tam ještě original, 11 let starý a 55 000 na nich najetých, tak je nejvyšší čas
|
15.7.13, 08:12 |
|
|
michalkatka
|
Fabia má hydroštely, tam sa vôle ventilov nastavujú automaticky po naštartovaní tlakom oleja.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.7.13, 08:19 |
|
|
Novel Whoop
|
Asi jsem to neformuloval nejlépe. Vůlli ventilů jsem dělal u sebe na feldě a na rodinné fabii ten olej a budu dělat svíčky.
|
15.7.13, 08:23 |
|
|
michalkatka
|
jj, ok...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.7.13, 12:57 |
|
|
Novel Whoop
|
Jen na doplnění - klapka je vyčištěná a vše je, jak má být K tomu jsem si zas pošteloval vůli ventilů a auto teď jede jako nový Btw klapka byla úúúúplně černá a to tak že celkem vrstva..
|
2.10.13, 20:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|