Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 15:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Veliká rána, slabší výkon 
Autor Zpráva

Příspěvek Veliká rána, slabší výkon
Škoda Felicia 1.3 '95, LPG

Hluk šel z prostoru kde je motor tak to píšu zde. Při jízdě se z pod kapoty ozvala rána jako prase, nejdřív jsem myslel že jsem něco trefil. Vůz je teď línější, kopec který jsem byl schopný vyjet (s pomocí setrvačnosti) bezproblému na čtyřku teď musím jet na trojku a ztráta rychlosti je patrná. Ztráta výkonu však není tak velká jakobych jel jen na tři válce. Před zmíněnou 'explozí' mi nějak haprovalo rádio, pár minut hrálo normálně a pak jakoby začalo pištět, jakoby se startovala turbína.
Vůz se pomalu rozsypavá, před tímto problémem jsem řešil dobíjení, je vyměněna baterie (byla stará) a regulátor napětí, budíky teď svítí jako prase i stěrače kmitají rychleji, napětí na baterii a všude kolem sedí jak má, při prošlápnutí se mění v rámci setin voltu. Jsem neznalý v oboru, proto píšu vše, kdyby někoho napadla souvislost.

Mohla rupnout nějaká část chlazení? Protože mi k tomu všemu ještě někde vytekla nádrž chladící kapaliny, dolil jsem zatím nikde nic neteče, nevím kde se voda ztrácí. Chladící těleso je nové pár měsíců měněno u 'profíků'.

...a výfuk se taky pomalu začíná hlásit o pozornost. Může být problém zde? Pár řádků pod tímto vláknem o tom cosi je, ale co ta rána?

31.7.13, 10:05
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Veliká rána, slabší výkon
budiky sviti jako prase ? kolik to ma voltu pri zvysenych otackach a zapnutych VSECH spotrebicich?
ta rana mohla zpusobit i LPG sekce, mohlo se to neco roztrhnout v reduktoru a ted ti voda jde do sani spolu s plynem

31.7.13, 12:58

Ty budíky svítí asi normálně, tak jak mají, jen na to nejsem zvyklý po těch problémech s dobíjením. Protože se světly při běhu ukazuje napětí 14.10V cca. Po 'explozi', zaparkování a několika hodinách stání byla nádrž chlad.kapaliny úplně prázdná. Jde mi o to jestli může něco na trase nádrž-chladič, udělat při poruše ránu jako prase.

No nic, stejně to asi někam odvezu. Ale díky za tip.

31.7.13, 13:33
rejpal

Tak jestli byla prázná nádržka chladící kapaliny, nejspíše tu ránu udělalo něco v chlazení...
Dolil jsi to? Neuniká to někde?

31.7.13, 13:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Dolil, moc jsem od incidentu nenajezdil tak 40km, nic neutíká... předpokládám, že se zesralo víc věcí naráz, jak je ve zvyku.

31.7.13, 14:24
Mistr mechanik

a na benál ti to taky netahne? :wink:

31.7.13, 17:44

Je to starej auťák, na benál určitě jede líp jak na plyn... bohužel to nemám s čím porovnat, na benál to tak zažité nemám takže případným testem nepoznám rozdíl a nevyloučím závadu na systému LPG. Díky za tipy, bude na to muset kouknout nějakej odborník, příznaků je asi příliš na rozsouzení od stolu. Servisák už z toho párkrát vytáhl slušný součástkový bizár, tak jsem zvědavý co to bude letos. :D

31.7.13, 19:13
Mistr mechanik

to musí někdo kdo tomu rozumí tobě zbývá jen pokec na netu a bud zacáluješ nebo kovošrot :wink:

31.7.13, 21:03
Ignorant pravidel

hlavne vedet odkud clovek je :-P

1.8.13, 04:41

se divím že to sem ještě nikdo nenapsal... díval ses na hadici k airboxu ? to vytečení vody s tím nemusí souviset. Chladící systém sam od sebe ránu neudělá, navíc tlak je u feldy dost malej

8.8.13, 21:30

jak malej... spravne nizka hladina kvapaliny v kombinacii napriklad s prasknutym tesnenim, podporena otackani nad 3000 y minutu... a budes kukat ako ti mala explozia zdeformuje kapotu zvnutra aj s dymovou clonou.

Ma to jednoducho pokazene

10.8.13, 16:56

měl jsem povolenou jednu sponu na hadici tak že s ní šlo rukou otáčet (s tou hadicí) a jen tama pomalu vzlínala voda... Možná tam mám blbý víčko co neudrží tlak, když to povolím teplý jen to trošku pšoukne. Ale nemrzka mi nějak moc neubývá (tak deci za čtvrt roku, to je asi kvůli jedný zarezlý sponě co nejde dotáhnout a prolíná)

11.8.13, 10:38
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]