Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 15:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 fabia při zmáčklé spojce se zvednou otáčky 
Autor Zpráva

Příspěvek fabia při zmáčklé spojce se zvednou otáčky
Dobrý den, koupil jsem fabii 1,2 htp 47 kw v plné výbavě s 56 tis km najetými. Při přezařování se po zmáčknutí spojky zvednou otáčky, pokud řeadím rychle tak to je hodně poznat. Při používání tempomatu při konstatntí rychlosti třeba když jedu 90km tak vymáčknu spojku a otáčky vyskočí ze 3000 třeba na 5000 a teprve začnou klesat. Diagnostika žádnou chybu nemá. Měl jsem přetím taky tyhle auta a nikdy jsem se nesetkal, taky mi přijde podle pal. počítače že auto má o 0,5l větší spotřebu.

3.8.13, 17:49
Pspvek Reklama

Dezertér 2

Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
Příspěvek Re: fabia při zmáčklé spojce se zvednou otáčky
pokud jedeš na tempomat a vymáčkneš spojku tak porušuješ bezpečnostní pokyn a tím pádem může být v háji čidlo na spojce a to houpat i otáčkama při vymáčknutí.. běží během jízdy a kolísání otáček klima?

RAPID 130 POWER FOREVER!!!

Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.

Karoserie COUPE je mým osudem!

3.8.13, 19:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych řekl, že je to normální. Elektronický plyn má jisté zpoždění. Proto jestli pouštíš plyn současně s mačkáním spojky (což je při rychlém řazení nezbytnost), chvíli trvá, než řj převede signál na motor, tudíž otáčky vyletí. Sešlápnutí spojky při tempomatu se mi takhle chovalo taky. Kecající palubák je taky normálka. Ono by se nehodilo, aby to ukazovalo skutečnost. :D Pak si lidi honí triko nad tím, jak málo jim to žere.

3.8.13, 20:02

No měl jsem už asi 10 těch fábii a žádná to nedělala, je možné že když předtím s tím autem jezdila celou dobu ženská, že to nějak dodělala. Je to fakt hodně znatelné. Kde je nějaké čidlo spojky. Při řazení nahoru při při nižším plynu to tak nejde poznat, ale při vyšším jdde dost. Je to přímoúměrné. Cítím to i pocitově. Normálně plyn vždy klesal ted se zvedne a při zařazení vyššího je tam víc plynu než při vyřazování. Takže to vždy cukne navíc to jde slyšet, že se ten plyn zvyšuje, což jsem ještě nezažil.

4.8.13, 08:09
Mistr mechanik

spínač spojky najdeš normál vagem v bloku měřených hodnot ale nevím z hlavy ve které skupině, prostě přepínáš skupiny a šlapeš na spojku a když v žádné nedojde ke změně, sděláš dole panenel před levým kolenem, vytáhneš spínač spojky je nad pedálem a změříš

tempomat který máš v autě je na spínači spojky závislý :oops:

4.8.13, 09:24
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]