Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 15:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Favorit r.v. 1994 nejde nastartovat 
Autor Zpráva

Příspěvek Favorit r.v. 1994 nejde nastartovat
Ahoj, potřebovala bych poradit, než vyrazím do servisu. Můj favorit r.v. 1994 byl před měsícem na TK. Předím mi opravily nějaké drobnosti, jedinou větší opravou měla být výměna spojky (zabírala už hodně nahoře). Během oprav mi volali, že se jim pod rukou doslova rozpadl snímač otáček a musí shánět nový. Nemohli ho sehnat, protože auto je posledním typem vyráběného favorita, pak už byly felicie, prý to byl nějaký "mezityp." Nakonec tam nějaký padne asi na druhý nebo třetí pokus. Auto odvážím ze servisu domů, trochu škube. Říkám si, kruci, ale druhý den ho nutně potřebuju, tak se hned nevrátím. Další den už auto neškube, jezdím s ním měsíc, najeto cca 300 km. Jediná nepříjemnost je, že předtím vždy nastartovalo na první pokus, teď na druhý, třetí, ale vždy chytne. Říkám si, že neumím pracovat s novou spojkou. Asi dvakrát mi chcípne na křižovatce, což se mi už X let nestalo. Najednou ráno v garáži nejde nastartovat vůbec (startér startuje, ale nechytne to). Baterie je dobitá, brácha říká-vypadá to na startért. Nechce se mi věřit, že "náhodou" se rozbil startér tak krátce poté, co se měnil snímač, který zřejmě (?) nebyl úplně ideální. Nechci jet do servisu zase jako neznalé pako, příprava na technickou+TK mě stála nemálo peněz. Favorit je moje srdeční záležitost, neboť jsem ho zdědila po tátovi, jinak bych si dávno koupila nové auto.
Děkuji moc za pomoc

18.8.13, 08:47
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Favorit r.v. 1994 nejde nastartovat
Tak za prvé počítám s tím, že máš Favorita ,, mezityp " řízený karbec. Dost na ho**o kombinace :D, spotřeba je fakt slušná, i když to nejede tak dobře podle představ. Může se stát, že když měnili spojku, tak chtěli bud : vyndat snímač a rozlomil se anebo spíš za čím si stojím já, že ho jen odpojili pomoci konektoru a při nasazování převodovky na motor ( když dělali spojku ) tak dali tu převodovku blbě a urazili kus snímače. Pokud ti neukázali zbytek snímače, tak to posrali oni, určitě, ještě se mi to nestalo na žádném autě a že jsem udělal spojek desítky na různých značkách, různé staří, různé typy snímačů...Pokud chceš, jezdím do kovošrotu, kde nechaj lidi ekologicky zlikvidovat auta, tak čas od času tam jdu se podívat po náhradních dílech za hubičku ...zánovní výfuk komplet za 100,-, paté dveře za 50kč ..kolo lité taky za 50kč, plasty dávaji zdarma :D ..prostě se můžu podívat a sehnat ten snímač otáček originál, on se dá nový sehnat, ale stojí minimálně 1000,-, což je fakt moc peněz za takovou blbost ( když na feldu originál stojí 500,- ). Oni tam dali snímač otáček z feldy(favorit - jednobod i čtyřbod vstřikování mají stejné snímače) někdy to funguje, někdy ne, to je celý problém.
Kdyby byl vadný startér, tak by to nemělo sílu točit motorem anebo by bylo slyšet jiskření.

18.8.13, 09:50

Píšeš že startér startuje, tak to nemůže být starterem (logicky).
Ecotronik to nebude, ty se už v té době nevyráběly (pokud je to opravdu '94). Zřejmě je to zase snímač otáček.

18.8.13, 10:29
Mistr mechanik

judita píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit,
Děkuji moc za pomoc

měnit spojku že bere nahoře, :roll:

každá nová spojka pokud je OK de lehce jak pírko a bere nahoře,

pokud se sdělává převodovka jako první se musí odpojit snímač otáček protože se jinak rozbije o věnec

sehnat snímač otáček je pro mě otázka půl hodiny, koupit snímač a k němu dokoupit kabel :roll:

poradit se ti moc nedá, srdeční záležitost je hezká věc, ale o auto by se ti měl starat někdo kdo tomu rozumí :wink:

18.8.13, 11:02

Mimochodom snímač z bmm/mpi,ide použiť aj na ecotronik.Po úprave.

http://www.sptech.sk/

18.8.13, 11:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

Snímač otáček jsem viděl ještě i origo s tím káblíkem dohromady, ale stál hrubo přes 1000,- kč. Jinak mi všude nabízeli už ty novější z feliny, kde není káblík ale jen konektor a káblík se prodává zvlášť. Nevím co tady řešíte, když ten novější typ i kdyby stál kolem 500,- kč tak káblík stojí asi 350,- kč a to je 850,- kč. To už není takový velký rozdíl oproti tomu origo. Prý jsou záměnné, ale nemám zkušenosti. Určitě bych ale koupil úplně nový, max. je na něho záruka a vrátit ho nebude problém.
Proč by startér nemohl být v háji, když točí motorem? A co špatná volnoběžka? Takové jsem opravoval už nekolikrát. Startér normálně točí, ale pastorek se netočí-volnoběžka pastorku prokluzuje a tudíž netočí motorem.
Judita: Jako první zkuste otevřít kapotu. Ať vám někdo točí startérem a podívejte se, jestli se točí motor. Poznáte to, že se protáčí řemenice s řemenem. Jestli ano, tak je startér v pořádku.
Potom to může bát ten snímač otáček, nebo pal. čerpadlo.

18.8.13, 14:14

-> judita
Doplň si bydliště, určitě by se našel někdo z okolí, kdo by se na to kouknul.

18.8.13, 20:53

Lamač : mě nefungoval ani po ůpravě ..nebyl to orignl snímač :)

20.8.13, 22:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]