gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
Před 6 lety jeden blatník, před 4 půlka auta, letos celé. Vám se to zdá často? Mě přestalo bavit furt rozlešťovat kapotu a střechu, aby se aspoň trochu podobaly zbytku auta. A i tak šly vidět rozdíly v odstínu. Sice minimálně, ale já jsem na tyhle věci pes. Červená půjde origo. Uvažoval bych, že by to šlo do nějaké jiné barvy, nebo třeba do té mé, ale metly. Nakonec jsem to zavrhl. Možná se dočkáme za další 4 roky. Každopádně, jestli bude trochu financí nazbyt, tak se bude lakovat Miloš. A tam už se fantazii meze nekladou.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.8.13, 20:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Uf, plnič hotov. Přes víkend broušení (kapotu a přední dveře už mám i vybroušené) a v pondělí pro barvu. To lakování bude snad už jen jako třešnička na dortu. Mimochodem, z fotek to není poznat, ale ten plnič je béžový. Vypadá to jako ta písková žlutá z prvních Favoritů. A vůbec to zdálky nevypadá špatně. Žeby Miloš?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.9.13, 11:49 |
|
|
varok
|
Re: gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Tak jestli bude lak pěknější než ten předtím, tak autí jako nové.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.9.13, 19:30 |
|
|
gokralik
|
Když se sere, tak se sere. Celé dva měsíce, co jsem makal na autě bylo pěkně. Až na pár výjimek svítilo slunce, bylo teplo a sucho. Teď, když už mohu konečně lakovat, chčije, je vlhký vzduch a je zima. Perfektní. Musel jsem dokoupit odlučovač ke kompresoru a i tak musím po každých dvou decích barvy čistit malý odlučovač, co mám přímo na pistoli. Jinak ta voda s olejem začne lézt do pistole. Díky tomu jsem zkurvil zadní dveře. Už na ně seru, jestli zbyde barva, ještě je přebrousím a přestříkám. Další věc je to, že "ona ta červená špatně kryje, budete muset stříkat větší vrstvu". U předchozího stříkání jsem si toho teda nikdy nevšiml, teď mám barvu značky IVAR (ňácí taliáni) a opravdu. Po dvou vrstvách je stále vidět béžový plnič a sem tam nějaké to probroušené místečko. Takže to musím zavalit vrstvou třetí, která udělá takovou umolousanou plochu. Až budu stříkat boky vozu, bude to určitě krásně stékat. Super. Jo a ať se snažím sebevíc, jsou v laku takové ťupky. Nevím co to je. Jestli kapičky vody z pistole, co projdou přes oba odlučovače nebo prach. Ale na to už házím bobek. A taky jsem si zařídil takové menší přetlakové větrání. Aspoň to funguje perfektně. A dveře vypadají zhruba takto. Fotky hodně přikrášlují...
|
14.9.13, 13:35 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já s barvou Body nikdy neměl problém s kryvostí
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.9.13, 14:42 |
|
|
Dallen
|
Pekna prace s 156. Projel ses?
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
14.9.13, 17:20 |
|
|
varok
|
Nechci chytračit, ale ten světlý plnič na takovou barvu je to nejhorší co můžeš udělat. Jsou různé finty, ale možná na to přijdeš. Ty ďupky ač asi nechtíc ale jdou na fotkách vidět. Je to asi voda v hadici. Ten malý filtřík prý je k hovnu, podle lakýrníka co tak zběžně znám, i když mě se zdá že docela pomáhá. Jestli máš ten odlučovač na kompresoru z OBI nebo Hornbachu, tak ho tam asi nemusíš dávat.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.9.13, 17:36 |
|
|
gokralik
|
Dallen: Neprojel. Ruda by mě tam nepustil ani po třech vanách horké vody. No bez toho odlučovače by to bylo o poznání horší. Byl přímo od lakýry, ale jakýsi polák, takže kvalita úplně na nule. Ďupky jsem fotil schválně. Jo, s tím horkým vzduchem z kompresoru by to dávalo smysl. Kéž by přišlo ještě pár pěkných dní a já to dostříkal... o tom plniči jsem vůbec nevěděl, že má na to takový vliv. Předtím jsem to stříkal na šedý plnič a krylo to krásně. Barvu jsem měl od nás z Autokelly a už při první vrstvě vše schovala. Tady mě překvapilo, že je to taková voda.
|
14.9.13, 18:11 |
|
|
varok
|
No já jsem to kdysy taky neřešil. Ale když dáš ten světlý plnič co máš na fotkách a na to nástříkáš bílou, světle šedou nebo jinou světlou barvu, tak to nevadí. Ale když dáš tmavší barvu, která špatně kryje, je průser.
|
14.9.13, 18:56 |
|
|
škodovka
karosář
|
Červená barva je průser sama o sobě..ještě jsem se nesetkal s červenou co by kryla Jinak je dobré si kapku barvy přimíchat už do plniče a tím ho zabarvit, občas to tak dělám
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 437 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 252tk+1.3 MPi Kombi LPG 432tk OctaviaII 1,9tdi 459tk
|
14.9.13, 21:13 |
|
|
gokralik
|
Dnes konečně... Až na pár chyb je to OK. Na to, že je to můj první celolak a hlavně velké lakované plochy je to aspoň dle mých základních představ. No a chybama se člověk učí, takže příště to bude lepší. Co mě nasralo hodně je to, že mi při stříkání střechy vyskočila hadice z pistole a než jsem pustil páku na pistoli, tak ukáplo zhruba 8 velkých kapek barvy. No nic, časem to sjedu šmirglem a přeleštím. Taky je tam pár stekanců. Zatím jsem našel 2, ale až to vytáhnu na pořádné světlo, vyleze jich mnohem víc. Pak taky prosvítá ten žlutý plnič na pár místech, jako jsou nároží plechů a hrany dveří atd. To už neřeším. Na kapotě se mi v jednom žlábku barva zkrabatěla. Odmašťoval jsem vše pořádně, tak těžko říct, co to způsobilo. Spíš to vypadá, jako by se zvedl i plnič. Jo a lak na pátých dveřích se mi nepovedl vůbec. Pomeranč jako svině. Mě ta pátá vrata prostě nejsou souzena. V roce 2009 mi zmokla, takže barva byla matná a byly v ní kapičky no a teď tohle. Vše najdete na fotkách. Aspoň potěšil fakt, že jako rovnač důlků a nerovností jsem dobrý. Tam už není nic, co by mě překvapilo. A taky to, že ty větší plochy nejsou od broušení "vlnovité" když se podívá člověk proti světlu. Jako sem tam vlna je, ale není to tak hrozné jako kolikrát vidím. Pro galerii si kliněte na fotku.
|
20.9.13, 10:50 |
|
|
john simple
|
máš to dobrý, přivezu ti Volvo na nástřik prahů
|
20.9.13, 12:07 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
neni to tak zle, lepsi jak kdejakej cikanskej stetko tjuning
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
20.9.13, 12:31 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re:
gokralik píše: Pomeranč jako svině. Bych čekal spíše mrkvičku... Ale pěkná práce.
|
20.9.13, 13:40 |
|
|
Hiro
|
já myslím že na domácí podmínky to je pěkný výsledek
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
20.9.13, 15:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|