Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 16:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Motor Felicie 1.6 MPI 1995 
Autor Zpráva

Příspěvek 
[quote="pjdefort"]tak to bych možná tipnul KO škrtící klapku...vcelku běžná a drahá závada na tomhle motoru...když je to studený, drží to zvýšenej volnoběh a po ohřátí, když už si to má hlídat servomotorek klapky, kterej máš zřejmě KO, tak to chcípá..[/quote ano, zvýšený volnoběh si to drží, pak se to vice otevře a chípne.Pujde na Diagnostiku.Děkuji Za Radu

23.1.10, 18:56
Profil YIM
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Motor Felicie 1.6 MPI 1995
Jan svoboda píše:
Ahoj všichni, prosím o radu, mám problém, že když se mi ohřeje motor na zhruba 75 stupňů, tak mi to chcípne, možná je to čidlo teploty chládící kapaliny, ale nevím.Ještě něco, má škrtící klapka vrčet při zapnutí klíčku?Děkuji Vám Honza
Tak, mám další poznatek, někomu by se to mohlo hodit, dal jsem nove čidlo teploty chladící kapaliny, studeny motor, klapka přestala vrčet, po ohřati na cca 80 stupňů, to zase zdechne, takže diagnostika to vyřeší.Honza.
Ještě jednou děkuji všem za rady.Ahoj

1.2.10, 16:36
Profil YIM

Zdravim. Mam feldu 1.6 MPI r.v. 1997. Mám problém se zhasínáním motoru za jízdy jedu třeba 70 km/h, jakoukoli rychlostí na jakýkoliv rychlostní stupen a v tahu mi začne škubat, cukat až mi spadnou hnedka otáčky na nulu a občas se vzpamatuje a znova naskočí ale většinou mi to zhasne, rosvítí se kontrolky baterky a oleje. Když se pokouším nastartovat hned tak se jí vůbec nechce ani kdybych se snažil sebevíc.... :sick: Musím počkat 10-15 minut někdy i mnohem dýl a pak nastartuje jako by se nic nedělo.dělá mi to různě jel sem třeba 4 km do krámu a za cestu mi to zhaslo 3x.3 dny třeba jezdí bez problému a pak zase ale pořád se to střídá.Volnoběh za studena je kolem 1000 až se zahřeje spadne níž ale otáčky nekolísaj.Autům moc nerozumím ale snažím se. měnil jsem svíčky (bez kabelů), cívku už 2x, palivové čerpadlo (bylo z feldy 1.3LX bylo menší ale to by na to zhasnutí nemělo mít vliv)? palivový filtr, a ještě ten zadní kousek na spínací skříňce.Nevíte někdo co by to mohlo být? Děkuju za rady. :wink:

3.10.13, 13:41

snímač HALL na převodovce (podle popisu je to tutovka, vsadím boty)

3.10.13, 20:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

mám 1.6 MPI tam je hallův snímač někde u rozdělovače.HALL=snímáš otáček?

3.10.13, 22:46

ano je v rozdělovači

4.10.13, 08:54

tak to se omlouvám za mystifikaci tu 1,6 jsem přehlíd

4.10.13, 19:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

dobře děkuju zkusím to a abych ho vyměnil tak musím rozšroubovat celý rozdělovač na ty 2 imbusy?nebo stačí jen ten kablík odpojit?a vyměnit za nový?ještě prosím kam vede ten hall snímač asi do ŘJ ne?

4.10.13, 23:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2