Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 16:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Cuknutí motoru při puštění plynu 
Autor Zpráva

Příspěvek Cuknutí motoru při puštění plynu
Zdravím ... mám problém s felicii 1.3MPI. Při nastartování studeného motoru za jízdy (je jedno na jaký kvalt) a úplného puštění plynu sebou vždy motor cukne. Je jedno jestli pustím pedál rychle nebo úplně pomalu. Když se jakoby sepne snímač volnoběho, tak motor škubne jakoby na moment chcípnul. Zjistil jsem ale, že když ručička teploměru vyleze na 70C, a motor shasnu a znovu nastartuji, tak je po problému.

Takže to dělá pouze při startu pod 70C. Když má motor víc než 70C a nastartuji auto, tak motor na puštění plynu neškubne.

Pomohl by někdo s tímto problémem?

Škrtící klapka vyčistěna, proveden reset a základní nastavení - vše OK. Volnoběh drží 800 otč./min. Běh motoru je bez problému. 6adné houpání otáček ani chcípání za jízdy, jen ten problém s tím cuknutím.

Děkuji předem za pomoc. Rony

7.10.13, 17:27
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Cuknutí motoru při puštění plynu
"Při nastartování studeného motoru za jízdy" - toto tu mam chapat ako jazdenie s vydarenym kvaltom a stojacim motorom, ktory sa potom cez kvalt roztaca? ak sa nemylim, potom evidentne bude treba vymenit medzikus medzi sedackou a volantom.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

8.10.13, 07:11
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

zas to napíchni blok měřených hodnot teplota motoru nastartuj a jezdi a podívej se jestli je teplota motoru v řj motoru je stejná jak ta co ti ukazuje na přístrojovce, :wink:

8.10.13, 08:03

ventYl - měla tam být čárka ... Při nastartování studeného motoru, za jízdy ...
žádné startování na kvalt ... :)

slovacek.milos - nezkoušel jsem to za jízdy, ale koukal jsem na teploty když jsem motor zahříval na provozní teplotu a to teplota motoru ve VAGu a teplota ručičky na přistrojovce byla +- shodná ...

8.10.13, 11:22

Ještě zjištěno:

Dnes i při startu studeného motoru jízda bez cuknutí po povolení plynu. Za to včera jsem zkoušl jak vždy nastartovat auto znova když byla teplota nad 70C a cukání nezmyzelo ... zkoušel jsem to během jízdy a teplého motoru asi 5x a škubalo to pořád. Takže to s teplotou asi nemá nic společnýho, ale záleží na tom zda se povede nastartovat motor s nebo bez toho aby potom za jízdy při puštění plynového pedálu cuknul motor ... jako by nějaký snímač nebo čidlo po otočení klíčku jednou naskočilo a jednou ne ...

9.10.13, 18:24

Tak už týden je od škubání klid, teď pro změnu zase motor drží za tepla vysoké otáčky kolem 2000 a trvámu třeba 5 sec. než pomalu padnou na 800. Za jízdy při zařazeném kvaltu a puštěném plynu si motor sám přidává plyn jak mile začne klesat pod 2000 otč./min.

Od té doby co jsem vyčistil klapu, udělal reset a její základní nastavení si motor žije trochu svim životem ...

CO S TÍM???

17.10.13, 14:14

skus ještě jednou reset a základní nastavení a pak to prožen programem od Motordiagu

17.10.13, 14:34
Mistr mechanik

taky bych se podíval v bloku měřených hodnot na vstřikované množství jestli je při ubrání plynu OOO

17.10.13, 15:11
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]