Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 23:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 Wapka Eta nefunguje 
Autor Zpráva

Příspěvek Wapka Eta nefunguje
Ahoj všem, mám již čtvrtým rokem, wapku Eta, která je jen občasně používána k mytí auta. Od jara letošního roku je téměř nepoužitelná. Vždy když se zahřeje na provozní teplotu, tak přestane tlakovat. Ve zdroji vody by problém být neměl, protože je pořád stejný – vodárna a wapka na ni jela bez problémů 3 roky.
Zatím jsem vyměnil těsnění na přívodu a výstupu, vyčistil sítko a podíval se dovnitř na těsnění pístků. Není poškozené ani nijak opotřebené. Nic z toho nepomohlo, už nevím co s ní. Jestli je tu někdo, kdo se v těchto zařízeních vyzná, tak prosím o radu, díky.

27.10.13, 07:48
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Wapka Eta nefunguje
tam máš ty pístky a přetlakový ventil ten se ti zasekne nebo pulsuje že jedno tlak je pak poleví

vyčisti ten ventil, nebo ho přitáhni nebo podlož pod pružinu :oops:

27.10.13, 10:15

Příspěvek Re: Wapka Eta nefunguje
Čau Miloši, pustil jsem se do toho ventilu, ale nejde otevřít. Jsou tam zeshora tři plastové zátky viz. fotky http://blackie639.rajce.idnes.cz/Wapka_Eta/#Wap2.jpg a ty nejdou povolit. Dokonce jsem si z kulatinky udělal povolovací nástroj, ale protože je zátka z měkkého materiálu, tak to jen pruží a to je vše. Vzhledem k tomu, že jsem neobjevil náhradní díly na tuto wapku, tak je nesmím poškodit, respektive mě nenapadá, co použít místo nich, až je zničím.

1.11.13, 20:15
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]