Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 23:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Výmena nádrže LPG a problémi 
Autor Zpráva

Příspěvek Výmena nádrže LPG a problémi
Zdravím, mám problém z ukazovateľom stavu LPG na mojej fabii. Po výmene nádrže mi stále ukazuje plnú. A stane sa aj to že mi ju občasza jazdy prepne na benzín a začne pípať že nemá LPG aj keď reálne v nádrži je, aj kontrolky stavu nádrže zmiznú. Postojim, vypnem zapnem motor a zase nabehnu kotrolky a idem na LPG. Robí to od tej výmeny nádrže. Problém bol aj taký že to auto je dovezene z Talianska a tam nejaký pani majstri namontovali namiesto vnútornej nádrže vonkajšiu, takže mi to museli prerobiť.

26.10.13, 12:38
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Výmena nádrže LPG a problémi
no chod tam kde ti tú nádrž menili nech to opravia, to bude iba nejaký vadný spoj...

26.10.13, 19:49

Keby som potreboval takúto radu tak sem ani nemusím písať..

30.10.13, 14:51
Mistr mechanik

a jakou chceš radu toto není forum jasnovědců

pokud ti někdo namontuje nádrž a po montáži se vyskytne závada tak si to reklamuj u majstrov co to prerobili :oops:

30.10.13, 15:53

miloš má pravdu, skús preventívne všetky konektory od LPG vysunuť/zasunúť, pozri káblové zväzky či nieje niekde predraná izolácia, viac ti bez detailejších informácií neporadíme...

ak by si chcel radu, potrebovali by sme vedieť ako máš riešený ukazovateľ stavu paliva LPG, či mechanický, elektricky samostatný, elektricky kombinovaný s ukazovateľom benzínu, ( predpokladám že elektrický na ovládacom paneli LPG ) aký presný typ plaváku, pôvodnú motorizáciu auta, nakoľko nie pri všetkých benzínových Fabiach sú ukazovatele paliva rovnaké, ďalej typ LPG systému, každý výrobca rieši detaily po svojom, a aj každá montážna firma to rieši po svojom, ďalej vôbec netuším aký je rozdiel medzi vnútornou a vonkajšou nádržou, možno pri pickupe, ale fabia pickup je iba prototyp... a aj keby si nám všetky tieto informácie dodal, nie je záruka že ti poradíme, tento typ závady je pomerne ojedinelý, takže ťa možno iba navedieme ako to opraviť, čo hľadať, na čo sa zamerať, no to musíš zapojiť mozog aj ty, alebo jednoduchšie zabehnúť tam kde ti to robili...

30.10.13, 17:59

Mám Fabiu Combi 1.4 16V 55kw r.v.:2002 kod motora AUA typ/variant/verzia: 6Y/SEAUAX01/FM5FM52T008LALLE

Co sa týka LPG tak mám tam LANDI RENZO.. ako som už spomínal mal som tam v rezerve namontovanú vonkajšiu nádrž v rezerve namiesto vnútornej. Takže mi tam dávali vnútornú. Podla papierov čo mi dali tak je tam nádrž značky: GZWM S.A. znak homologation: E20-67R-010411 Ext 12
Multiventil typ. 305 značky LOVATO

Lenže ten ukazovatel stvu paliva tam dali ten pôvodný zo starej nádrže a je s tým nejak problém. Tak neviem či tam je dobrí typ. Ked ho tam dali tak aby sa uchytil na nožičky zo skrutkami tak neukazoval dobre, len ked sa natočil do strany. Ale ajtak hladina stavu neklesala na kontrolkach počas jazdi. A cca v pol nadrže ho aj vypínalo akoby nbola nádrž prázdna ale ajtak tam polovica ešte bola..

Pozeral som to prave v technickom preukaze a bola tam nádrž značky: GHEZZI, 50 l
- kontajner zn. LANDI
- odparovač zn. LANDI
- reduktor zn. LANDI
- zariadenie je opatrené bezpečnostným systémom ECE/ONU 67.01

A ako tak teraz pozerám tak nebudem mať teraz problem ked v TP mám zapísaný iný typ nádrže???

31.10.13, 10:51

takže predpokladám že problém bude v tom plaváku, nakoľko si pôvodne mal diskovú nádrž, namiesto rezervy, teraz máš valcovú v kufri, plavák pre každý typ nádrže má byť iný, jednak má iný tvar samotného plaváku a má inak riešenú trubku ktorou ide kvapalná fáza LPG, to má byť ako u klasickej benzínovej nádrže že trubka má byť zakončená na dne nádrže, preto každá nádrž a k nej príslušný plavák má montážnu polohu, to vysvetľuje aj to prečo vieš vyjazdiť iba polovicu nádrže, ono dá sa to oklamať prihnutím trubky a plaváku.

z druhej strany ma prekvapuje že ak ti to robili v servise kde sa LPG zaoberajú že toto nevedia, alebo že ťa na to neupozornili.

31.10.13, 13:23

nie nemám vacovú.. mal som vonkajšiu siskovú v rezerve a teraz mi dali takisto diskovú do rezervi ale vnútornú.. :)

31.10.13, 18:55

Dneská som sa práve vrátil zo iné ho servisu a už to mám pravdepodobne všetko o.k.
Ked tam otvorili tú nádrž tak ani nič nepozerali, len sa nazreli a začali sa rehotať.. a pýtali sa že čo to za šuplikantov mi to robilo..
Problém bol v tom že mi otočili multiventil opačne o 180° takže plavák bol opačne.. a šete mi tvrdili že tam problem nemôže byť.. Odbornícii..

tu je pre info aj tá firma z NR aby ste vedeli do budúcna a nemali zbytočné problémi ako ja: K.G. Gas, spol. s r.o.

http://www.zoznam.sk/firma/3061802/K-G- ... -r-o-Nitra

Každopádne dakujem za vašu pomoc a ochotu riešiť môj problém.. ;)

31.10.13, 19:01
Pan Kapitán

To je dobre, ze to byla takova pitomost. :-) Jak se to opravuje? To se musi vypustit nadrz?

Cvokárium: Youtube Instagram

31.10.13, 19:20
Profil ICQ YIM
Ignorant pravidel

dotaz mimo tema: jak si mohl mit v rezerve venkovni nadrz kdyz rezerva je ve fabii uvnitr vozu ??

31.10.13, 19:27

Ano musíš vypustiť nádrž, aspon čiastočne..

Šak presne tak rezerva je vo vnútri a takto to bolo dovezené z Talianska. že to je tam bežné že to tam takto montujú čo som počul..

31.10.13, 19:33

jak se u lpg částečně vypustí nádrž?

31.10.13, 19:47
Mistr mechanik

pokud ten plyn nemůžeš vypustit nebo odsát tak povolíš multiventil a pustíš plyn ten valí a v nádrži ti za chvilku plyn zamrzne a neuniká multiventil přehodíš a je to

tento postup je pouze pro silnější povahy které nějaký případný výbuch, destrukce budovy a trestní stíhání nerozhází :wink:

31.10.13, 19:53

ja som tiež nechápal, ale presne tak jak hovoríš.. povolili sa skrutky na multiventile a nechala sa časť vysičať.. no a ostala asi polka nadrže v kvapalnom stave ktorá trochu bublala.. a pretočil plavák, vlastne celý multiventil o 180°

1.11.13, 10:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další