Jak zvýšit (dočasně) otáčky volnoběhu - Fabia
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Jak zvýšit (dočasně) otáčky volnoběhu - Fabia
dure je prostě zamilovaný do své HTP, je to nejdokonalejší auto na světě, a je zbytečné do tohoto světa nějak zasahovat, nedej bože něco vyvracet, k tomu škrábání jak to mám já, auto pod přístřeškem vše OK, felda zapnu stěrače a když jsou nahoře vypnu klíček, dám karton a sklo nezamrzne, boční okna mám pootevřené a skvíírou vidím mám průvanové plexi nic neškrabu sdělám karton nastartuji a jedu když jsem bydlel na paneláku tak jsem měl pás prostěradla přivřel do dveří a přetáhl přes sklo
|
3.12.13, 07:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Zajímá mne však proč novější motor nemůže pracovat s chudší směsí a úmyslně ji obohacuje? - novsie motory pracuju pri ohrievani s chudsou zmesou, ako stare. je to dane emisnymi normami, ktore pozaduju rychlejsie ohriatie na prevadzkovu teplotu a nizsi podiel HC pri ohrievani. k obohateniu voci ohriatemu motoru som sa uz vyjadril, ak ti to nestaci, vygooglit si chovanie motora pocas zahrievania je zalezitost na 5 minut, dokonca aj Jiri Cech o tom cosi kdesi pisal.
Přeci jen, s otáčkami souvisí rychlost komprese (při rychlejší kompresi si stlačený vzduch zachová více tepla, protože jej nestihne odvést do zmrzlé stěny válce) - k tomuto som sa hore uz raz vyjadril, uvaha kompletne ignoruje skrtiacu klapku a fakt, ze motor nepracuje s konstantnym tlakom
Myslím si, že velkou vinu na tom, že se motor zahřívá relativně dlouho, je jednak relativně složitý a velký motor - nie. je to lahky celohlinikovy motor, nizka tepelna kapacita, nizka hmotnost = male mnozstvo absorbovaneho tepla. keby si mal 250 kilovy liatinovy blok, tak sa o tom mozeme bavit
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
3.12.13, 07:58 |
|
|
Dunde.e
|
ventYl píše: Přeci jen, s otáčkami souvisí rychlost komprese (při rychlejší kompresi si stlačený vzduch zachová více tepla, protože jej nestihne odvést do zmrzlé stěny válce) - k tomuto som sa hore uz raz vyjadril, uvaha kompletne ignoruje skrtiacu klapku a fakt, ze motor nepracuje s konstantnym tlakom - ok. beru to. Souhlasím. Menší ztráta tepla při rychlejší kompresi je však pravdivá, není ale všemocná, možná ji lze považovat za zanedbatelnou a další jevy to mohou navíc zcela otočit. Těch jevů je však více než jsi napsal i ty, například: rychlejší proudění= více trubulentní= lepší rozprášení paliva= lepší prohoření paliva...ale to taky nemusí stačit ...Takto by to bylo do nekonečna a skončíme někde s efektem motýlích křídel, aneb jaký vliv má přelet 747 na proces tvorby směsi a spalování. slovacek.milos píše: dure je prostě zamilovaný do své HTP, je to nejdokonalejší auto na světě, a je zbytečné do tohoto světa nějak zasahovat, nedej bože něco vyvracet, Je již večer, tak ti nebudu kazit asi tvou oblíbenou pohádku
|
4.12.13, 00:36 |
|
|
|