Autor |
Zpráva |
MAJO
|
Sakra, presne toto isté robí sestrina Fe 1.6 . Tiež si nad tým lámem hlavu. Nemohly by to byť silentbloky?
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
15.5.06, 21:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Návštěvník
|
No, to by docela odpovídalo.
|
16.5.06, 05:54 |
|
|
Návštěvník
|
Tak si to pročítám, nevím, nevím. Je to fakt záhada. Kámoš mi tvrdí, že prý mám vyměnit silenbloky na motoru, ale to se mi moc nezdá. Když byly špatné na Favoritu co máme doma, tak to klepalo řadící pákou a při prudkém přidání vydával takové divné zvuky (navíc vypadají docela v pohodě, nové nejsou, ale total taky ne). Tohle nic takového nedělá. Kdyby se dala někde půjčit poloosa, tak by to bylo ideální...
Ještě mě napadlo, že by to mohlo dělat uložení spodních ramen, jak se to projevuje?
Zkusím najít nějakou vadu na poloose a jinak nevím...
|
16.5.06, 08:38 |
|
|
Roman
|
kdyz je vyzvejkany ulozeni ramen, tak to pri brzdeni a hlavne pri akceleraci lupe a mlati do podlahy - na vybrace auta to nema vliv
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
16.5.06, 09:06 |
|
|
bobeš
|
Mě to dělalo to samý. Vibrace celého auta v určité rychlosti ,ale jen pod plynem a bylo to uložení motoru hlavně ten silentblok pod převodovkou. Před tím jsem taky vyměnil všechno možný...
|
16.5.06, 21:28 |
|
|
Roman
|
ten silenblok kterej drzi motor ze spoda, ten dela divy, kdyz je urvanej - pak to klepe s celym autem hlavne pri rozjizdeni - jak rikam - vlez pod auto a vse poradne zkontroluj
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
17.5.06, 07:57 |
|
|
Návštěvník
|
Prima, tak máme tipy, spodní silenblok na motoru, na převodovce, možná ten na vodní pumpě a poloosa...
Teda, tak překontroluju ty silenbloky, vyměním ty který se mi budou zdát podezřelý a uvidíme. Jinak to bude asi tou poloosou
|
17.5.06, 11:20 |
|
|
Návštěvník
|
Tak konečně mám trochu času, tak si tady študuju. O několik řádků dole, se řešilo podobné téma...
|
17.5.06, 11:32 |
|
|
septim
|
Zdar! Mam podobny problem, pisemo tom v kolonce ostatni-zvuk z motora....
Pri akceleracii hlavne pocut zvuk, ako keby vibrovala poloosa. Pripomina to zvuk helikoptery.... Niekedy to robi, inokedy nie. Ale vacsinou pri rozbehu a v otackach 1800 az 2500. Nemam dynamicky tlmic kmitov poloosi r.v.89.. ale ked som mal nerobilo to a potom zrazu zacalo. Skusil som ho tam dat i prec ale stale rovnake. Je to uplne iracionalne a neviem to vystopovat. Zda sa mi ze to ide z lavej poloosi a tlmic je predsa na pravej. Mechanik vs pozrek a ok... Ked to skusal on akurat to ta svina ani raz neurobila, tak povedal, ze vs OK... Neviem co to je ale zvukovo a na pocit sa mi to zda ako pri pedaloch keby to bolo. Ked som hladal rukou tak najblizsie mi to pripominal zvuk, ked som mikal poloosu. Keby bola vadna, robila by to predsa v kuse... a nnie len niekedy, aj ked kazdy den... Zdar!
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
18.5.06, 08:01 |
|
|
Návštěvník
|
Re: Vibrace Felicia
Anonymous píše: Škoda Felicia 50kw r.v. 95. Kolem 105km/h mi začne vibrovat celé auto, nejen volant a jde to od předu. Kolem 120 to ustane pak při vyšších rychlostech je to zase pohoda. Nevíte čím, by to mohlo být? Poloosa, náboj, převodovka? Jenom podotknu, že mám fungl nová kola i s obutím a dělalo to i na minulých (zimních) kolech.
zavolej - poradím.
Ps. Pokud pročítám tyto stránky, docela se bavím jaký v tom máte - jak se říká hokej. Podívejte se občas na stránky kde se baví lidé od fochu. WWW.autodiagnostika.cz
732356650
|
22.5.06, 23:18 |
|
|
gery
|
ahoj.už to opravuji 2 měsice.měnil jsem klouby na polosách,spodní čepy na ramenou,kotouče,brz.destičky,kulaky,kola,ale vybruje to stale.Už nevim co stím.ještě dlouhou poloosu vyměnim a když to nepomuže tak to auto zapálím a budu chodit pěšky.
|
28.5.06, 19:48 |
|
|
Návštěvník
|
2 gery: napiš na ICQ:310-893-531 nebo mail: tommas@cbox.cz
|
30.5.06, 07:55 |
|
|
michalkatka
|
ložiská???
|
31.5.06, 20:20 |
|
|
Návštěvník
|
Tak jsem si konečně lehl pod auto. Kámoše napadla taková kravina, tak jsem sundal to vyvažovací závaží na poloose a přestalo to!!!
|
5.6.06, 20:16 |
|
|
Gery
|
Vibrace Felicie
Zdravim vas.co vim 100% je to,že vibrace ktere začinaji při 80Km.h a ustavaji zhruba při 100 až 120Km.h nedělaji tyto věci.Horni silenbloky tlumiču,tlumiče,kotouče,destičky,kulove čepy,vymezovaci podložky na elekrony(vymezuji střed,ale s touto vybraci nema nic společného)vystřěděni kotouču taky nic,geometrie,jiné disky,jiné pneu.Zatim jsem to vše menil,ale bez uspěchu.Ani naznak zlepšeni,ba na opak se to projevuje vic a vic.Dal jsem si tedy po prvé v životě tu Felicii do servizu.Věřil jsem že to odstrani,ale věděl jsem že to neodstrani.Po dvou dnech jsem si přišel pro auto.Pan opravář vyměnil šrouby na elekronech ,ktere maji větší sklon hlavičky,a přidal k tomu vymezovaci silonove podložky a že to už nedělá.A opravdu.Pořadně jsem si to vyskoušel a žadne vibrace.Měl jsem ale tušeni,že tak snadné to nemůže být,nebo že já jsem blb.(připominám že jsem skousel original kola na felicii a kola z vw golfa, na kterých to vibrovalo minimálně)tak že opravář dostal 500kč a ja jel spokojeně domů.doma jsem hned sundal levé kolo kvuli kaménku který mě dřel na kotouči.Kolo jsem namontoval zpět a hned zkouška.Ano tušite správně.ZNOVU A OPĚT BYLA ZAVADA ZPĚT.Nervy byly veliké a tušeni spravné.Oprava tedy pokračuje dále.Zvedl jsem heverem stranu,která to dělá(KOLO NESUNDANÉ) nastaroval a zařadil 1 r.stupen.Kolo se pomalu toči a velmi zřetelně je videt ,jak kolo nedrži střed.Zařadil jsem 5r.stupen a pomalu přidaval otačky.Tachometr ukazoval 75Km.h a kolo se tak roztřáslo že mi málem sjelo z heveru. Myslel jsem ze to dělá naboj.Zvedl jsem pro jistotu druhou stranu a provedl to samé.bylo to uplně to samé.Dnes jsem jel do práce 300km a zjistil jsem , že po ujeti a zatiženi(zatáčky,stoupaní,brždění)určitych kilometrů se vibrace neustále zvětšuji a objevuji ve většich rychlostech(130-140KM.h)tak že mám dalši podezřeni na klouby poloos,ty se zahřeji a přidírají(KLOUBY jsem menil za starši ale dobre-si myslim)tak koupim nové dam je tam a budu věřit,že to je ta záhada.Ale já stejně vim že to tak nebude.TOTO JE MŮJ NÁZOR,ZKUŠENOST A TEORIE.AT NA TO PŘÍJDEM.CAU
|
6.6.06, 02:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|