|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Nefunguje štartér... Felicia 1.3 MPi 97´
Autor |
Zpráva |
Deno
|
Nefunguje štartér... Felicia 1.3 MPi 97´
Nechce mi naštartovať moja Felicia, z ničoho nič, po nejakej hodine státia... Štartér ani necukne, ale baterka je dobrá, kontrolky sa rozsvietia... ale, nefunguje ani kúrenie, stretávacie svetlá, stierače s ostrekovačom... ale svetlo interiéru, parkovačky, smerovky, svetelná trúba, to všetko je funkčné... poistky dobré, pri zapínaní stretávačiek počuť cvaknúť relátko, ale nerozsvietia sa ... pri zopnutí druhej polohy spínačky sa normálne rozsvietia kontrolky a počuť ťahať čerpadlo, tretia poloha - nič, ale kontrolky svietia a reagujú úplne normálne... a ako som už hovoril, pri druhej polohe by malo byť funkčné kúrenie, aj stretávačky aj stierače ale nie sú... niekde som čítal že môže byť problém medzi spínačkou a štartérom, je to možné ? ...Ďakujem za pomoc
|
18.12.13, 22:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Nefunguje štartér... Felicia 1.3 MPi 97´
mohla se rozpadnout spinacka taky muze byt spatny starter - na zkousku ho poklep kladivem, jestli se probere, pokud ne, VYRAD RYCHLOST a prived + na konektor do kteryho vede tenkej dratek na starteru, jestli zastartuje Nebo je taky mozny, ze odesel regulator napeti, a od prepeti se ti vse spalilo, jako ted me rozebral jsem pul palubovky nez jsem prisel na to, ze mi shorely obe potkavaci vlakna zaroven > zkontroluj zarovky
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.12.13, 22:49 |
|
|
Deno
|
No, zajtra idem do garáže a pozriem sa na to, ďakujem za radu a poviem ako som dopadol
|
18.12.13, 23:04 |
|
|
MartinK72
|
Naprosto typická závada. Způsobuje to nejčastěji polámaný kablík na fastonu spouštěče. Ten kablík kterým teče při spouštění motoru proud ze spínací skříňky do cívky stykače startéru. Občas se stane, že je tam špatný kontakt mezi tímto vodičem a faston dutinkou - prostě se ten vodič uklepe a visí jen za izolaci. Abys tomu rozuměl, X-relé u pojistek ti při spouštění motoru odpojuje od proudu světlomety, větrák, mlhovky, vyhřívání zadního okna, stěrače a další proudově náročnější spotřebiče. Aby mohlo X-relé fungovat, musí být výše uvedený kablík a jeho připojení na startér v bezvadném stavu, jinak není sepnuté a tyto všechny spotřebiče nefungují. A samozřejmě nejde startovat. Druhá, méně častá příčina této poruchy, je spálená cívka stykače startéru. To jsem ale viděl málokdy, většinou to byl ten faston. Když přivedeš na tuto svorku plus z baterky a starter se roztočí, cívka je v pořádku.
|
18.12.13, 23:53 |
|
|
Deno
|
Dík za rady chlapi, problém som vyriešil... zalomený kábel cievky štartéra... všetko funguje ako má
|
19.12.13, 15:11 |
|
|
Forman
|
před týdnem jsem řešil ten samej problém,,,
|
12.1.14, 18:36 |
|
|
Uzovkar
|
Mně se nevrací klíček u spínačky... Řikal sem to mladý, ale to je jak do dubu.. inu stalo se, že řídila našeho Baryka s klíčkem v poloze na startovíní a do docela dlouho. Startér si samosebou ani neškrtne teďkonc... Asi teda koupim jinej jetej a bude po problému, ale co tam mohlo odejít? Uhle? Vinutí? Pastorek nevyleze (teda startér jsem venku neměl, ale to člověk slyší i z kabiny, žejo...)
|
26.2.14, 10:21 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
řek bych že spínací cívka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.2.14, 10:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|