Rychly DOtaz Vysoka spotreba Felicie 1.3 MPI lambda? 1997
Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Rychly DOtaz Vysoka spotreba Felicie 1.3 MPI lambda? 199
Me to delalo spatny cidlo teploty chladici kapaliny. Po vymene jezdim za 6-7l. Predtim za 9.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
17.9.11, 21:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kwiko píše: Ta spotreba zalezi od lokalnych podmienok (bratislava vs biele karpaty...) kazdopadne sa zhodneme na fakte ze iba lambdou taka spotreba len tak nebude. Skor tie vstreky, alebo cidlo teploty, ci netesnost pred vyfukom, ci v sani... atd to těsnění zjistíš zas nejlépe lambádou nejůéú kdyý ukazuje OOO to je prostě mimo reál co neumí změřit a je to jasné
|
17.9.11, 22:02 |
|
|
EL-FAFIK
|
Zdravím
už dlhší čas ma trápi vysoká spotreba na mojom favorite motor 1.3 MPI maám taký špecifický problém spotrebu mám najvačšiu pri prvých pár kilkometrov napr kým dojdem do práce čo je asi 8 km žožere to 1 liter ale ked idem povedzme 100 km spotreba je niekedy nižšia ako 6. pýtam sa je to normálne alebo nie viem že keď je motor studený tak to žere viac ale až tolko?
diki za odovede
|
2.11.11, 19:59 |
|
|
michalkatka
|
Favorit MPi vysoká spotreba studeného motora je normálna, tak isto aj okamžitá spotreba pri rozjazde býva kľudne 20-30l/100km...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
2.11.11, 20:03 |
|
|
EL-FAFIK
|
Favorit 135 LUX motor 1.3 MPI z felicie
|
3.11.11, 16:24 |
|
|
michalkatka
|
máš tam palubný PC TC6 máš čerpadlo BMM, alebo MPi
|
4.11.11, 08:24 |
|
|
EL-FAFIK
|
Palubný počítač tam mám a či je čerpadlo mpi alebo bmm to ani netuším ale šak ked je na motore napísané mpi tak asi mpi
|
5.11.11, 12:51 |
|
|
michalkatka
|
napísať, alebo kryt si môžem dať aj ja s hocičoho...
napr ja mám filterbox karbecový, ale vstrekovanie BMM...
ja sa len pýtam, nakoľko Favorit s MPi fabriku nikdy neopustil, ak to niekto prerábal musel prerobiť pomerne veľa vecí, nieje prehodiť iba motor, je dosť veľa vecí okolo ktoré treba povymieňať prípadne upraviť...
predpokladám ak aj tam máš systém prípravy MPi tak o tom veľa nevieš, takže to nieje tvoja práca.
|
5.11.11, 14:23 |
|
|
mark.long
|
Zdravim, mam problem s moji feldou 1.3 MPI 50kW. Zda se mi, ze mam tak trochu vyssi spotrebu nez bych mel byt, vychazi mi to presne 8l na 100km a to jezdim tak 40% okresky, 35% dalnice a 25% mesto a myslim si ze mam lehkou nohu, nejezdim vice jak 100km/h. Nedavno mi zacal zlobit volnobeh (otacky drzeli na 850 jenze nekdy se to dusilo ale nikdy nechciplo), zameril jsem se tedy preventivne na klapku kterou jsem vycistil a udelal restrart pres motordiag a zakladni nastaveni pres VAG, jenze otacky mi porad visi na 2000 a spadnou jedine pri proslapnuti plynu a to na nejakych 1200. Rikal jsem si, ze za 1000km se to srovna samo. Jenze porad nic ani male zlepseni momentalne po nejakych 700km. Dnes jsem vytahnul VAG a pri pouze zaplem zapalovani zde uvadim udaje: lambda napeti se stupnovalo az do nejakych 1.56V, lambda faktor 1.00 - 1.02, uhel klapky 5.0. Dale pri nastartovanem motoru jsem mel uhel klapky 3.5, pak pres VAG scope lambda behala od 0.4V do 1.05V viz screen. Chci se tedy zeptat je to opravdu na vymenu lambdy podle screenu? A klapka podle uvedenych uhlu je v pohode? Feldu mam teprve nejake 3 mesice, takze hledam orientaci. Vim akorat, ze by lambda mela behat od 0.2V - 0.8V ale nevim zda pri normalnim volnobehu a ne takovem jaky mam ja 1200ot. Mockrat diky za rady
|
22.1.14, 02:35 |
|
|
darklord
|
Vymen tu klapku, asi uz to ma za sebou. Lambda vypada v poriadku. Toto mas vagscope log z volnobehu, ze?
Inak teda dovodov preco to volnobeh drzi aky chce moze byt viac - falosny vzduch, zly tlak paliva a podobne. Ale najcastejsie som sa stretol s vadnym potenciometrom na skrtiacej klapke, auto si samo pridavalo plyn, atd. Po vymene klapky a zmazani adaptacie uz pohoda.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
22.1.14, 02:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych se stím ještě trápil ze dva týdny, stává se že pokud je klapka zadrbaná a má víc jak 14 stupnů před čistěním dojde k tomuto problému a motordiag ji není schpný skrotit skoro vždy ji skrotí supervag i když občas vylítnou otáčky na 2OOO a musíš drbnou do plynu ale za dva týdny je pokoj, pak to ještě jednou resetuj motordiagem a bude to OK, pořit nové platinové svíčky, napiš za dva týdny tvůj problém bude v neřešené velmi zajebané klapce, a pokud ji řešíš je dobré znát úhel před čistěním, napoví ti to jak čistění dopadne a co bude potřeba
|
22.1.14, 11:05 |
|
|
mark.long
|
Diky hosi,
no s vymenou klapky by se mi do toho zrovna moc nechtelo, protoze urcite bych nekupoval novou ale jedine tak z vrakace a to je sazka do loterie. Jinak jo vagscope je mereny pri volnobehu a prave bych se chtel jeste zeptat, jak je to s tou voltazi u te lambdy? Nevadi ze mi to lita vice jak 0.8V??? Jinak ok zkusim s klapkou jeste chvili pockat a uvidi se, kdyztak bych ji rozebral a zkusil promaznout teflonem ten motorek co ji pohani...a Milosi mas pravdu, klapka vypadala tak, ze snad nebyla cistena nikdy a felda ma najete neco kolem 200tis. Co jsem se divil, ze tesneni vypadalo jako nove, tak kdo vi jestli se v tom uz nekdo vrtal...Uhel klapky predtim jsem nezjistoval, protoze jsem jeste nemel kabel a co se tyce svicek, tak tim myslis, ze mi to ovlivni spotrebu? Ja totiz menil svicky vcetne oleje a vsech filtru sotva jsem auto koupil, takze ty 3 mesice nazpet a svicky jsem bral Brisky nejake kolem 50kc/ks, a nevim chtel bych teda vedet v cem mi platinove svicky pomuzou kdyz nemam LPG? DIky
|
22.1.14, 11:42 |
|
|
polaji
|
slovacek.milos píše: já bych se stím ještě trápil ze dva týdny, stává se že pokud je klapka zadrbaná a má víc jak 14 stupnů před čistěním dojde k tomuto problému a motordiag ji není schpný skrotit skoro vždy ji skrotí supervag i když občas vylítnou otáčky na 2OOO a musíš drbnou do plynu ale za dva týdny je pokoj, pak to ještě jednou resetuj motordiagem a bude to OK, pořit nové platinové svíčky, napiš za dva týdny tvůj problém bude v neřešené velmi zajebané klapce, a pokud ji řešíš je dobré znát úhel před čistěním, napoví ti to jak čistění dopadne a co bude potřeba Jen se přidám a potvrzuji milošovu verzi ohledně resetu klapky pres motodiag, ja jsem se rozhodl vyčistit klapku kolme 0 stupňů a reset jsem dělal celkem 3x když nepočítám že třeba neproběhl celý to cca 6x chce to krapet teplo a štěstí trochu
|
3.2.14, 18:07 |
|
|
mark.long
|
jo to bych mozna taky zkusil, sedet v aute s notasem, udelat prvni restart RJ + adaptaci, nastartovat, a pokud nepomuze, tak znovu restart a tak dokolecka...jenze jeden znamy mechanik me prave od toho odrazoval (dela ve skodovackem servisu) a ze pry maji ruzna skoleni na diagnostiku a ze restart RJ je pry to nejhorsi co clovek na aute muze delat, ze staci udelat 2x restart za sebou a RJ muze jit do kose...no a misto toho mi poradil, ze at zkusim vzdycky pred kazdym nastartovanim 3x zapnout zapalovani, s tim ze 15sec se budu cumet na svitici se kontrolky, vypnu a zase znovu...no a to pry delat tak dlouho dokud se mi to nevzpamatuje, jenze to me brzo prestalo bavit navic jsem taky vzdy slysel jen cvaknuti cerpadla a zadnou klapku, takze za me blbost...co si o tom myslite vy o tom restartu? Jinak divim se ze ti restart neprobehl vzdycky v pohode, me jo a to i na netbooku(jen je treba mit zaply vysoky vykon pokud jedes pres baterku)
|
6.2.14, 14:36 |
|
|
Lamač
|
To s rj do koša je blbovina.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
6.2.14, 15:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|