Felicia 1.3 MPI - Jizda bez kapaliny
Autor |
Zpráva |
mark.long
|
Felicia 1.3 MPI - Jizda bez kapaliny
Zdravim,
tak trosku z historie at jste v obraze. Feldu mam par mesicu a uz od jeji koupe bojuju porad s topenim. Nejdrive mi topeni jelo jen na 1 a 4 rychlost a na tu 4 rychlost to netopilo vubec(vlazny vzduch). Byl vymenen predradny odpor topeni a rychlosti funguji vsechny. Nicmene auto porad topilo jen na 1 a 2 rychlost. 3 a 4 uz nestihala, byl tedy vymenen radiator, ktery byl pekne zaneseny, ale vymenou za novy take nepomohlo. Na aute slo videt, ze je nova pumpa, tak jsem na ni nesahal. Byl proveden proplach a vymena kapaliny, auto dale topilo stejne a se stoupajici zimou to bylo jen horsi. Take jsem pro jistotu vymenil termostat, ktery se mi zdal ze otvira brzo - vysledek porad stejny. Dnes jsem vymenil na expanzce vicko, protoze jsem si vsimnul, ze okoli expanzky obsahuji kapky kapaliny a vicko bylo mokre, ale voda se neztracela skoro vubec. Take bych dodal, ze momentalne cca tyden a par dni se mi teplota motoru splhne klidne i k 95C pokud stojim nejakou dobu na volnobeh(cca 5-10min), pak sepne ventilator a srazi to, ale to je zpusobene tim, ze mam vycistenou skrtici klapku a mam tedy zvysene volnobezne otacky na 1200. Pred cistenim klapky se mi teplota drzela porad na tech 85-90, takze jsem ted tu teplotu neresil ikdyz je venku momentalne -12C a rikal jsem si ze to je tema zvysenyma otackama. Jenze dneska po vymene toho vicka, jak se mi teplota splhla trosku pres 90C, tak razem najednou mi zacal do kabiny foukat studeny vzduch. Podivam se - pod autem kaluz a v nadobce ani kapka kapaliny. Ve tme se mi spatne identifikovalo odkud to vyteklo, ale bylo mokro jen v okoli expanzky a smerem od ni dolu, takze to asi odhaduju, ze to nejak zavinilo to vicko (pri te dnesni vymene tam slo nejak spatne zasroubovat) a ted otazka zda je praskla nadobka a nebo to vyteklo skrz vicko. Na to se podivam zitra. Jen bych se chtel zeptat, jestli vadi, ze jsem cca 20km dojel bez kapaliny domu? Varit jsem nevaril, teplota kolisala od 90-95, ventilator nespinal, auto jsem nevytacel a jel jsem max 2000ot a to 50km/h. Opakuju, ze venku bylo -12 a varianta, ze bych do auta nalil cistou vodu byla nepripustna, protoze nepotrebuju to mit zamrzle a tak jsem si rekl, ze v takovem mrazu se ta teplota ani vic jak nad 95 nepohne, coz taky je pravda. Take bych dodal ze cestou domu to bylo takove ruzne s topenim, minutu topilo, minutu ne. Diky za vase nazory ve veci topeni a jizdy bez kapaliny.
|
25.1.14, 04:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Re: Felicia 1.3 MPI - Jizda bez kapaliny
Vytlačené mrazovky sú vždy lepšie ako zapečený prehriaty motor.Urobil si poriadnu somarinu.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
25.1.14, 08:35 |
|
|
škodovka
karosář
|
mark.long píše: tak razem najednou mi zacal do kabiny foukat studeny vzduch. Podivam se - pod autem kaluz a v nadobce ani kapka kapaliny. To vypadá, že ti podfukuje těsnění pod hlavou a tlakuje do vody, netopí ti to protože do radiátoru přijde bublina...
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
25.1.14, 09:46 |
|
|
mark.long
|
no taky to asi vidim na to tesneni, jen mi je zahadou, ze olej mi nepribyva a emulze na vicku oleje taky neni... neni zde nekdo z okoli Ostravy Opavy kdo by mi rychle a efektivne dal hlavu dohromady? Myslim tim tesneni, pripadne srovnani, tlakova zkouska. Tim rychle nemyslim praci odflaknout, ale tak treba behem jednoho dne aby to bylo hotove
|
25.1.14, 13:06 |
|
|
škodovka
karosář
|
Voda v oleji je sice u prasklého těsnění pod hlavou častá, ale není to samozřejmostí..záleží kde to zrovna fouklo. Jinak práce samotná je za odpolene hotová jako hlavu shodit a nahodit..problém je, že na hlavaře (otlakování a srovnání) se minimálně den čeká... Bych ti to i byl udělal, ale mám v garáži auto bez technické které bych na tu dobu neměl kam dát..jedině bys měl nějaké vlastní prostory
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
25.1.14, 13:32 |
|
|
mark.long
|
jej tak to je takove slozite, nejradsi bych to dal nekam, kde si prijedu pro hotove auto a bez starosti hlavu vozit jeste nekam atd...no zkusim to jeste probrat se svym mechanikem tady v obci a domluvim se s nim na postupu co bude nejlepsi...jeste bych se zeptal, ze kdyz jsem jel s autem v mrazu bez vody tech 20km, tak je tam mozne, ze bude i neco s valcama? At totiz neudelam repas hlavy a pak se zjisti ze je blok v prdeli treba... jinak vidim, ze jsi z Havirova, neznas nahodou Pavla z Terlicka? Od neho mam totiz tu feldu, takova modra s bilou strechou jestli ti neco rika
|
25.1.14, 13:42 |
|
|
škodovka
karosář
|
Ne to mi nic neříká, do Těrlicka se akorát k přehradě chodím koupat Jinak samozřejjmě že ano jízdou bez vody se toho může poškodit více, záleží jednak na tom kolik vody tam zbylo protože to že není v expanzce ještě neznamená, že není v motoru, no a pak taky na tom jak moc jsi to bez té vody uhřál (pokud jsi uvařil i olej, tak že ti svítila kontrolka mazání to může být klidně přidřené na klice) všeobecně ale tyhle motory vydrží celkem hodně, takže jí krom hlavy s velkou pravděpodobností nic nebude
|
25.1.14, 13:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
je nový radiátor a čerpadlo, teplota motoru OK, auto netopí na trojku a čtverku je potřeba dát tomu mazec do kopce pokud přestane topit úplně je to těsnění pod hlavou v případě že to bde trochu topit tak je KO klapka neuzavírá studený vzduch nebo je ten radiátor vyměný jak seno a studený vzduch obtéká mimo raidátor
|
25.1.14, 14:19 |
|
|
mark.long
|
jo tak no kontrolka oleje mi nesvitila a kdyz jsem dojel domu, tak se dala na motoru i udrzet ruka, nejaka voda tam urco podle me zustala po osahani hadic, to zjistim za chvili kolik z toho vytece a snad teda vydrzi hodne tyto motory a nic dalsimu tomu nebude, kdyz jsem videl na youtubku video, kde borci tocili felinu do omezovace bez vody a trvalo jim to dlouho, nez motor odrovnali + jim sel pak jeste znovu nastartovat tak oproti me to myslim bylo tomu motoru jen polechtani
|
25.1.14, 14:20 |
|
|
mark.long
|
Milosi, kdyz jsem menil radiator, tak klapka se hybala v pohode, meli jsme totiz skoro cele topeni venku, je sice pravda, ze po vymene radiatoru mi jde trosku z tuha regulace tepleho/studeneho vzduchu, ale necitim ze by se lanko zasekavalo...ale urcite neni od veci se na to znovu podivat...jinak radiator mam z kelly nejaky za 400-500Kc nejaky no name, tak tezko rict, jestli to muze byt jim. Kazdopadne kdyz mi voda chlusta nekde pres expanzku, tak si myslim, ze je to nekde foukle...
|
25.1.14, 14:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
myslet nestačí kopec mazec prověří
|
25.1.14, 14:49 |
|
|
mark.long
|
tak jsem se vratil tedkom od mistniho mechanika a zjisteni je nasledujici...ztratil se mi obsah jen z expanzky, tedy asi nejaky ten 1-1,5l takze si myslim, ze motoru se nestalo nic, v bloku bylo neco pres 4litry kapaliny...kapalinu jsem dolil, zkousel jsem motor zahrat az do sepnuti ventilatoru a nikde nic netece, takze nejake cinske vicko rozhodne nedoporucuju, jednak jde spatne zasroubovat a taky jeste pres neho chlustne voda...vicko mam tedy original co mi dal tedkom ten mechanik, to moje bylo takove uz jete, vymenil jsem si taky i expanzku, ale to jen z toho duvodu, ze pres tu moji bylo spatne videt...auto nadale topi stejne, tzn. ze cim vetsi rychlost fukaru, tim min to topi...zeptal bych se tedy Milose, az pojedu nejaky kopec, tak mazec tomu mam dat v tom smyslu, ze to mam tocit do omezovace? nevim jak ten kopec ma byt dlouhej, kdyz jezdim z prace tak jezdivam 2km do kopce a tam to na 2ku treba i na tech 4500ot dam, ale pak trojka 3500ot a na 4ku uz udrzuju rychlost a topi porad stejne, rikas ze by to melo razem prestat topit uplne a pak uz se to ani nevzpamatuje pokud to je tesneni? A co myslis tim ze radiator je jako seno?
|
25.1.14, 17:44 |
|
|
varok
|
Že je radiator jako sen, znamená to že má málo tech lamelek a má velké mezery mezi nimi, proto se nestačí teplo odevzdat do kabiny, nebo jak to nazvat. Do kopce tomu dát znamená to více vytočit a už jen ten kopec tomu dá zabrat a motor se více zahřeje. jestli to nebude topit vůbec, fouklo tešnění pod hlavou. Pokud to topí málo, tak je buď špatný ten radiátor, nebo termostat. Kde je normálně ručička teploměru?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.1.14, 18:12 |
|
|
mark.long
|
Jo tak, no radiator mam z kellyny tento http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp1Eh3X4ZlNBqYzs4FQuEaeKK0K/5npuHtnpKlMg2Dl0I8ZO8x6jGpxYXRCDb3hq8mO+/4TAWukeJqmakzcfCz2uS0H+WJYbgJOuPiHV+k6pUX2k55KROTaRZKJqWs1BLpRHljptO2R+xJT08Y3SrC7y+X6pgb4O2kVA1xgKbSZR8 nekeri lidi rikaji, ze ty cinske topi o neco min, tak nevim, zda az takovy rozdil tam byt muze? Zkusim se pak cestou z prace zamerit v tom kopcu na to topeni a trosku vic to vytocit...termostat mam novy i s tim domkem a asi bude nejaky lepsi kdyz me stal 450, podle osahani hadic pousti dobre do chladice...co se tyce teploty, tak rucicku mam porad na tech 85-90, ale ted jak jsem rikal mam zvysene volnobezne otacky z duvodu cistene skrtici klapky a tak neni problem ze se mi teplota splhne k 95C
|
25.1.14, 18:20 |
|
|
škodovka
karosář
|
Jak to přestane topit tak pomačkej hadice jestli jsou tvrdé nebo měkké, pokud budou tvrdé jak beton tak to tlakuje do vody
|
25.1.14, 18:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|