Felicia 1.3 MPI - Jizda bez kapaliny
| Autor |
Zpráva |
|
mark.long
|
 Re: Felicia 1.3 MPI - Jizda bez kapaliny
pockej myslis pokud mi to v tom kopcu po tom vytoceni prestane topit tak hned zkontrolovat hadice? Ja kontroloval i dneska po zahrati na provozni teplotu a nebyli tvrde ani mekke, proste mi to prislo tak akorat...a tak to mam i celou dobu beze zmen
|
| 25.1.14, 19:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
škodovka
karosář
|
Prostě pokud to přestane topit/začne vařit/nebo obojí, tak ošahej ty hadice a uvidí se.
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
| 25.1.14, 19:37 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a proč by ty hadine nemohly být tvrdí se to jemnuje přetlakové oběžné chlazení a provozní tlak je O,9 až 1,1 atm, zkus si dát do gumy 1 atm a prstem zjkusit jestli je měká
|
| 25.1.14, 21:11 |
|
 |
|
varok
|
Já mám chladící soustavu asi docela v pořádku(tedy alespoň doufám) a taky mám hadice k chladiči tvrdé. Sice né úplně jako beton, zmáčknout jdou, ale tvrdé jsou dost.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 26.1.14, 03:08 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
nechapu jak si nekdo muze myslet, ze autu neuskodi kdyz pojede 20km bez kapaliny  Navic kdyz dojedu dom tak se ta voda i v -12 da v pohode vypustit i kdybych to mel podojit na chodniku. Nezamrzlo by nikde nic.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 26.1.14, 14:23 |
|
 |
|
mark.long
|
no ja si to treba nemyslim, ze bych motoru uskodil, ztratil se mi obsah jen vyrovnavaci nadrzky, tedy v okruhu jsem mel porad nejakych 4,5l a maximalne si myslim, ze po dobu tech 20km cestou domu se mi vice zavzdusnovala soustava...navic taky kdyz se mi to stalo, tak auto prestalo topit a v ten moment jsem si rikal, ze musim rychle domu, nez mi zamrznou okna a tak nebyl cas nekde shanet vodu, pak jsem zjistil, ze auto chvilkama behem jizdy topi a chvilkama ne, tak to me trochu uklidnilo, ze nejaka voda v okruhu porad je...nevim no, v lete bych urcite nalozil plny kufr kanystru vody a dolival bych v tomto pripade i co 10metru
|
| 26.1.14, 14:57 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: nechapu jak si nekdo muze myslet, ze autu neuskodi kdyz pojede 20km bez kapaliny  Navic kdyz dojedu dom tak se ta voda i v -12 da v pohode vypustit i kdybych to mel podojit na chodniku. Nezamrzlo by nikde nic. přijela baba a hlásí pane slováček já se zblázním mě už měsíc svítí tykové velké červené kontrolky zhasněte mi to P 1O6 1,O levá kontrolka byla voda, pravá olejnička, když jsem vyšruboval šroub na vaně nic, pak jsem ve filtru našel deci oleje, a voda? 
|
| 26.1.14, 15:23 |
|
 |
|
CROWACK
|
mark.long píše: no ja si to treba nemyslim, ze bych motoru uskodil, ztratil se mi obsah jen vyrovnavaci nadrzky, tedy v okruhu jsem mel porad nejakych 4,5l a maximalne si myslim, ze po dobu tech 20km cestou domu se mi vice zavzdusnovala soustava...navic taky kdyz se mi to stalo, tak auto prestalo topit a v ten moment jsem si rikal, ze musim rychle domu, nez mi zamrznou okna a tak nebyl cas nekde shanet vodu, pak jsem zjistil, ze auto chvilkama behem jizdy topi a chvilkama ne, tak to me trochu uklidnilo, ze nejaka voda v okruhu porad je...nevim no, v lete bych urcite nalozil plny kufr kanystru vody a dolival bych v tomto pripade i co 10metru Hele delej si co chces, me je to jedno. Kazdopadne kdyz tam mas malo kapaliny tak hlavni problem je ze necirkuluje, protoze neotevre termostat, kterej je nejvyssi bod soustavy. Cidlo teploty je taky tam a kdyz neni potopeny ve vode, ukazuje blbosti. Pak muzes mit v bloku klidne i 6 litru vody pokud se ti tam vleze ale je k hovnu protoze nejde dokola a nedostane se do chladice. Ale delej jak myslis, ja jsem jen kolemjdouci blbec. Milos>na to nejde ani nic rict, jen si pred "zhasnutim" kontrolek nechat podepsat papir, ze na "opravu" neposkytujes zadnou zaruku a v zadnem pripade nerucis za zavady, ktere se nasledne na aute mohou vyskytnout 
|
| 26.1.14, 15:37 |
|
 |
|
mark.long
|
vsak jsem si taky udelal tak jak jsem si uznal za vhodne  kdybych mel moznost si poradit predem s nekym na foru, tak klidne, ale na to cas nebyl a clovek ve stresove situaci mysli a jedna jinak, dneska kdyz si reknu co jsem to udelal, tak ano uvedomuju si ten fakt s tim cidlem, ze cidlo neponorene ve vode, ale ve vzduchu ukazuje nesmysly atd...v te stresove situaci jsem dal za prioritu dojet rychle domu, nez mi zamrzne auto a ja nic neuvidim a dolit cistou vodu jsem vyloucil, protoze byla predstava, ze se mi stejne rychle ztrati jako kapalina a nebo pri lepsi situaci by mi zamrzla pres noc v aute, to uz proste nevratim, chybama se clovek uci 
|
| 26.1.14, 19:49 |
|
 |
|
mark.long
|
Milosi, tak jsem vcera zkouknul topeni, prepazka se otevira uplne nahoru, ze sel videt skoro cely radiator, takze toto vylouceno - tahlo chodi jak ma ikdyz trosku z tezka jde ovladat ten knoflik...dneska jsem to prohnal cestou z prace v 2km dlouhem kopcu, ktery mam tesne pred domovem a spis auto topilo jak zbesile, ze ruka nesla na fukaru udrzet... jinak praci mam cca 35km a nejakych tech 15km jezdim dalnici a zajimave je, ze na te dalnici, na kterou najizdim hned cestou z prace, tak ze tam teplota uz byla na 90C, ale netopilo to na 1 rychlost ventilatoru tak ze by byl uplne horky vzduch a v aute bych bez bundy rozhodne neridil...trosku vic se to roztopilo az tak 10km pred domem a to nemluve o tom 2km kopcu, to uz slo poznat ze to topi dobre, ale prece nemuzu jezdit porad 5000ot a celkove kazdy rika ze mu felda topi hned po 100m...no jinak dalsi zjisteni je ze jak jsem prijel, tak po cca 3 hodinach jsem se dival na vicko oleje a tam trochu emulze coz jsem nikdy predtim nemel...pochopil bych to kdybych s autem jel kratkou trasu, ale 35km? no sam nevim co s tim mam, jedine si tak rikam, jestli treba vodni pumpa neni nejaky shit, je poznat ze je nova podle hliniku, ale menil ji predchozi majitel, po kterem jde videt vsude na aute starline (treba dnes jsem delal brzdy a pochyboval jsem o tom, ze skoda je ceske auto  )....jinak taky u pumpy jde videt pod ni ruzove hrudky, ale nevypada to cerstve, tak to asi budu sledovat, jestli netece pres gufero...
|
| 28.1.14, 00:13 |
|
 |
|
CROWACK
|
ho**o pumpa, těsnění pod kedlubnem. Nemáš už z oleje šehodhnědé kakao?
|
| 28.1.14, 00:19 |
|
 |
|
mark.long
|
olej je cerny jako uhel  pritom meneny byl pred necelymi 10.000 km???
|
| 28.1.14, 00:24 |
|
 |
|
darklord
|
Takze je vlastne zrely na vymenu, ajajajaj 
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 28.1.14, 00:30 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Vy toho nadelate.... ja jednou mel na 110LS teplomer za rohem, po hodine, co to stalo, uz to kleslo na 90. Druhej den jsem dolil vodu, natocil a jezdil. Motor slouzil jeste další rok a pul.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 28.1.14, 00:36 |
|
 |
|
CROWACK
|
Viky, jenomže o tobě už všichni ví, že seš drant