|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Toony
|
Topenie
Už tu pár podobných tém bolo ale moc mi nepomohli.
Mám Feliciu 1.3 bmm , 50Kw
Nefunguje mi topenie, môžem jazdiť aj celý deň ale vždy fúka len zimný vzduch.
Ked zapnem motor voda sa klasický zohrieva , ako prve by sa mali zohriať hadice smerom ku kureniu ale tie su zimne , pri 90stupnoch sa otvorý termostat a pusti vodu do chladiča, chladič sa zohreje tiež ale hadičky ku kureniu su vždy zimne, pri veľkých otáčkach sa začne hadica ktora vedie od chladiča ku kureniu pomaly zohrievať ale ani po pol hodine nedosiahnu hadice kurenia taku teplotu aby zohrialy vzduch, logicky z toho ide že voda cez kurenie necyrkuluje tak som to rozobral a prečistil radiator aj hadice ale všetko bolo čiste, kde to ešte môže viaznuť ? prečo do kurenia nejde tepla voda ?
PS: Menil som termostat aj s celým kolenom , skúšal som aj odvzdušniť kurenie ale nič nepomohlo.
Naposledy upravil Toony dne 3.2.14, 21:30, celkově upraveno 1
|
31.1.14, 16:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jardak
|
Re: Topenie
Že by vodní pumpa? Jak se to chladí při zátěži? Taky může bejt KO těsnění pod hlavou - topení se potom stále zavzdušňuje.
_________________ Je: Fabia combi 1,4 TDI 2008, Polo 1,2 2008 Byl: Focus combi 1,8 TDCi 2002
|
31.1.14, 16:42 |
|
|
Milan Koukal
|
Ucpaný radiátor topení
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
31.1.14, 23:49 |
|
|
Lamač
|
Presne toto sa tu riešilo minule.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
1.2.14, 10:05 |
|
|
Toony
|
Radiator topení je čistý, mal som ho vonku. Dnes som vybral aj vodnú pumpu lebo som tu videl komentáre že sa mohla ulomiť lopatka a čerpadlo nepretlači vodu tenkými hadicami k radiatoru, ale lopatky ako pozeram nie su umelé a pumpa je v celku ako nová , kurenie odvzdušnujem cez čidlo teploty vždy sa tam hromadí vzduch no ale ani po odvzdušnení to nezačne hriať.
Môže to všetko robiť to tesnenie pod hlavou ? k radiatoru mi tepla voda ani nedojde je vždy studený. Motor sa chladí dobre a chladiaca kvapalina mi nemizne.
|
3.2.14, 20:49 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
felicie se odvzdusnuje sama asi mas v haji vicko na expanzni nadrzce
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
3.2.14, 21:26 |
|
|
ventYl
|
Toony píše: Radiator topení je čistý, mal som ho vonku. Dnes som vybral aj vodnú pumpu lebo som tu videl komentáre že sa mohla ulomiť lopatka a čerpadlo nepretlači vodu tenkými hadicami k radiatoru, ale lopatky ako pozeram nie su umelé a pumpa je v celku ako nová , kurenie odvzdušnujem cez čidlo teploty vždy sa tam hromadí vzduch no ale ani po odvzdušnení to nezačne hriať.
Môže to všetko robiť to tesnenie pod hlavou ? k radiatoru mi tepla voda ani nedojde je vždy studený. Motor sa chladí dobre a chladiaca kvapalina mi nemizne. priechodnost hadic do kurenia si skusal? odmontuj hadicu z oboch koncov a prefukni ju. mozno je v nej nejaky bordel. detto so spiatockou. ak ma pamat neklame, tie kurenarske hadice su niekde nadpojene kusom kovovej trubky, mozno je zakamenovana, alebo zvnutra ohnita. ak nie su teple ani hadice, treba hladat problem este skor. nejako sa mi nechce verit, aby sa to takto spravalo. bud tam je fuknute tesnenie, ale to by si robilo s teplotou psie kusy, alebo je to niekde fest zapchate.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
4.2.14, 09:03 |
|
|
Milan Koukal
|
Toony píše: Radiator topení je čistý, mal som ho vonku. Dnes som vybral aj vodnú pumpu lebo som tu videl komentáre že sa mohla ulomiť lopatka a čerpadlo nepretlači vodu tenkými hadicami k radiatoru, ale lopatky ako pozeram nie su umelé a pumpa je v celku ako nová , kurenie odvzdušnujem cez čidlo teploty vždy sa tam hromadí vzduch no ale ani po odvzdušnení to nezačne hriať.
Môže to všetko robiť to tesnenie pod hlavou ? k radiatoru mi tepla voda ani nedojde je vždy studený. Motor sa chladí dobre a chladiaca kvapalina mi nemizne. Já měl na mysli zevnitř, ne zvenku vizuální kontrolu, odpoj od něj hadice a zkus jestli jde lehce profouknout.
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
4.2.14, 19:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|