Zamlžování čelního skla zevnitř
Autor |
Zpráva |
lantros7
|
Re: Zamlžování čelního skla zevnitř
Felďácké topení se osvědčí hlavně v létě,kdy se chcu osvěžit přez ventilátor. U feldy je totiž klapka,která odkloní teplý vzduch z radiátora a jde dovnitř jen vzduch z venku. U fáva,i když dáš topení na nulu,tak stále topí,jelikož tam není uzavírací ventil,který uzavře topení úplně,ale ventil,který průtok jen zpomalí. Výsledek - fávo topí pořád.
_________________ Forman 1993 781.135 "máte štěstí,že jdu právě kolem"
|
6.2.14, 19:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lamač
|
Tak to si napísal somarinu,pretože ak topenie stiahneš na nulu,tak ventil sa uzatvorí a urobí sa akoby obtok.Práveže felicia topí neustále,favo radiator vypínaš.Takže ten favo ventil tam bol zle našteľovaný ,bratu...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
6.2.14, 21:16 |
|
|
lantros7
|
Měl si ho někdy rozdělaný? Ve vnitř nedoléhá úplně.
|
6.2.14, 21:39 |
|
|
Lamač
|
Ak by topil aj pri vypnutom topení,to by som si asi nejak všimol za tie roky čo favo mam.A pri vypnutom topení a zapnutom ventilátore tam nieje cítíť ani náznak tepla.To že to tam na pol mm nedosadá,je normálne.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
6.2.14, 21:53 |
|
|
lantros7
|
Jasně,protože ten ventil,akorát zpomalí průtok. Stále tam průtok je,i když minimální. U feldy ventil není,protože je tam obtoková klapka.
|
6.2.14, 22:03 |
|
|
JannyMi
|
ja už som vymenil 3 ventily na radiatore a naprd dal som aj z poslednehe typu ventil ako novy aj tesniace kružy a nič topi to stale .... minule sa mi naskytla taka vec z trabanta z radiatora som odkrutil ventil na neho navarim trubku aby som mal ako pripevnit hadicu aj na druhu stranu a kompletne odstavim pritok vody do radiatora ... len dufam že to nebude vadiť
_________________ PEUGEOT PARTNER 1.9D DW8
|
6.2.14, 22:24 |
|
|
CROWACK
|
...aha aha, takže z trabanta z radiátora...hmmm...už temu rozumím.... ...nechceš tam dat eště rozdělovač z ávie? Líp by to jelo a míň žralo...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.2.14, 22:38 |
|
|
gokralik
|
Křovák: lantros7: Já taky nemám problém s tím, že by mi Fanouš v létě topil. Chyba byla asi jen u tebe.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
6.2.14, 23:17 |
|
|
lantros7
|
gokralik nevím co máš na mysli,já ve formišovi mám topení z feldy.
|
6.2.14, 23:43 |
|
|
Mr. Vovk
|
mne sa stalo že, mi po výmene ventylu na radiatore topilo auto stále, zo starého sa mi odlomil náustok na hadicu zistil som že v novom (pravdepodobne druhovýroba) je ten plast vo vnútri ktorý uzatvára radiátor z nejakeho blbeho materialu a ked sa nahrial teplou vodou tak nedosadal a topilo to stále aj pri vypnutom kúrení, tak som nechal vnútrajšok zo starého a vonkajšiu časť novú a pri tejto kombinácií nieje ani náznak toho aby to topilo ked je vypnuté.
_________________ Favorit 136L 14.12.1989 viewtopic.php?f=19&t=22240
Felicia 1.3 MPI 9/1997
130L 31.3.1985
|
7.2.14, 00:35 |
|
|
gokralik
|
lantros7 píše: Felďácké topení se osvědčí hlavně v létě,kdy se chcu osvěžit přez ventilátor. U feldy je totiž klapka,která odkloní teplý vzduch z radiátora a jde dovnitř jen vzduch z venku. U fáva,i když dáš topení na nulu,tak stále topí,jelikož tam není uzavírací ventil,který uzavře topení úplně,ale ventil,který průtok jen zpomalí. Výsledek - fávo topí pořád. Na toto jsem odpovídal. Chyba byla pravděpodobně v tom jednom kusu. Fanouš normálně netopí. Ale je možné, že ty ventily často propouštějí a nebo mají lidi špatně nastavená táhla a ventil vůbec nedovře.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.2.14, 08:59 |
|
|
ventYl
|
JannyMi: az ma pamat neklame... daj potom vediet, kolko km si urobil ale mozno je tam maly okruh cez sanie, tak to neuvaris.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
7.2.14, 09:25 |
|
|
JannyMi
|
CROWACK píše: ...aha aha, takže z trabanta z radiátora...hmmm...už temu rozumím.... ...nechceš tam dat eště rozdělovač z ávie? Líp by to jelo a míň žralo... oprava warburg to bol posledna verzia 1.4 wv
_________________ PEUGEOT PARTNER 1.9D DW8
|
7.2.14, 10:14 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
gokralik píše: Na toto jsem odpovídal. Chyba byla pravděpodobně v tom jednom kusu. Fanouš normálně netopí. Ale je možné, že ty ventily často propouštějí a nebo mají lidi špatně nastavená táhla a ventil vůbec nedovře. třeba to je jak ve škodovce tam má ventil větší chod než páka co ho ovládá takže si můžeš vybrat bud naplno otevřenej s tim že ho nikdy úplně nedovřeš nebo úplně zavřenej s tim že ho neotevřeš naplno
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.2.14, 10:50 |
|
|
gokralik
|
Je to možné. Já to nikdy moc nestudoval. Ventil jsem přetěsnil jednou, od té doby je s ním klid a v létě fouká chladný v zimě horký vzduch. U mě spokojenost.
|
7.2.14, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|