felicia 1,3 BMM záhada vysoké spotřeby
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: felicia 1,3 BMM záhada vysoké spotřeby
21lucas píše: to sem myslel ze on asi nejezdi zrovna predpisovym zpusobem a pokud do kopce tahnul 120 se nedivim ze ma vysokou spotrebu vzdyt to musi zrat jak tank jezdí tak že pedál sešlapuje hodně a pružně akceleruje nakonec spotřebu chce spasit tím že vyřadí, z jetou je zatím velice spokojený, nafta tam nebyla tonda dal 11 litrů a nyní začíná rezerva najeto 13O km, auto je vysoké má vyměněné péra a ještě bude mám 14 ky litáky, velké dveře u dvoudveřáku napomáhají invalidovi na nohy dobře vystupovat i nastupovat, jeho nájezd je 4OOO ročně na palivo dostane 4OO dvěsta přidá a jezdí celý měsíc
|
10.2.14, 07:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kolikvám žere felda BMM kombi 135 jezdil jsem po okolí po strážnici ted jsem točil 3 x hodonín 17 km jsem táhl jeep grand cheroke II td, jezdím tak max 85 vcelku ekojízdu a spotřeba mně vyšla 6,4
|
16.2.14, 17:11 |
|
|
JannyMi
|
ja mam to iste len forman a vždy spotreba 7 l na 100 km a vyššie
_________________ PEUGEOT PARTNER 1.9D DW8
|
18.2.14, 17:17 |
|
|
CROWACK
|
felda MPI krátká, 50kw, když jsem ještě jezdil na BA brala meziměsto 6.3-6.7l. Klidná noha. Teď neberu absolutně žádný ohledy na spotřebu, a kolik to bere LPG si můžete přečíst níže
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.2.14, 17:54 |
|
|
JannyMi
|
keby som mal aj ja taku spotrebu lpg tak som rad
|
18.2.14, 18:08 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
do 10 si myslim ze to je slusne, ale jak pise milos na zacatku vlakna, felda co zere pres 15 litru ??
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
18.2.14, 18:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
už tomu asi přicházím na kloub, po delším jezdění se lambáda vyzkratuje a v řídící jednotce začne haprovat napájecí napětí 12V 13,1V a tak se to furt střídá, a řj blbne a blbne taže asi zkrat přes řj zítra po tom du
|
18.2.14, 21:27 |
|
|
CROWACK
|
JannyMi píše: keby som mal aj ja taku spotrebu lpg tak som rad A co ti brání, 15000CZK je běžná cena za jednobodový servo lovato, za půl roku to bylo zpátky od té doby cenu přepravy neřeším bo je směšná - 1,5CZK/km, tedy cca 5,5€/100km Má to jen dva negativní dopady: 1.) všude jezdím autem 2.) jezdím jako dobytek bo neřeším spotřebu Pak člověk sedne do jinýho auta kde je všechno jinak a je to v prdeli
|
18.2.14, 22:05 |
|
|
JannyMi
|
to už sa neoplatí vrážať
|
19.2.14, 15:29 |
|
|
Lamač
|
Tak potom neplač,keby si si ten motor dal konečne dohromady na benzín a na lpg,tak by ti to tak nežralo.Ale zadarmo dnes nieje nič....
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.2.14, 16:48 |
|
|
CROWACK
|
JannyMi píše: to už sa neoplatí vrážať To sem si říkal taky, ale vidíš, riskl jsem to a oplatilo sa. Když jsem dělal přestavbu, mělo auto 170KKm, teď má skoro 210KKm... Pokud s tím hodláš ujet víc než 15KKm, tak se to už zaplatí a dál jen šetříš minimálně korunu na kilometr. Samozřejmě se neoplatí na přestavbě šetřit a je třeba to dát opravdu odborníkovi a ne nějakýmu joudovi, to by sis pekelně naběh, pak tě zprasená přestavba bude srát každej den co s tím autem budeš jezdit...
|
19.2.14, 19:16 |
|
|
JannyMi
|
tu v michalovciach a v okoli asi nepoznam ziadneho odbornika , jednemu už zobrali licenciu takže asi tat ..... mam podtlakovy regulator tu mi radili priškrtit ho na 1.5 otačky nieje to vela alebo malo ?
|
20.2.14, 21:30 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
utahuj až skoro chcípne a pak o půl otáčky povol
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.2.14, 21:32 |
|
|
JannyMi
|
ok vdaka za radu a ešte by som potreboval radu ohladam nastavenia pružnosti membrany
|
20.2.14, 21:42 |
|
|
muco
|
Pekný deň prajem.Prečítal som si všetky príspevky ohľadom spotreby u motorov BMM ale nenašiel nič podobné,čo by mi pomohlo objasniť môj problém. Potreboval by som poradiť ohľadom spotreby na mojej 1,3 BMM/50 kW. Minulý týždeň som čistil vstrekovaciu jednotku sprejom na čistenie karburátorov a klapiek.Vstrekovaciu jednotku som nedemontoval,zhodil som iba filter vzduchu,vystriekal ju,nechal odpariť to čo som nastriekal,potom som naštartoval a ešte za chodu motora som jemne prestriekal čo bolo treba.Vymenil som mot.olej a sviečky(BRISK DR 15YC-0,8mm) .Na druhý deň som si všimol,že PC mi začal ukazovať vyššiu spotrebu či už na voľnobehu ale aj počas jazdy.Na voľnobehu sa mi spotreba zvýšila cca o 3 dcl,a počas rozbiehania a samotnej jazdy až dvojnásobne.V prvom rade som vymenil nové sviečky(ktoré už boli čierne od sadze) za pôvodné(CHAMPION RC9YC-0,8mm) ale nič sa nezmenilo.Chová sa to tak ako keby množstvo paliva bolo dodávané v takom istom množstve bez ohľadu na otáčky motora,zaradenú rýchlosť,či teplotu motora.Príde mi to ako keby bolo neustále vstrekované také množstvo paliva ako pri studenom motore. Okrem výmeny oleja,sviečok(už su naspäť pôvodné) a čistenia vstrekovacej jednotky som nerobil ani nerozoberal nič iné. Pripadá mi to ,že sa niečo muselo stať počas čistenia vstrekovacej jednotky,ale neviem čo. Teraz sa mi podarí maximálne dosiahnúť najnižšiu spotrebu 4,8 l/100 km pri 50 km na 4. RS,ale stači nepatrný pohyb plynom a spotreba vyskočí na cca 7,4 l/100 km a trvá dlhú dobu kým sa opäť dostane na hranicu 4,8l/100 km,a to nesmiem plynom ani pohnúť. Aj to musí byť motor ohriaty na maximum.Predtým mi spotreba 4,2 l/100 km začala naskakovať zhruba pri 40 stupňoch a pri pohybe plynom lietala maximálne do 6-6,5 l/100 km.A spotreba pri rozbiehaní aj zohriateho motora ide až do 20 l/100 km.Všetko sú uvedené okamžité spotreby. Termostat OK,snímač teploty vymenený(žiadny rozdiel)
-po naštartovaní spotreba 2-3 l/h -pri voľnobehu 1,3-2 l/h(motor zohriaty)-predtým 0,8-0,9 l/h -pri rozjazde spotreba 17-22 l/100 km-predtým 9-10 l/100 km -pri rýchlosti 50 km/4. RS spotreba 9-10 l/100 km(motor nezohriaty)-predtým 5,5-6,5 l/100 km -pri rýchlosti 50 km/4.RS spotreba 6-7 l/100 km(motor naplno zohriaty)- predtým 4,2-4,7 l/100 km
Auto nebolo napojene na diagnostiku.Kedže som vôbec nezasahoval do elektroniky,nič som neodpájal,nič som nedemontoval. Každá rada bude dobrá.
_________________ Škoda Forman 1,3 LX, 43 kW, r.v.1993 Škoda Felicia, 1,3 GLXi, BMM, 50 kW, r.v. 1996 Škoda Octavia 1,9 TDI GLX, 66 kW, r.v. 2000
http://mojafelda.blogspot.sk/
|
22.3.14, 14:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|