Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 17:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Bílý kouř ze (zadu) motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Bílý kouř ze (zadu) motoru
Zdravím, mám škoda octavia 1.9 TDi 81kw. Snad mi poradíte :)
Jel jsem dnes do práce a z práce cca 60km, přijedu domů (celou dobu vše v pořádku). Když jsem cca po 2h sedl do auta, tak zhruba po 500m auto naprosto ztratilo výkon, tím naprosto myslím, že jsem jel max na jedničku 5 km/h, tak jsem zastavil, vypnul motor a když jsem chtěl nastartovat, tak už to bylo. Při startování motor začal smrdět (připomínalo mi to pálící se plasty) a ze zadu, ze spoda motoru to začalo kouřit a postupně se motor dusil až úplně chcípnul. Když jsem to zkusil znovu natočit, tak už se mu moc nechtělo, ale chytl a zase se začal dusit, kouřit a smrdět. Bohužel neujedu ani metr, protože při přidání plynu to klekne hned, takže mi auto stojí na vedlejším sídlišti a čekám na známého až se dostaví s diagnostikou... Děkuji za pomoc

20.2.14, 14:59
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Bílý kouř ze (zadu) motoru
No, zatím si asi počkej na známého . Težko radit takhle od pc, chtělo by to vidět na vlastní bulvy... Ale jednu radu ti dám (pro příště) .. Pokud začne motor jebat, ztrácet výkon, kouřit se z něho a smrdět spáleninou apd ...a ke všemu se to stále zhoršuje. Vypni ho co nejdřív to jde ... zabráníš tím dalším škodám...

20.2.14, 15:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Nemůže to souviset s turbem? Protože asi týden zpět jsem byl právě u toho známého na diagnostice a psalo mu to překročena plnící hodnota vzduchu (nebo tak nějak), turbo se jakože "nafouklo" na cca těch 2560Mpa nebo tak nějak (cca 3k-3,5k otáček),ale už neufouklo a pak ještě vypsáno ventil N75 zkrat na kostře, tím jsem měl i problémy s turbem, které vždycky vypadlo a naskočilo až po znovu nastartování. Právě než se mi stalo to kouření z motoru atd, tak tomu předcházelo vypadnutí turba (spadnutí do nouzáku), tak jsem za jízdy na rovince chcípnul a znovu nastartoval (jak mi bylo doporučeno) a vzápětí se to stalo ...

20.2.14, 16:37
Junior TW team

Ono vzadu na motoru toho co se může pokazit mimo turba moc není, prakticky nic jiného

20.2.14, 17:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]