Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 07:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Zadní brzdy felicia combi 1.6 
Autor Zpráva

Příspěvek Zadní brzdy felicia combi 1.6
Ahojte....tak se chystám na výměnu válečků a čelistí, ale potřeboval bych se na něco zeptat.... Nevím přesně jaký váleček koupit: podotýkám, že jde o felicii combi 1.6 rok výroby 1997

http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... E1le%E8ek#

Taky bych chtěl poprosit o rady, abych se vyvaroval měnění trubek, když budu oddělávat ten váleček co dělat,abych to neurval, protože jsem dělal na svým starým fávu přední kola a tam sem nakonec musel vyměnit hadičky i trubičky no a toho bych se chtěl na sto procent teĎ vyvarovat. Co mi poradíte? Nebo by ten zadek měl jít bez problémů? Té trubky co vede do válečku se opravdu bojím...nedokážu si představit, jak bych potom měnil pod autem všechny ty trubky a do servisu bych bez brzd asi taky těžko dojel....Díky

20.7.07, 18:44
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Zajdi si s techničákem na prodejnu, třeba do AUTO KELLY, nebo APM, nebo co máte u vás, oni ti podle typu najdou potřebný prasata. Na neurvání je jednoduchá finta, trubku zkusíš nejdřív klíčem, pokud pude, tak je to OK, jestli půjde jenom odtrhnout, ale bude se točit celá, tak ju nech odtrženou a jestli na to klíč bude krátkej, tak to odtrhni hasákem, povol prase, odklepni od štítu a vytoč prase ven, montáž opačným způsobem, trubkou se nehýbe a neukroutíš ju.

20.7.07, 18:54
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
To moc nechápu... jak myslíš odtrhnout? Já nechci nic trhat:) Každopádně se to z toho válečku musí vyšroubovat ne? Myslíš jako že když mi to nepůjde klíčem, tak mám uvolnit prase a točit prasetem? Nebo jak? Prosímtě vysvětli m ito trošku polopatě.... Dík

20.7.07, 19:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Mimochodem sem si najel na autokelly přesně na moje auto a taky tam mají pro to auto dva válečky jeden o rozměrech 20,6 a druhý 22,2 teda nevím moc co je to za číslo asi jakejsi průměr, ale je divný, že by na stejný auto byli dva různý válečky...

20.7.07, 19:31
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Mimochodem sem si najel na autokelly přesně na moje auto a taky tam mají pro to auto dva válečky jeden o rozměrech 20,6 a druhý 22,2 teda nevím moc co je to za číslo asi jakejsi průměr, ale je divný, že by na stejný auto byli dva různý válečky...

22,2 by mělo být pro Pick up. Jinak já bych bez váhání ty trubky vyměnil, jedna stojí cca 50 kč a je to o mnohem rychlejší než se s tím vztekat a pak to stejně nemusíš povolit, vzít skřípačky, těsně za šroubením ucvaknout trubičku a pak stačí na konci u hadice nasadit 11ku oříšek a malou ráčnou to šroubení krásně vyšroubuješ. Pochybuji že se ti to obyč plochým podaří povolit a ty trubky zase nejsou tak drahý.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

20.7.07, 21:58

Příspěvek 
Kristensen píše:
Jura píše:

22,2 by mělo být pro Pick up. Jinak já bych bez váhání ty trubky vyměnil, jedna stojí cca 50 kč a je to o mnohem rychlejší než se s tím vztekat a pak to stejně nemusíš povolit, vzít skřípačky, těsně za šroubením ucvaknout trubičku a pak stačí na konci u hadice nasadit 11ku oříšek a malou ráčnou to šroubení krásně vyšroubuješ. Pochybuji že se ti to obyč plochým podaří povolit a ty trubky zase nejsou tak drahý.

No to já bych ty trubky klidně vyměnil to je jasný, ale když nepovolím ten šroub co vede do prasátka, tak si myslíš, že potom povolím ten kde se ta trubka napojuje na hadičku? A zas když už bych měnil ty zadní trubky proč rovnou nevyměnit celý to vedení, ale to už by bylo asi dost peněz že?

Jinak na autokelly tam píšou, že 20,6 je na hatchback a 22,2 je na pick up a combi i na tom APM co psal drak to tak mají akorát, že když si na autokelly zvolím přímo ten typ auta, tak se mi zobrazují jen díly pro ten typ no a tam se právě ukážou obojí velikosti, ale zase když se přímo podívám do popisku dílu, tak jak jsem psal u jednoho je hatchback a druhý je pro combi a pick up, ale docela mě to mate, protože si nemohu dovolit koupit nějakej špatnej typ, protože to budu dělat u babky a shánět tam díly je docela naprd.....

Jo mimochodem a s povolením toho válečku jako takovýho (ty dva šrouby) s tím nebývá problém? A co to je za šrouby a jakej klíč na to?

20.7.07, 22:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Nech to koňovi, ten má větší hlavu, prostě zandi do obchodu s malým techničákem v ruce, oni se nespletou, vyjímečne dodají něco, co nesouhlasí, ale to sou většinou předrbávky dotažený z německa a skládaný ze třech aut.

20.7.07, 22:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jura píše:
Kristensen píše:
Jura píše:

No to já bych ty trubky klidně vyměnil to je jasný, ale když nepovolím ten šroub co vede do prasátka, tak si myslíš, že potom povolím ten kde se ta trubka napojuje na hadičku? A zas když už bych měnil ty zadní trubky proč rovnou nevyměnit celý to vedení, ale to už by bylo asi dost peněz že?

Jinak na autokelly tam píšou, že 20,6 je na hatchback a 22,2 je na pick up a combi i na tom APM co psal drak to tak mají akorát, že když si na autokelly zvolím přímo ten typ auta, tak se mi zobrazují jen díly pro ten typ no a tam se právě ukážou obojí velikosti, ale zase když se přímo podívám do popisku dílu, tak jak jsem psal u jednoho je hatchback a druhý je pro combi a pick up, ale docela mě to mate, protože si nemohu dovolit koupit nějakej špatnej typ, protože to budu dělat u babky a shánět tam díly je docela naprd.....

Jo mimochodem a s povolením toho válečku jako takovýho (ty dva šrouby) s tím nebývá problém? A co to je za šrouby a jakej klíč na to?

Kurňa pokud si nejseš uplně jistej tak sundej buben, kousek odtáhni manžetku z válečku a změř průměr toho pístku a podle toho uvidíš. Na válečku jsou dva malý inbusy, většinou jdou malým sekáčkem naseknout a pak ho odrazíš, pokud nepovolíš trubku na válečku tak jak jsem psal, kup nový, vem štípačky a tu starou na obou koncích uskřípni těsně u šroubení, a na hadici jak ti tam zůstane to šroubení tak na něja nasadíš oříšek 11 na malou ráčnu, 17kou plochým podržíš hadici a šroubení krásně vyšroubuješ. Ostatní trubky není třeba většinou měnit, ale tyhle dvě zadní ke kolům trpěj nejvíc a nejrychlejc odejdou takže výměna je občas dobrá. Pokud dělám přípravu na TK a jedu s tím autem na TK tak když jsou orezlý nebo se mě prostě nezdaj tak je vyměním, ty dvě stovky s materiálem a prací už nikoho nezabijou, a já budu mít klid že mě nevyhodí s TK a nebudu muset svojí vynou navíc zaplatit další 100 za opakovanou TK.

20.7.07, 22:53

Příspěvek 
OK kluci....moc díky za pomoc....sice si ještě nedokážu představit, jak budu odsekávat šrouby od válečku, ale tam už si snad nějak poradím, tam už se dá něco vymyslet a použít hrubší síla.... :twisted:

20.7.07, 23:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Ale ještě bych se na něco zeptal....jsou nějaké problémy při odvdušňování těch válečků potom? Něco co bych měl vědět a na co si dát pozor? Jinak stačí jen zadek odvzdušnit když měním ty trubky zadní a válečky ne? Ještě jednou díky

20.7.07, 23:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Ale ještě bych se na něco zeptal....jsou nějaké problémy při odvdušňování těch válečků potom? Něco co bych měl vědět a na co si dát pozor? Jinak stačí jen zadek odvzdušnit když měním ty trubky zadní a válečky ne? Ještě jednou díky

Jo stačí to odvzdušnit jen vzadu. Pokud ti nepujdou ty dva inbusy povolit klíčem tak vemeš sekáček a prostě ho na ten šroub posadíš tak aby když do něj praštís se lehce zasekl do hlavy šroubu a přitom byl ve směru povolování šroubu. Chápeš?

21.7.07, 08:56

Příspěvek 
Kristensen píše:
Jura píše:

Jo stačí to odvzdušnit jen vzadu. Pokud ti nepujdou ty dva inbusy povolit klíčem tak vemeš sekáček a prostě ho na ten šroub posadíš tak aby když do něj praštís se lehce zasekl do hlavy šroubu a přitom byl ve směru povolování šroubu. Chápeš?

No popravdě si to moc představit nedokážu...myslíš, že prostě tu hlavičku od zbytku šroubu odseknu?

21.7.07, 13:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Kristensen píše:
Jura píše:

No popravdě si to moc představit nedokážu...myslíš, že prostě tu hlavičku od zbytku šroubu odseknu?
¨myslím že to myslel trochu jinak ale vysvětli ti to nedokážu

21.7.07, 15:08
Profil ICQ

Příspěvek 
nee, prostě dáš ten sekáč tak aby když do něj praštíš tak aby to mělo snahu ten šroub povolit chápeš? kdyžtak písni mejla a já ti to nakreslím

21.7.07, 15:52

Příspěvek 
Kristensen píše:
nee, prostě dáš ten sekáč tak aby když do něj praštíš tak aby to mělo snahu ten šroub povolit chápeš? kdyžtak písni mejla a já ti to nakreslím

Ajooo.... tak už chápu, ale není na tuhle akci ten šroub příliš malej?

21.7.07, 16:47
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další