|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Bosch Mono Motronic na subaře
Autor |
Zpráva |
Bulin
|
Bosch Mono Motronic na subaře
Hojky. Používám v replice letadla z 1.sv. války motor ze Subaru Leone 1.8 ccm a měl jsem neustálé problémy z karburatorem - při pojíždění, přistávání a podobnych otřesech mě to chcípalo, byla díra na plynu a tak. Po spoustě laborováni s ruznými karburátory( Š 120, Tatra 613, dvojitej Weber op.) které nic nepřineslo, jsem na tento motor nainlantoval jednobod Bosch Mono Motronic z Feldy 1.3 50kw. Pouze místo halova snímače jsem použil rozdělovač z Lantry, který má snímač uvnitř a z řidící jednotkou spolupracuje( teda po upravě planžety). Motor se výrazně zklidnil, nechcípe a nemá žádnou díru. Ale protože výkonu není nikdy dost ,tak se chci zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti se zvednutím vykonu a jestli to tahle kompilace vůbec dokáže. Ptal sem se na čipování ale odpovědi byly dost rozpačitý. Pry to maximálně vylepší krouťák ale ten je mě naprd. Potřeboval bych zvednout maximalní výkon. Myslel jsem že bych zkusil do toho dát čtyřbod z Mpi, ale prý to taky moc nepomůže. Jestli máte nějaký zkušenosti nebo rady tak díky za ně.
|
10.3.14, 18:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Bosch Mono Motronic na subaře
tak upravit musíš hlavně motor, pak můžeš ladit krmení směsí. Tyhle jednotky se blbě čipujou, musí se ypájet EEPROM čip a přeprogramovat (a zpátky pokud možno už s paticí)...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
10.3.14, 18:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jedině jak tomu boxeru zvedneš výkon hledej po světě subaru leone 1,8 ï turbo 1OO kW pak mužeš lítat třeba i na ukrajině jako stíhací bombardér
|
10.3.14, 20:12 |
|
|
michalkatka
|
BMM je také dosť blbovzdorné, myslím že pokiaľ ti motor beží v oblasti pracovných otáčok, čo je niekde max 5500ot/min, stačilo by buď zdvihnúť tlak paliva, alebo súčastne aj vstrekovač pre BMM 1.8, myslím že trochou laborovania by sa to vedelo poladiť aby RJ a lambdafaktor boli v rozmedzí hodnôt pre RJ...
iba si neviem predstaviť požiadavky pre letecký motor...
Inak mi napadlo že sa používali ľahké, spoľahlivé, vzduchom chladené motory Trabant, no ten nemá pre teba asi postačujúci výkon...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.3.14, 21:03 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
zkusil bych komplet BMM z trojky golfa 1.8
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.3.14, 21:37 |
|
|
CROWACK
|
leteckýho trabanta jsem kuchal, opravdu zajímavé úpravy (třeba písty )... Jinak pro letectví si myslím, že hlavní problém byl v karburátorech z aut - měnící se vektor G, změny atmosférického tlaku s výškou... proto asi tvoje problémy eliminovalo vstřikování, které na tyto věci není tak citlivé...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
10.3.14, 21:46 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Bulin píše: Používám v replice letadla z 1.sv. války motor ze Subaru.... V tomto pripade by mi na nasem srazu nevadilo ani Subaru! Nechces se stavit?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
10.3.14, 21:48 |
|
|
MartinK72
|
Něco mi říká, že ten motor nebude mít objem 1,8 ccm...
|
11.3.14, 02:52 |
|
|
Jiri
|
Jako ono jo, jde vsechno, resi to dost problemu s karburatorem, ale nevim zda bych neco takovyho bastlil do letadla, treba o spolehlivosti snimacu otacek tady byla diskuze nekolikrat, za letu se pak tezko meni kdyz ti to chcipne, nebyla by lepsi varianta investovat do leteckeho karburatoru? Znamy ma v ultralightu motor z brouka o BMM taky uvazoval ale nedal to tam, co tam ma za karbec nevim, ale lita s tim, myslim ze ma i zdvojene zapalovani, jinak druhej ma nejakej rotax s reduktorem
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
11.3.14, 23:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|