Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 19:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Focus... 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Tak sem se vrátil z Hradu...teda od Fordika...sem se teda nebál a zatáhnul sem a šup - poklice je dole...

Kotouč má z obou stran tak 0.8 mm hranku, řekněme tedic 1 mm což nám dává 2 mm navrch...a kotouč má 22 mm...

Takže to vypadá, že kotouč má ve skutečnosti činnou plochu 20 mm a to je prej už na výměnu...

Tatík právě řikal ať to zjistim, že když opakovaně nebo déle brzdí, že už mu trochu drčí volant...takže mu doporučím nové kotouče vidim to podle internetu tak na 2500 až 3000 Kč...to bude nadšený...

Na Rapida sem koupil za 600 Kč no, ale jsou menší a nejsou chlazený :( :( :( já ci taky chlazený... :D
dyž hou volantem tak je nech stočit myslím že ještě něco nejezdí škoda kupovat nový. strýcovy na oplu taky cukali kotouče volantem dyž brzdil tak koupil nový a bylo to ještě horší tak vzal ty starý nechal si je stočit a jezdí bez problémů a ty nový si schoval že si je pak něgdy nechá přetočit a dá je tam ale nevím co to bylo za značku :(

21.7.07, 08:31
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Pokud jsou vyhřátý tak stočení nepomůže, dvakrát třikrát někde dobrzdíš ze 160 km/h a je to zpátky, jedině dát nový, no a nebrat zrovna ty nejlevnější jako třeba Starline nebo ATE atd. za běžný kotouč počítej kolem 1500,- za kus

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

21.7.07, 08:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
jak říká jirka 20 mm minimální síla kotouče, stáčet je nesmysl a pokud se dostaneš pod tuto hranici 20 mm na třecí ploše, tak se ti kotouč rozlomí, nejprve tě začne kopat do pedálu a pak totální destrukce miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 21.7.07, 15:16, celkově upraveno 1

21.7.07, 10:55
Dezertér

Příspěvek 
Ajaj...no takle jak sem rikal...kotouč má asi 23 mm a činná plocha má tlouštku když sem to byl přeměřit bez těch hranek tak má asi 22.2 mm...a to oba kotouče stejně.

Táta toho moc nenajezdí, takže doporučujete už vyměnit nebo to nechat na příští rok ???

Otec najede tak max. 5000 km za rok - ted začali s mamkou jezdit na dovolenou, takže to stoupne jo, ale jinak 10000 km ročně fakt nepřeleze...spíše do tech 5000 km...

Vyměnit nevyměnit ???

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

21.7.07, 11:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Ajaj...no takle jak sem rikal...kotouč má asi 23 mm a činná plocha má tlouštku když sem to byl přeměřit bez těch hranek tak má asi 22.2 mm...a to oba kotouče stejně.

Táta toho moc nenajezdí, takže doporučujete už vyměnit nebo to nechat na příští rok ???

Otec najede tak max. 5000 km za rok - ted začali s mamkou jezdit na dovolenou, takže to stoupne jo, ale jinak 10000 km ročně fakt nepřeleze...spíše do tech 5000 km...

Vyměnit nevyměnit ???

ja bych na brzdach nesetril :roll:

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

21.7.07, 11:14
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
No já taky ne když už se v tom hrabu...ale táta říká, že prej dobrý tak nevim...já bych je tam dal...

Ho zkusim ukecat, ale rikam k 20 mm je jeste relativne daleko s tátovou jízdou - celé 2 mm...

Tak vyměnit nebo nevyměnit ???

Škoda 743 Forever Team

21.7.07, 11:22
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Martin 007 píše:

stočit

21.7.07, 11:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
Martin 007 píše:

stočit

A odkdy se chlazený kotouče stáčej?

21.7.07, 12:12

Příspěvek 
CROWACK píše:
Sadra17 píše:
Martin 007 píše:

stočit

A odkdy se chlazený kotouče stáčej?

A od kdy ne? Ale to stáčení je účiný jen když jsou orezlí že to někde mooooooc dlouho stálo tak je jen kudlou oleštit o nějakou desetinku a nebo pokud to mlátí do pedálu a chceš to prodat aby tě to moc nestálo.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

21.7.07, 12:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
ještě jdou koupit kotouče BOSCH made in ukrajina nejsou chlazené, cena třetinová mám je na ford tranzitu a mají 70.000 km, přesné opotřebení nevím, jak to bude na servisu tak to změřím ze zajímavosti montoval jsem je v roce 2000 mají to zednící a tak tam opravuji jen to nejnutnější miloš

21.7.07, 15:23

Příspěvek 
kotouc by se samozrejme pretacet nemel a pokud maji 22 tak nezapomen ze je to z obou stran tudiz 1mm ti zbyva a pokud ti pri brzdeni kope volant tak prekontroluj cepy a vyvazeni kol.. muze to byt i tim a jak mas na tom desticky .. pokud jsou ty kotouce zvlnene tak urcite ne zadnou klidnou jizdou takze i desticky dostali zabrat... ... jinak plati.... na brzdach nesetrit zvlaste ne prednich

21.7.07, 15:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Proč by se kotouč přetáčet neměl? Když dám na dodrápanej kotouč nový desky, tak je hobluje jak rašplou, dokud nemá minimální tloušťku, tak při nerovnostech rozhodně stočit, když má ale 22mm s pertlem 1 mm a eště navíc kope, tak už je zahoď a kup nový, třeba u APM stojí kotouče od 950,- do 1300,- za jeden, což není takovej baťoch, aby se to nedalo přežít, na brzdách a na řízení se moc nevyplácí šetřit, takových už bylo celkem dost, co si říkali že to eště vydrží.

21.7.07, 16:29
Dezertér

Příspěvek 
Destičky maj asi 5000 km...kotouče jsou origo...takže maj asi 65000 km...

Škoda 743 Forever Team

21.7.07, 16:29
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2