Škoda 120 problém se startováním
Autor |
Zpráva |
Andy White
|
Škoda 120 problém se startováním
Zdravím. Abych to vzal hned od začátku. Cca před dvěma týdny jsem zhruba po třech letech mého provozu natankoval plnou nádrž, poté jsem ujel asi 80 kilometrů bez problému, až když ten samý den večer po práci (tedy po osmi hodinách co auto stálo) ne a ne chytit, vždy jen tak chytlo na 500 otáček jakoby by běžely jen 2 nebo 3 válce a po chvíli to vyletělo jako normálně se sytičem. Takto se to dělo celý týden, zvláštní je, že jen k večeru když byla zima. Mám dodělaný diodový otáčkoměr a když tam bylo třeba 2,500 otáček, tak to bliklo na 2.000 otáček a cukalo to, hodně za studena, pak ty problémy ustaly, startovalo lépe, necukalo a tento týden ve Středu to zase začlo, nechtělo vůbec nastartovat. Vyčistil jsem skleničku, čisto(vždycky jsem měl max. půlku nádrže a když jsem natočil plnou, mohl být na stěnách nějaký bordel nebo něco podobného a tím se to uvolnilo), dal jsem uplně nové kabely, palec, zánovní víčko rozdělovače, zkontroloval předstih. Svíčky byly mokré a jiskru to dávalo, pak jsem dal nový kondenzátor a hned to chytlo... A dnes ráno, když potřebuju jet pryč, tak to jen točí a nic, sem tam škytne a jen když mám nohu na plynu tak to běží tak na 400-500 otáček a to je celé. Napadá mě ještě vyndat karbec a celý vyčistit, nastavit a uvidí se. Ještě jsem v takové averzi že nedokážu přijít na něco jiného... Děkuji Vám všem co mi poradí...
|
15.3.14, 10:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Škoda 120 problém se startováním
nemohla to vzdát indukční cívka
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
15.3.14, 13:28 |
|
|
Andy White
|
To mě také napadlo, proto jsem dal jinou a žádná změna, bohužel nemám zaručeno že i ta druhá není špatná...
|
15.3.14, 13:47 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Za mně tipuju ¨rozsypany sytič. zkontroluj stav karbecu.
|
15.3.14, 15:02 |
|
|
CROWACK
|
ten novej kondík jsi dával jakej? Uloženku tesla? Ty nový stojí za ho**o...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
15.3.14, 16:34 |
|
|
Andy White
|
trady: určitě na to kouknu... CROWACK: upřímně nevím, kupoval ho kamarád když byl ve městě...
|
15.3.14, 20:07 |
|
|
Šemik
|
A jaký je stav, odtrh přerušovače? To zde nikde nevidím a je to velice zásadní věc která tohle umí rovněž snadno způsobiti.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.3.14, 17:38 |
|
|
Andy White
|
Šemik: Odtrh mě nenapadl ale nemyslím že by s tím byl problém, problémy začaly když jsem natočil plnou jak jsem psal v prvním odstavci.
|
18.3.14, 22:17 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
a už jsi to nějak vice zkoumal teda?
|
19.3.14, 16:00 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Odtrh je nejzákladnější a nejdůležitější věc pro chod motoru, určitě jej uveď do 100% stavu (nové kontakty + seřízení). Bez toho to nikdy nebude dobrý.
Ad palivo, filtřík ve víku karburátoru jsi rovněž vyčistil? Plovákovka čistá? A co svíčky, jak na tom jsou?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.3.14, 18:05 |
|
|
Andy White
|
Tento týden mám odpolední a ráno jsem většinou pryč nebo mám něco jiného, kouknu na to o víkendu. Karbec celý rozeberu, vyčistím, nastavím základní nastavení. Kolik je vůbec odtrh? Svíčky tam jsou pár měsíců...
|
19.3.14, 23:27 |
|
|
trady
|
odtrh se delal na cigaretovy papirek zakladni volnobeh mas 2x dve cele otacky na vzduchu (ten velky sroub, a 2,5 cele otacky na sroub bohatosti, ten mensi, doporucuju dat i novy gumicky, dale srovnat dosedaci polochu karbecu na sani, a pokud mas moznost vymenit pertinaxovou podlozku pod nim za uhlikovou, udelej to, zkontroluj zda nemas prohnute viko na karburatoru, priloz supleru a proti svetlu se podivej, a pripadne srovnat ve sveraku, stahnout nechat chvili pak pridat atd, a nechat pres noc, neni to uplne nejlepsi ale kdyz nemas druhe rovne viko... dale si serid vysku hladiny v plovakovce, a pokud mas jak, tak i seridit klapy
|
21.3.14, 15:08 |
|
|
CROWACK
|
odtrh je spárovou měrkou 4 desetiny milimetru. Na cigaretovej papírek se seřizoval předstih, protože je velice tenkej (cca 2 setiny) - nahodil jsi horní úvrať, nastavil odtrh, a pak otočil motorem o předepsaný milimetry zpět (už si nepamatuju kolik to bylo, kurde) a otočil zapalováním, aby se kladívka seply. Strčil se mezi ně cigárpapír a otáčelo ze zapalkem zpět, dokud nešel vytáhnout. A bylo seřízeno . Kejvu už jsem pak seřizoval na rozepnutí kontrolní žárovičky.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
21.3.14, 17:32 |
|
|
Andy White
|
Tak jsem koukl na odtrh a bylo to na pevno, nemám měrky tak jsem to vzal od oka podle dvou rozdělovačů co mám a chytlo to, bohužel to jde celkem nepravidelně, na volno to chcípá takže nastavím na přesno, srovnám předstih a když to poběží tak na karbec ani nesáhnu...
|
22.3.14, 16:31 |
|
|
Andy White
|
Takže další poznatky... Jak jsem již psal, odtrh nastaven od oka protože moje měrky mají označení 51mm, 61mm atd. Auto chytlo, po nastavení předstihu motor běžel pravdelně, jízda byla taková jiná než dříve, taková bez výkonu, po ujetý cca 3 km jsem motor běžel na volnoběh celkem hezky, těch 800 otáček. Pak motor zdechnul a už jsem ho nenatočil... Po dlouhém trápení chytne na sytič. Při startování motor točí hezky a najednou začne dělat "hu hu hu" jako když je vybitá baterka. Moje další kroky budou takové že zítra shodím karbec a celý vyčistím, přetesním, základní nastavení, nastavení rozdělovače, tedy ten odtrh, pokud to nepoběží alespoň nějakým způsobem se kterým by se to dalo doladit, přemýšlím silně o tom že auto půjde na vrakáč protože už na to vážně nemám nervy a sílu...
|
22.3.14, 17:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|