Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 00:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Vstrekovacia jednotka BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Vstrekovacia jednotka BMM
to je čo za tesnenie ? presnejšie pod čo

26.3.14, 09:32
Příspěvek Reklama

medzi sacim potrubim a 1 bodovym vstrekovacom BMM.
Boha uz mi to islo ale znova to nejde,zastudena to vyzeralo dobre ale ako sa to zohrieva tak ma zly chod a potom zacne vrndzat ten motorcke ako na videu.

ozaj by mi pomohlo keby nieko odfotite ako trci vam ten srob ci ho maju vsetky auta rovnako alebo sa kazdy vstrekovac nastavoval. A ako?

Obrázek

http://wrp.cz/rock/felicia/Monomotronic.pdf ved tu je navod otom ste nikto nevedeli? :evil:

26.3.14, 20:51

kúp tvrdený papier na tesnenia najlepšie v nejakej predajni kde majú náhradne diely pre traktor ....ako som ja u nás kupoval a vyrob si vlastne tesnenia a vyjde ta to lacnejšie ..... poprípade by ti stačil aj tvrdený papier z ktorého sa robia tesnenia na motorky ten je tuším tenší

27.3.14, 08:07

JannyMi, ty jelito, ty ses zase vyznamenal... víš jak ty vole vypadá těsnění/podložka mezi BMM vstřikovač a sací potrubí? Hledej v autokelly číslo dílu XS 115039691 - to nikdy žádnou blbou kartonovou čtvrtkou nenahradíš! Pod hlavu by sis taky nastříhal kartonový těsnění? A nestačil by tam jenom silikon? Že by se to nemuselo stříhat.... :roll:
BTW formanis, nevím, kde jsi se na to těsnění ptal, ale právě na autokelly stojí originál cca 500CZK (cca 18€) a druhoška 320CZK (12€)
Kódy XS 115039691 (originál) a XS 005124237 (druhoška).

27.3.14, 11:00

ja som myslel žeby zrobil tesnenia medzi nasávacie potrubie a podložku a potom medzi škrtiacu klapku a podložku ..... sice aj podla toho aku chce použiť či tu jednorazovu alebo tu pevnejšiu variantu ktora neviem ako sa vola
tu je ta jednorazova http://www.skoda-diely.sk/eshop/0051242 ... notky.html
a tu je ta lepšia pevnejšia varianta ktoru mam aj ja a na ktoru som myslel aby vyrobil nove tesnenia
http://www.amd-autodily.cz/motor/podloz ... ovani.html

27.3.14, 13:39

a ešte jedna vec k tým jednorazovým podložkám dávať pozor zvyknú byť ohnuté

27.3.14, 13:43

Janny ,tebe dakedy fakt dobre ide,berieš dačo? :) Aká jednorazová,to si zase kde vyčítal?

27.3.14, 16:48
Profil Zobrazit autorovy stránky

to základné nastavenie som písal že to nemám podľa príručky, tých 0,45V je na prvej dráhe potenciometra keď je klapka úplne zavretá, čiže servomotor treba úplne zasunúť, alebo odmontovať, vtedy sa voľnobežný spínač rozopne...

tých 198 +/-1 je poloha klapky pred štartom, čiže pri zapnutom zapaľovaní, pokiaľ to chceš tak tak si na VAG-u zadaj základné nastavenie, ale neviem postup takto na diaľku, RJ nastavovačom nastavuje polohu podľa potenciometra, tým dorazom si mu rozhasil MAX a MIN, ale polohu by mal nastaviť, teda pokiaľ nastavovač funguje...

27.3.14, 16:50

Za ten čas tam už dávno mohol vyskúšať druhý (a hlavne nerozhasený) vstrekovač....

27.3.14, 17:26

Lamač píše:
Janny ,tebe dakedy fakt dobre ide,berieš dačo? :) Aká jednorazová,to si zase kde vyčítal?

jednorazová preto lebo dá sa použivať iba dovtedy kým zase nepopraská guma a nebude zase prisávať falošný vzduch

27.3.14, 20:43

Vytiahol som hadicku zo vstupu do BMM donej zapichol tlAKOMER neukazalo ani 1 bar, zajtra to skusim s Tckom tak ako sa to ma...

VAG-zakladne nastavenie- motorcek sa vytoci maximalne ako ide a klapka ma byt na hodnotach medzi 189 az 210 me sa to vytocilo asi na 240 tak som krutil tim srobikom aby sa to zmensilo na 198 ako je podla navodu, nechapem preco je tom razsah 18,9st az 21,0stupna a nastelovat sa to malo na 19,8hore dole1

teraz neviem ake napatie je na potenciometri skrtiacej klapky ale tich 0,45V sa zda uplne niekde mimo
Ked je klapka uplne uzavreta ma napätie niekde menej ako 0,45v nepamatam si presne ale niekde 0,23V...

robil som aj skusku spinaca volnobehu podla vagu zakladne nastavenie šnek uplne zatocit dovnutra sa a pootvorit klapku(akoze sa prydaplyn a ten srobyk uz nebude tlCIT NA TEN KONTAKT) cislo 01000010 ma zmenit na 00000010 a to sa aj stalo

Cenu my povedali v mototechne, sam nevedel ktore ponukal mi z katalogu 2 typi jeden s ovalnou dierou som si myslel to bude karbec a s kruhovou tak to asi pod BMM a cena 32 eur nevymyslam si

ak to nema falosny vzduch a ja tam dam tesko igelitky tak to iba zhorsim.

Pred startom mi natoci skrtiacu klapku na cca 8,9 9 10 stupnov tak kolko ma byt otvorena??? ( nikto mi to nepozrie?) motor nastartujem a pomali ju otvara na cca 13 stupnov ale potom uzpredstih je uplne vselijak a uz motor neudrzi otacky a skape.

niekedy ked pridam plyn zadusi sa ,ale uz som ho aj vytocil na 5 tysis a mal dobru odozvu na plynovy pedal.
Cim sa motor zohreje tim je to horsie, studeny ako tak ale ked zdochne teply tak stale ten servomotr vrdzi ale klapka stoji. teplotne cilo je tM NOVE.

pozeral som inzerat a aj som cakal ze mi poraditek kde zozenem ten vstrekovac ale nikto nic. a nakup dielov je problem, pretoze uz som za 100e diely nakupil a majitel mi moze dat 20 eur a lenze kde mam za benzin co som prevozil bol som po diagnostiku, v mototechne , 2 bandaski som tam natankoval aby som s tim mohol vobec robit.

27.3.14, 21:27

Přeruš klapky těsnění falešňáky a napřed vyřeš ten tlak paliva, jinak se z velkou pravděpodobností konce opravy nedobereš... Pokud na tvrdku na ucpanou trubku to nepřeleze 1bar tak je tam určitě něco špatně. Buď filtr nebo spíš čerpadlo.

27.3.14, 21:50

:?: divne preco ten motor nekedy ide do 5000 a palivo stiha ale na volnobeh to nestiha dodavat?

27.3.14, 22:03

Ten tlak paliva si meral pri naštartovanom motore,alebo ako? Lebo pri vypnutom čerpadlo peží len pár sekund po zapnutí zapaľovania....

JannyMi píše:
Lamač píše:

jednorazová preto lebo dá sa použivať iba dovtedy kým zase nepopraská guma a nebude zase prisávať falošný vzduch

Keď popraská guma tak je to v p..i a to doslovne. :D Pri kvalite dnešných vecí názov jednorazová dnes môžeš použiť na všetko,od výfuku,mobilu,cez tesnenie až po ženskú,....čínu do toho ani zbytočne neťahaj.

28.3.14, 16:50

Tlak paliva je bohvie aky ,nemam to cim odmerat (poriadne odmerat), skusal som to zapojit ale netesnili mi hadicky a to je tak na :roll: na cerpadlo som pripojil 12V bezalo stale ale rucica sa na 1bar myslim ze nedostala, ale to, co sa nameralo ja ako doverihodne nepovazujem.

sitko
Obrázek
toto vytieklo ked som odpojil hadicku na pritok do vstrekovaca a fukol donej tak aby som tlacil benzin naspat cez filtre do nadrze, samozrejme som to nepustal do nadrze ale do poharika.
zajtra bude foto ked sa to usadi plus dalsie sitko co vyzera ako na rybicky tam toho bolo hodne
Obrázek

Ale teraz vazne, ako sa ma nastelovat ten vstrekovac? Ako ho mate vy, mi to aspon priblizne pozrite, to nikto nemate diagnostiku? Ked som isiel podla toho navodu tak to vyzeralo ze uz to je nastavene spravne ale skapina, jedine co sa mi nezdalo je odpor toho spinaca volnobehu tam mal byt nekonecny odpor a nejaka hodnota a mysli ze som mal stale nekonecny odporl ,lenze podla VAGU RJ videla ze sa spina a rozopina aj ked nanho barskedy pocas toho ako som to nastavoval nanho zatlacil motorcek sa podla toho reagoval.

nastartujem-motor chyti-ked pustim spojku skape skor, VAG mi myslim ukazoval zataz ale motor isiel iba na volnobehu :!: :?:

nastartujem znova,nie prudko sliapnem na plyn vytocim motor aj na 5t ,bezi pustim plyn, otacky klesaju na volnobehu sa zostavia tak na 0,5 sekundy a idu dalej dole az na 0

ked prudko dupnem na plyn motor ide dusit a ani do otaciek sa nevytoci

nastartujem ,plynom vytocim motor na otacky aj cez 3tisicky drzim plyn ale motor tak chvilu ostane potom padaju otacky dole a skape.

neviem ci RJ rozpoznava prechodove stavy

28.3.14, 21:43
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další