Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 18:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 Vstrekovacia jednotka BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Vstrekovacia jednotka BMM
Podivej, ja to zkratim jo, ja se ti sanzim pomoct, jestli o ni stojis, odpovez mi srozumitelne na to na co sem se te ptal...treba ze tlak paliva sem nemeril, nemam na to merak...nepis ze si to uz nekde psal to tema je totalne neprahledne, to co si napsal v druhe polovine posledniho prispevku bohuzel svedci ze totalne nevis ktera bije, napriklad doba vstriku nesouvisi zda je motor vytoceny nebo ne ale reguluje se dle uhlu kapky, dle signalu z lambdy..atd...cerpadlo zadnou regulaci nema, jde na nej pouze 12V ovlada ho rele bud vedle jednotky u facka u feldy je myslim v pojistkovce, ale tohle ti vubec nebudu vysvetlovat protoze je to ztrata casu a mel by sis nejdriv nez zacnes do neceho vrtat si o tom neco zjistit a cely system pochopit, ale to tady jednim prispevkem opravdu nejde opakuju znova, pokud stojis o mou pomoc, pujdeme od zacatku jak sem psal, takze me znova a srozumitelne napis odpovedi na to na co sem se ptal....

31.3.14, 22:43
Profil ICQ
Pspvek Reklama

vsetko mas v prispevku predtim
doba vstreku zavisi na zatazeni motora nie kolko je otvorena klapka to je iba jedna premena do rovnice.
to tu teraz nebudem rozoberat nechapes co som tim myslel
http://www.mojevideo.sk/video/1ec2e/stary_start.html
Obrázek

Naposledy upravil formanis dne 31.3.14, 23:28, celkově upraveno 2

31.3.14, 22:55

No, dobre, doba vstriku zavisi na zatezi motoru, ale tu si jednotka vypocita a jednou z hodnot kterou potrebuje je zase uhel natoceni klapky

no a jinak teda, pokud ti motor bezi na volnobeh a na ctyri valce, palivo tam tedy jde, nevime ovsem tlak, ten prave pri vyssi zatezi nemusi stacit a muze byt pricinou toho co pises, nekde se tu psalo ze na palivovem cerpadle doslo k protoceni ozubeneho kola a pak davalo velmi maly tlak a auto nejelo, odpovidala by tomu i hodnota lambda 0.5 tedy velmi chuda smes

vicko vymeneno, dobre, ale ten palec a jeho nastaveni muze byt taktez problem, jednotka sice ridi predstih ze snimace otacek, ale poloha palce je velmi dulezita, protoze pokud ma vuli, tak to je dost zasadni problem, protoze kdyz ti preskoci jiskra tak vuci pistu je to sice ve spravnou dobu, ale pokud je palec natocen v tu chvili nekde mezi valci, muze preskocit treba na uplne jinem valci a nebo vubec

takze ja doporucuju, dat do kupy rozdelovac, aby byl bez vuli, seridit polohu tak aby se kryly rysky, tedy 5stupnu na remenici a palec pritom smeroval take na rysku na tele rozdelovace, jo a prosimte nez s tim zacens tocit, ze je to obracene tak si uvedom ze vacka ma polovinu otacek nez klika tak staci jednou dokola protocit motor a budes to mit spravne

a dale je treba zmerit tlak paliva, klidne i natvrdo prstem ucpak vstupni hadici do telesa bmm a nekdo at ti zapne klic zda to neco tlaci nebo ne, samozrejme potupovat opatrne benzin hori :D

dnes uz jdu spat, sme zvedavej co se zitra doctu

31.3.14, 23:12
Profil ICQ

Dnes som to mal odovzdat elektrikarovy, nastartoval som skapalo, nastartoval som znova hned plyn a auto tahalo drzalo volnobeh vsecko v poradku presiel som cez dedinu majitelovy do dvora.
http://www.mojevideo.sk/video/1eca9/pek ... rmane.html

nastavenie ci sedi palec alebo cerpadlo ma tlak nic som nemeral, auto islo v priadku bez trhania a malo aj silu asi 45 koni :mrgreen:

tim to premna malo skoncit ,haha prvy april

majitel vola, ze mu to mam priviezt to druhej dediny , vratim sa tam
zmiznuti benzin, hovorim ok pojdem tolko kolko tam je

presiel som cca 2 ulice, dobre 1 a pol, cestou to vobec neslo skapalo asi milionkrat
isiel som po majitela nasvojom, isli sme na benzinku kupit benzin doliali to Formana ale nesiel.
vytiahol som vsetky relatka a motor ako tak isiel ale svietili svetla :idea: :?: :?: :?:

aj spiatocka ( ta ma rozpojeny kabel na kufrovych dverach aj spinac na prevodovke inak blbne starter)

motor je ok, chyba musi byt v elektrike :!:

teraz sa to chova tak ze nastartuje ale zdochne ak sa prida plyn okamzite ho dusi a skape

takze prosim vase napady?

1.4.14, 19:16

Ja podávam demisiu, rezignujem....

1.4.14, 19:35

V tom najlepsom? :shock:

1.4.14, 19:37

pod RJ je pätica s relátkom a poistkami, skontroluj strednú poistku a relátko, je je to na palivové čerpadlo, potom na plaváku na dva krajné drôty pripoj žiarovku, ale aspoň 21W, či nemáš niekde prechoďák k čerpadlu, ale stále typujem čerpadlo, mne odišlo systémom že studené išlo a postupne prestávalo tlačiť, po vychladnutí zasa ok...

1.4.14, 19:45

Tu ziarovku mam napojit na konektor co napaja cerpadlo na dva hrubsie kable a mala by svieti a ked bude blikat tak vynechava? Este my nezasvietilo :idea: co tim vlastne zmeram. Zajtra to pozrem ale ak by bola prepalena poistka neislo by cerpadlo vobec ,jedine ze ma zly kontakt a otrasmi sa to zlepsi/zhorsi
rele podobne, inak predtim tam horela v motore snad kablove zvazky budu OK, (predtim to auto fachalo aj ked vynechavalo :cry: )

1.4.14, 19:54

no poteš pánboh

zmeriaš tým či sa k čerpadlu dostane plných 12V, niekedy sa stane že pätica poistiek je zaoxidovaná od vyvretej vody s nádobky a potom sa dejú nevysvetliteľné elektrické poruchy....

1.4.14, 20:09

Michalkatka, to chce klid a nohy v teple :D

Jestli chapu spravne, tak to nejakym zazracnym zpusobem naskocilo, chvilku to jelo, ale uz to zas nejede, chyta to ale po pridani plynu to vynechava, skube, nema vykon a do toho blbne elektrika

nezlob se na me, ale zarovkou zjistis zda ti na cerpadlo jde elektrina, ale kdyby nesla, asi by to nebezelo, i tak tam muze jit mensi napeti z duvodu oxidace spoje, ci koroze kabelu, kazdopadne na zarovce to asi poznas, musis svitit jasne a ne jen nejak zhnout, ale cely je to stejne uplne k nicemu, protoze musis vzit merak paliva, pripojit do systemu, nema asi cenu popisovat jak protoze ho nemas, a s autem se projet a koukat co dela tlak paliva za jizdy a pri tom skubani, bez toho se nehnes a nevim jak ti to mam vysvetlit, kdyz merak nemas, tak sem ti naspal at aspon odpojis hadicku a nekdo ti zapne a vypne zapalovani a zkus ji prstem pricpat zda to tlaci nebo ne

pak sem psal o palci a serizeni rozdelovace, to je presne ten problem co popisujes, chvilku to jede chvilku ne, nekdy to vynechava nekdy ne a podobne, pokud si jiskra skace kam ji napadne tak se neni cemu divit, to ze ti to chvilku jelo neznamena ze ten rozdelovac je spravne nastavenej, preskok jiskry pod vickem na palec a z palce na spravny valec ve zlomku sekundy je zavisly treba i na vlhkosti vzduchu ktera pod tim vickem zrovna je, na teplote vzduchu atd.,...takze pak kdyz zrovna sviti slunicko, jede to a kdyz prsi nejede to a podobne

taky treba neni spatny zmerit odpor palce a kabelu, ale to zase musi byt cim ....

taky sem se setkal s necim takovym a nakonec to byla jednotka, ale to jinak nezjistis nez ze tam zkusis jinou, ale to ber s rezervou, dej do poradku nejdriv zapalovani a zjisti zda cerpadlo tlaci do tlaku nebo ne

1.4.14, 21:01
Profil ICQ

Dobre pichnem tam prst a ked bude zeleny-je to ok, ked bude zlty-este sa da a ked bude cerveny-tak je tlak paliva nizky...
co som spravil ze som dopojil pritok od BMM dal do flasky a otocil klucikom, natielko 2,5 deci priblizne

a este trase toci volantom to budu stare gumy :D

no uz to tu mam vyse 2 tyzdnov a aj ja, aj majitel toho auta mame dost, boli sme dohodnuty ze rano nanom zacne robit jeho sused tak som nemal cas pozerat palec proste nic, hovoril som mu ze ak spojazdnim spiatocku nejde motor, samozrejme ju zapojili a auto je zdechle zas, ved musi svietit dozadu aby jazdilo dopredu neni hlavne :roll:
dnes si to chcel zobrat

najlepsie by bolo nechat zapojeny iba motormanagment a nejake stierace a pristrojovku vsetko nechat odpojene ,ak by to niekde skratovalo aby auto bolo pojazdne a nemuselo sa odtiahnu

inak je napredaj,nemate niekto zaujem? Alebo ponuknite nieco do 300-400eur pojazdne najlepsie s TK EK aspon na 2 roky
:wink:

1.4.14, 21:22

Dobre pichnem tam prst a ked bude zeleny-je to ok, ked bude zlty-este sa da a ked bude cerveny-tak je tlak paliva nizky...

Tak ja nevim jestli si z toho delas pr.el a nebo ze me nebo co, tak kdyz nemas merak, mas tam mit tlak atmosferu, cerpadlo samo o sobe da treba tri tak kdyz hadicku ucpes prstem a bude akorat vrcet a nic nepotece, je asi neco spatne, pokud tlaci spravne, prstem to rozhodne neudrzis...tak se da aspon zhruba zjistit zda se ti v cerpadle treba neprotaci to kolecko...kdyz nemas merak

1.4.14, 22:18
Profil ICQ

Ano robil som si z toho srandu, vies palcovy test :lol: :roll: mozno udrzim aj 5 atmosfer a vysledok testu bude slaby tlak a pritom cerpadlo moze byt ok.

Vec sa ma tak ze som skontroloval tie poistky s relatkom ,ocistil postriekal kontoxom ,odpojil vacsinu poistiek a svorkovnic, dotiahol ukostrenie motora a naviac som nemal cas.
http://www.mojevideo.sk/video/1ecc9/lazar_forman.html

Chcel som neskor ked sa vratim ale uz si to prisiel chvalabohu zobrat...

Diki kazdemu, kto bol ochotny zapojit sa do temy

2.4.14, 19:57
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5