Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 18:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Škoda Favorit, strácam vodu. 
Autor Zpráva

Příspěvek Škoda Favorit, strácam vodu.
Dobrý večer,potreboval by som pomôcť s jednym problémom.

Mám Škodu Favorit 135LX "93 a mam takyto problémom. Strácam vodu cez spodnu hadicu na chladiči. Najprv to bolo len malo,niekolko dni mi tiekli len maličke mlačky po odstaveni auta,no po 2 dnoch statia a cesty 20km do mesta som mal ručičku teploty už pod červenou hranicou a na semafore mi šla para z motora,okamžite som šiel na najbližšiu pumpu,samozrejeme teplota stale rovnaka a šiel som pozrieť či maju destilovanu vodu,trvalo mi to asi 5-10 minut a vratil som sa spať do auta a teplota bola už pod polovicou. Tak som natankoval a z destilovanou vodou som šiel na parkovisko na pumpe a po fajčiarskej prestavke som dolial trochu destilovanej vody do nadržky. Zase som mal mlačku pod autom no ta mohla byť z toho že som trochu aj rozlial. Hned ako som uvidel mlaku tak som si povedal že je to zybtočne že to asi aj tak všetko rovno vyteka. Sadam do auta,treplota v norme (prvy zarez odspodu,mam tu novšiu pristrojovku) a idem domov,teplota v pohode ani nestupla. Prichadzam do cielovej dediny a už ako som zastavoval tak som si všimol že motor sa začina zase zohrievať,vypnem motor a počujem syčanie a robi sa mi mala mlačka pod autom. Snaď vám moj zvlaštny opis problému pomôže. Miestny "technici" ktory boli už pod parou ma strašili že mam v prdeli tesnenie pod hlavou no obraciam sa na vás,aky máte na to názor vy.

12.4.14, 22:39
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Škoda Favorit, strácam vodu.
no jestli jsi to uvařil tak těsnění bude pravděpodobně v hajzlu... dále bych vyměnil termostat, víčko expanzní nádoby a tu spodní hadici (může bejt třeba jenom špatná spona bůh ví) popřípadě bych doporučil kontrolu sahary jestli se spouští ( jestli teda funguje to teplotní čidlo na chladiči) a zčekni ještě samotný chladič jestli není zarostlý

13.4.14, 04:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Mne sa podarilo uvariť motor tiež 2x(roztrhnutý remeň,nefunkčná sahara),ale to neznamená okamžité poškodenie tesnenia pod hlavou.Prehrievanie motora môže spôsobovať nefunkčná sahara,vadný termostat(neotvorí ho),zle našpanovaný remeň,nedostatok kvapaliny(veľký únik). V prvom rade musíš skontrolovať či nedochádza k úniku kvapaliny,to je jednoduché,mláky pod autom,zelený povlak okolo spojov hadíc,dosť často uniká kvapalina vo veľkom množstve okolo ventilu kúrenia.Po ohriati motora na prevádzkovú teplotu skontroluj či sa začína ohrievať chladič(či došlo k otvoreniu termostatu),kontroluj aj prívodnu hadicu či je teplá aj vývodnu hadicu z chladiča či je teplá,v expanznej nádržke musí byť vidieť,že sa hýbe hladina(voda koluje),saharu odskúšaj aj tak,že vytiahneš obidva káble z tepelného spínača a spojíš ich(pozor aby si nemal niečo vo ventilátore chladiča) ak sa ventilátor rozbehne káble vráť naspäť a zohrej motor na mieste až kým ti nezopne vetrák,ak voda začne vrieť a ventilátor sa nespustí je v vadný spínač na chladiči.Mne zopína ventilátor keď mám ručičku teplomera zhruba v 3/4 dlhej bielej čiary.
Sprav najprv takéto jednoduché úkony aby si vylúčil takéto maličkosti.

http://mojafelda.blogspot.sk/

13.4.14, 10:59
Profil Zobrazit autorovy stránky

Muco: však píše, že když déle stojí, že má pod autem kaluž, ne? Sice to je psané slovensky, ale snad jsem to pochopil dobře.

JacobRSK: Jako první zkusit někde na rampě nebo na zvedáku překontrolovat, jestli ta spodní hadice chladiče je špatná a je potřeba ji vyměnit, nebo jen uhnila spona, tedy plechová páska. Jestli je ta hadice už volná a a na nátrubku chladiče nedrží, je potřeba ji vyměnit. Pokud budou problémy trvat dále, tak vyměnit termostat, popř. termospínač na chladiči atd.

13.4.14, 16:32

K tej mláke len toľko.
Citujem: " Zase som mal mlačku pod autom no ta mohla byť z toho že som trochu aj rozlial. Hned ako som uvidel mlaku tak som si povedal že je to zybtočne že to asi aj tak všetko rovno vyteka."

Napísal iba MOŽNO a ASI.Žiadna hodnoverná informácia.Je to napísane štýlom,asi som rozlial,možno tečie.Buď tečie alebo netečie. Treba to poriadne skontrolovať,v prípade,že sa nájde nejaká chyba až vtedy kupovať a meniť veci.Bezhlavé menenie súčiastok aj tak vo väčšine prípadov k ničomu nevedie.

http://mojafelda.blogspot.sk/

13.4.14, 20:15

Najjednoduchší spôsob je , pozrieť sa odkiaľ tá voda tečie :roll: .

13.4.14, 23:10
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]