Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 14:56

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: ETHANOL E85
Milošku, vůbec se nedivím, že se občas na netu dočteš nějakých hovadin ohledně E85... :-)

11.4.14, 23:25
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Ale klucii.... :-P Uz zase?

Cvokárium: Youtube Instagram

12.4.14, 06:29
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

viki to zde bude s jirkou pořád, na lih prostě lidi jezdit budou a řešit ty problémy se taky nějak musí, třeba ve vedlejším městě montoval borec ty krabice za pět tisíc, pak přicházeli lidi s problémama a odbyl je že už to nedělá, kousek v radějově dělají borci elektriku a lidi občas přijdou s krabící na líh namontovat to do auta

co je dobrá zpráva potkal jsem jednoho doktora MVDR který se umí dopracovat k cyklohexanu že jak pojede někam na zlínsko koupí a přiveze, věřím že ten cyklohexan část problémů s lihem pořeší
zamotám do toho i soseda šrobu je to ing.csc. chemik badatel v důchodu pořád něco řeší,vyráběl i napalm do vietnamu tak hoření určitě rozumí :oops:

13.4.14, 09:29
Pan Kapitán

A co z toho tentokrát bude? "Vi buh!" :-D

Cvokárium: Youtube Instagram

13.4.14, 12:28
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

všechno je potřeba zkusit, a u lihu je podřeba zvýšit odparnost oktany má :oops:

13.4.14, 13:27
Mistr mechanik

Viky píše:
A co z toho tentokrát bude? "Vi buh!" :-D

ted ještě asi ulovím vitaru, borec jezdil na lih a postupně se všechno zhoršovalo starty a lezla spotřeba cca jeden rok na to jezdí je neštastný

věřím že to budou zas svíčky na platinové ho asi nepřesvědčím kvůli ceně no zkusím LPG, spálením LPG vznniká kyselá voda a lih je taky na kov agresivní :oops:

14.4.14, 17:18
Mistr mechanik

dneska jsem pohovořil se sousedem ing,Csc, chemik, jak otevře hubu jede jak kolovrátek, rozumí třeba palivům do vrtulníků i hoření těchto směsí,

tak spalováním lihu vzniká ocet a tem svíčkám určitě dává zabrat, měly by se fakt používat svíčky pro zapalování alternativních paliv,

k tomu cyklohexanu mi řekl i to co jirka čech že jak je nula krystalizuje ale rozpuštěný v lihu to dělat nebude, cyklohexan je prej drahý oktany má a z plastu je schopný vylučovat stabilizátory, že prej by byl lepší hexan ten je levný, nemá oktany ale odpařuje se

tak uvidíme co sežene ten doktor nebo jestli někdo víte jak se dopracovat k cyklohexanu nebo hexanu v bečkách předem děkuji :oops:

Naposledy upravil slovacek.milos dne 15.4.14, 15:14, celkově upraveno 1

15.4.14, 15:01
Moderátor

Hele, někdy si zkus ten cyklohexan narvat do řiti, jestli se ti bude lepší srát... :-)

Milošku, jsem myslel, že s věkem přichází moudrost, ale někdy - jak výstižně poznamenal autor tohoto výroku p. Horníček - příchází stáří jaksi samo... :-D

15.4.14, 15:05
Mistr mechanik

jirko co vím tak jsi si přečetl bezpečtností list z cyklohexanu a to je vše co o tom víš tam se jen došteč že při nule stuhne a dál nic nevíš

proto tam doplníš slova o řiti abys ten příspěvek naplnil

já jsem jen popsal co řekl borec inženýr kandidát vět co v životě s hořením mooooc dokázal

třeba mi jako nezletilému vietnamci ukozovali co umí napalm, pěkný hnus a silný zářitek, měl na tom podíl dělalo se to v česku :oops:

15.4.14, 20:15
Moderátor

Milošku - ten tvůj študovanej chemik, kolik vyrobil pohonných hmot, které skutečně dlouhodobě fungovaly ve spalovacích motorech? Ještě jsem neviděl jediný motor, který by uměl jezdit na napalm... :-D

15.4.14, 21:28
rejpal

Jak jsem se nedávno dověděl v skupině nadšenců BMW (kteří si nejprve koupí intergalaktický objem a pak neví jak ušetřit na palivu), všichni kdo ví o čem E85 je ho tam lijou. :mrgreen:

Fyzika, chemie, teorie, praxe, rozum, to není nic v porovnání s "jeden borec povídal". :wink:

15.4.14, 21:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

S E85 neusetria zhola nic, predpokladam ze ti nadsenci boli z velkej vacsiny majitelia E36 po styroch vlnach tuzingu, vacsinou s M50B20 a M50B25 prvej generacie :)

15.4.14, 23:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
Milošku - ten tvůj študovanej chemik, kolik vyrobil pohonných hmot, které skutečně dlouhodobě fungovaly ve spalovacích motorech? Ještě jsem neviděl jediný motor, který by uměl jezdit na napalm... :-D

jiříčku na napalm ti pojede každý motor, napalm je benzin s mydlem, vodou mydlo vypereš a jedeš , toho mýho študovaného chemika bych nepodcenoval :oops:

16.4.14, 06:41
Mistr mechanik

mrknete na tohle, je to dlouhy, ale pekne napsany

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=496

To je jen další k ničemu článek anti E85, ničím vyjímečnej. Není problém najít opět články s podporou E85 který budou tvrzení pana pisatele zase vyvracet (například to že podporuje korozi atd.)... Ten článek pro mě nemá moc hodnotu a to hlavně z důvodu že když něco píšu, komentuju, dělám recenzi či test tak samozřejmě popíšu přesný chování a vlastní zkušenost. Člověk kterej píše o E85 ale nezkusil to, jen drmolí přečtený věci (asi wikipedia) je padlej na hlavu.

Je to asi to samý jako když budu imaginárně testovat auta, napíšu vám tady přečtený fráze z technickejch údajů a podle toho budu dělat závěr jak auto jede aniž bych v něm někdy seděl?! To je trochu ujetý ne?!

Takže..... pro mně a myslím i pro většinu je důležitá znalost člověka kterej danou věc zkusil, má s ní zkušenosti a neplácá jen něco nastudovanýho Cool Cool Cool Cool

Ve finále je od pisatele článku již od začátku cítit jakási averze k E85 když lidem co ho používají jakoby nadává do mladých který nemaj prachy to jsem se docela pobavil.

Ale ve finále mi to může bejt jedno, ať si jezdí kdo chce, na co chce já mám ale jasno a to je že moje A4 1.8t má najeto 270 000km a posledních 90 000km a ten motor běží parádně.

Naposledy upravil slovacek.milos dne 1.5.14, 17:53, celkově upraveno 1

1.5.14, 17:50
Ignorant pravidel

Milosi, skoda ze sem nemel cas se stavit na kratky pokec kdyz sem byl minulej tyden na morave
ale vseobecne kazdej ma svoji pravdu, ty tvrdis jednu vec, J.Č. tvrdi druhou je to proste boj s vetrnymy mylyny

nejlepsi je nikomu nic nerikat a jezdit na to ceho je libo :P

1.5.14, 17:52
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Další