Byl jsem odkázán abych napsal zkušenost s E85.
Vlastním Audi A4 1.8T quattro (AEB) fouknutý od MTM s přestavbou na ethanol. Výkon s E85 212ps.
Najeto mám 270 000km a z toho 90 000km na E85. Auto jezdí naprosto bez problémů, starty úplně v pořádku, pouze pod nulou to točí cca o vteřinu déle. Netankuju ho ani tak pro cenu ale jelikož motor je na E85 klidnější a má větší výkon. Spotřeba je o 1l větší, při razantní jízdě maximálně cca o 3l. Někdy natankuju benzín, někdy E85, někdy to i to ale převážně tankuju ethanol. Po najetých 90 000km nevykazuje motor žádné nedostatky, ba naopak je chod motoru krásně čistej a jede úplně parádně.
Zas na druhou stranu bych si bez přestavby s tímhle moc nezahrával. Některý motory jsou na to háklivý. Například Duratec 2.0 107kw když dáte bez přestavby 50:50 tak budete rádi když druhej den nastartujete.
Nicméně s přestavbou jsem víc než spokojenej a i po 270 000km a 90 000km na E85 mám jasno
když je někde ethanol tak jde jednoznačně do nádrže on. Nezajímaj mě kecy některých na internetu který nemaj žádnou zkušenost ale snažej se jen o teorie, zajímá mě asi jako každýho zkušenost danýho člověka ať už je to s čímkoliv. Proč bych měl dát na názor někoho kdo nikdy nejel třeba ve ferrari jaké to auto je, když to vlastně neví?!
E85 - dva palce nahoru