|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Bobo
|
5q hučí
Zdravim, nedavno jsem zabudoval do mé Š105M 5q převodovku ze 125 a motor ze 120. Při první vyjížďce jsem odhalil jeden nečekaný problém. 4.rychlost trochu hučí a 5. hučí poměrné dost. Je to takový vysoký tón a čim víc se šlape na plyn nebo je převodovka v tahu(př.: jízda do kopce), tím je to hučení výraznější. Prozatím tam mam PP90. A teď otázky. Co to podle vás způsobuje? Jak by to dál pokračovalo, kdybych to neřešil?
Hodně se tady píše o různých přípravkách do olejů. Nechci rozpoutávat novou diskuzi o pravdivosti toho a onoho tvrzrní o fukci těchto přípravků, toho už tady je více než dost. Chci se tedy zeptat jen těch, kdo řešili podobný problém s hučením převodovky pomocí těchto přídavků na jejich zkušenosti.
Díky všem Bobo
|
22.7.07, 21:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: 5q hučí
Bobo píše: Zdravim, nedavno jsem zabudoval do mé Š105M 5q převodovku ze 125 a motor ze 120. Při první vyjížďce jsem odhalil jeden nečekaný problém. 4.rychlost trochu hučí a 5. hučí poměrné dost. Je to takový vysoký tón a čim víc se šlape na plyn nebo je převodovka v tahu(př.: jízda do kopce), tím je to hučení výraznější. Prozatím tam mam PP90. A teď otázky. Co to podle vás způsobuje? Jak by to dál pokračovalo, kdybych to neřešil?
Hodně se tady píše o různých přípravkách do olejů. Nechci rozpoutávat novou diskuzi o pravdivosti toho a onoho tvrzrní o fukci těchto přípravků, toho už tady je více než dost. Chci se tedy zeptat jen těch, kdo řešili podobný problém s hučením převodovky pomocí těchto přídavků na jejich zkušenosti.
Díky všem Bobo
Ač je to skoro nelogický tak, prostě to vypadá že hučej ozubený kola. Nelogický je to v tom že by spíš měliy hučet kola na jedničce a dvojce páč to je nejpoužívanější, jinak potom ještě můžou hučet ložiska na koncích hřídelí.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.7.07, 22:16 |
|
|
Bobo
|
Díky Kristensene.
Chlapi, neskončí to snad u jednoho příspěvku, ne?
|
24.7.07, 13:10 |
|
|
kdoasi
|
Mi huci prevodovka na 4. stupen (4-kvalt), na ostatni stupne ne. Je to takovy nizsi az stredne vysoky ton U me je to nejspis diferencial (podle poslechu na zvedaku). Zatim to neresim (huci to asi 10 tkm). Zvedni auto, otacej kolama, jde poznat, jestli to je prevodovka nebo diferencial. I kdyz otazka je, jestli ti to poznani k necemu bude
Byt tebou tak to neresim, pokud to huceni neni nejake extremni.
|
25.7.07, 12:52 |
|
|
lukas007
|
huceni
mam podobny problem na 5q, ale me huci prevodovka u 3,4 rych. supne prijatelne a u 5tky hodne moc.
kdyby byl diferak v haji tak by to hucelo na vsechny kvalty ne?
|
4.8.07, 05:47 |
|
|
Marra
|
mám 5q 4,22 a také mně hučí, v podstatě všechny rychlosti, něco víc něco méně, ne že by to bylo hrozné, ale je to slyšet. mám pp80 a teď jsem na zkoušku nalil do převodovky přípravek nulon, tak uvidím co to udělá, páč na jaro asi bude výměna oilu. Hučení dle mého způsobují opototřebovanější ozubená kola.
|
1.12.07, 13:43 |
|
|
CROWACK
|
to teda mě 5q nejvíc hučí když vyřadím...přestane řvát motor ...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
1.12.07, 14:40 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Mozna taky loziska kol ... pokud to delaj 345. Pokud 34 tak je to v prevodovce, asi loziska ... Muzes tam nasypat piliny
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
1.12.07, 17:40 |
|
|
CROWACK
|
Matthes píše: Mozna taky loziska kol ... pokud to delaj 345. Pokud 34 tak je to v prevodovce, asi loziska ... Muzes tam nasypat piliny
Dubový piliny byly docela standardní metoda jak ztišit hlučnou převodovku na starým náklaďáku...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
1.12.07, 17:50 |
|
|
Marra
|
pánové, tak po nalití toho červeného sajrajtu NULON ta převodovka dost ztichla, odhadem vzato tak o 30-40 % ...správně má být jedna lahvička na 1,5 litru, tak seženu ještě jednu a uvidím...
|
4.12.07, 20:04 |
|
|
M3Power
|
Marra píše: pánové, tak po nalití toho červeného sajrajtu NULON ta převodovka dost ztichla, odhadem vzato tak o 30-40 % ...správně má být jedna lahvička na 1,5 litru, tak seženu ještě jednu a uvidím...
A který NULON přesně ? Kde jsi to koupil ?
|
12.5.08, 23:38 |
|
|
Marra
|
černá flaška...nulon přípravek do převodovkek a diferenciálů...číslo musím zjistit, ale řeknu ti, že se to sice zlepšilo, ale stejně to není ono...buď zkus lubrifilm metal, ten je ověřený, nebo jinou převodovku...protoe pokud bude stát jedna flaška 300, takk dáš s poštou za 2 tak 700, a to je skoro druhá převodovka....otázkou je, zda se ti ji chce měnit...
|
14.5.08, 19:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|