Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 12:34

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek Re: ETHANOL E85
spalovací motor je od toho aby spaloval palivo ne?

zářehový motor jezdil odjakživa na kde co

a vznětový motor ten světlo světa spatřil na burákový olej,

13.5.14, 19:21
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

ono tyto témata to je jak přes kopírák o jakém koliv alternativním palivu
před deseti lety si vzpomínám jak si mě lidi dobírali jak je možné spíš nemožné jezdit na stolní olej :roll: to bylo pro mnohé naprosto nemyslitelné a pro mě denní praxe, :oops:

15.5.14, 06:52
rejpal

To že tys jezdil na stolní olej ale pořád neznamená že jezdit na E85 je dobrý nápad.
I kdyby ses posral a jezdil na výsledek tvého tlačení, tak jezdit na E85 je hovadina.

15.5.14, 09:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

at to je hovadina já na etanol nejezdím mám raději metanol :wink:

15.5.14, 12:19

fatal píše:
To že tys jezdil na stolní olej ale pořád neznamená že jezdit na E85 je dobrý nápad.
I kdyby ses posral a jezdil na výsledek tvého tlačení, tak jezdit na E85 je hovadina.

Máš pro to nějakou vlastní zkušenost nebo jen plácáš teorie?! Nebo to říkal táta kámoše tvýho známýho kterýmu to řekl bratranec z pátýho kolene?!

Teorií je plnej internet a to ať těch co jsou proti, tak zas druhá strana mele ty pro. Nikde jsem ovšem ještě neviděl domrdanej motor příčinou E85 po přestavbě. Rád se kdyžtak podívám tak nahoď link.

15.5.14, 19:31
Moderátor

gixxer1: jsi toho ještě málo viděl... si myslíš, že všechno najdeš na netu?

15.5.14, 19:39
Vývojář

E85 jako alternativa.... za pár let, až opravdu nebude jiného řešení, nebude jiná možnost... Ale když si člověk uvědomí, kolik je toho potřeba vypěstovat, aby si člověk svezl sedací část těla pár km, tak mi je líto těch polí, kde se nemůžou pěstovat třeba brambory, který pak v hnusné kvalitě a za draho kupujeme... Ať radši rozšíří čerpačky na CNG a bude vystaráno.... Tak a kameny na mě :shock:

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

15.5.14, 19:42
Pan Kapitán

Zadny kameny, naprosto souhlasim.
V brazilii, kde roste vsechno jak divy, se muze biolih vyrabet, ale u nas se rostlinstvo pekne nadopuje vsim moznym, jenom aby to vylitlo, otravi se tim voda, potravinarsky zemedelstvi jde do hajzlu a ostatni pudu zabiraji solarni elektrarny. Takze sice budeme mit cim jezdit, ale chcipneme hlady. :-D

To je ekologie jedna basen.

Cvokárium: Youtube Instagram

16.5.14, 06:22
Profil ICQ YIM

gixxer1 píše:
fatal píše:

Máš pro to nějakou vlastní zkušenost nebo jen plácáš teorie?! Nebo to říkal táta kámoše tvýho známýho kterýmu to řekl bratranec z pátýho kolene?!

Teorií je plnej internet a to ať těch co jsou proti, tak zas druhá strana mele ty pro. Nikde jsem ovšem ještě neviděl domrdanej motor příčinou E85 po přestavbě. Rád se kdyžtak podívám tak nahoď link.

jak to říkal pan Soukup? Mezi motoristy je rozšířeno plno mýtů, polopravd ... :mrgreen:

někteří se toho drží ...

16.5.14, 08:24
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:

tak dej jirko vlastní fotky vlastní zkušenosti něčím podepři ten tvůj de.ilní článek

nějaké podpálení ventily, propálené písty, zrezivělé válce zlikvidované vstřiky, spálené čerpadlo od vodivého etanolu, :oops:

zatím jsem našel jen jednoho kterému etanol poškodil válce http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7471,d.ZGU :wink:

16.5.14, 20:50

Jiří Čech píše:

No já se řídím tím že teoretiků a pseudochytrejch mudrců jako jste vy je plnej internet :) tak by tam (opět teoreticky) mohlo bejt i něco jako podloženej důkaz ne?! 8)
Ale vlastně ano, pan gůgl najde všechno takže..... si to nemyslím ale vím jistě že všechno najdeš na netu.

Myslím že by stálo za úvahu teoretikům bez praxe zakázat přístupy na jakýkoliv fóra :D

Až si budu chtít poslechnout pohádky od lidí bez zkušeností tak se zeptám šedesátiletý babči jak jede ferrari, teoreticky by to taky mohla přece vědět když si dokáže přečíst technický údaje :-D

prostě a jednodušše, melte si co chcete protože těžko kdokoliv smaže mojí zkušenost s 90 000km na E85. No a jestli chcete, přijeďte a rád komukoliv poskytnu moje auto který má celkově najeto 270 000km (turbobenzín) ..... pak to tady můžete napsat :wink:

Naposledy upravil gixxer1 dne 19.5.14, 14:27, celkově upraveno 1

19.5.14, 14:14

Jinak zas na druhou stranu s tím že by pole atd. mohli bejt radši na třeba ty brambory souhlasím. Nicméně to není v naší pravomoci a dokud mi bude čerpačka skýtat potřebné palivo tak ho samozřejmě budu tankovat, protože nenatankuju já.... natankuje někdo jinej.

Ale pokud mi někdo předloží pádný důkazy a špatný zkušenosti lidí s E85 kterej jim vlastním vlivem zničil auto tak ho rád přestanu používat a ještě dotičnýmu poděkuju. Protože já chci aby to auto dostalo jen to nejlepší a E85 nepoužívám z důvodu nějakýho šetření, to je jen jako bonus. Používám ho proto, protože auto na něj jede líp a jde mi o výkon, no a zároveň poté co jsem viděl i různé části mého auta i vím že je to dobře.

Toť má zkušenost. Ať si z ní vezme kdo chce co chce, mě je jedno na co si kdo jezdí :wink:
Ale jestli něco nesnáším je to jak někdo může komentovat něco o čem nic neví a zkušenost nemá, podložený argumenty taky ne.... to je především úsměvné :)

Je jen otázkou času kdy budeme testovat auta tím že si přečteme jakej to má výkon :D :D :D to bude super

19.5.14, 14:24
Mistr mechanik

[quote="gixxer1"][quote="Jiří Čech"]

s jirkou na veřejnosti to nemá cenu v soukromí se snm pokecat dá,

gixer 1 máš svoje zkušenosti a protojsem tě sem přitáh turbo benzín a e85 to zde má svoje místo, nemá cenu nic prosazovat jen prosě říct jak etanol fachá nebo prostě nic nepřináší prodělává o tom to vlákno je,

mi když se v červnu podaří tak stará jede na týden do tunisu a já musím udělat plavbu po batáku ze strážnice po spytihněv,

pak bych to protáh s TSi k balatonu na etanol jen tak

19.5.14, 20:44

Však já neříkám že se s ním nedá kecat a věřím, nicméně zbytečně tyhle teoretický plky blbnou hlavu lidem co chtěj opravdu vědět jak se to v autech chová a co to dělá.

Jsou samozřejmě motory který si s tím rozumí třeba méně, to nevím.

Moje auto je oturbený, má přes dvěstě koní, hnaný všechny čtyři a rozhodně ho nešetřím.... dostává dostatečně zabrat ale zároveň vše co potřebuje. Takže myslím že 90 000km najetých je dost pádnej argument.

20.5.14, 00:34
Junior TW team

A nemáš upravený motor, včetně jednotky?

20.5.14, 06:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 76  Další