Autor |
Zpráva |
gixxer1
|
Re: ETHANOL E85
Veteranista píše: Jak ta krabička funguje?k čemu je připojena?
Neber to jako popichování, zajímá mě jak funguje Promiň, rád bych ti to sdělil ale co se týče tomuhle tak bych plácal jen teorie jelikož se v tom nevyznám. Pro mně je podstatný že se používá i u automobilů který upravujou renomovaný firmy pro provoz na E85.
|
20.5.14, 13:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gixxer1
|
fatal píše: gokralik: Jenže při úpravách, zvláště sportovních, se postupuje jinak (palivo se nevybírá kvůli ceně, ale podle vlastností motoru) a očekávají se jiné výsledky (neřeší se životnost, ekologie, ekonomika, legislativa). Upravit motor na E85 přidáním nějaké krabičky a lít tam E85, protože nějadý šmejd to prosadil do legislativy a na objem je to levnější, není myšlení dopředu, to je naopak projev absence myšlení. A co tady asi celou dobu píšu?! Že to nepoužívám kvůli cenně (to je jen bonus) ale kvůli výkonu.... Na ethanol jezdí většina dragsterových či jiných závodních aut nebo motorek!!!! A div se nebo ne, používaj buď tuto přestavbu s "krabičkou" nebo to tam cpou v poměru třeba 50:50. Mám na autě i sportovní podvozek, protože mi jde zas o to abych měl co nejlepší odezvu od podvozku tak asi musím počítat i s tím že to bude tvrdší ne?! To je asi celkem logický že na úkor něčeho zas zhoršíš něco jinýho. Víš v čem je rozdíl?! Že ty furt jen meleš a víš o tom kulový, přičemž já bych si rád poslechnul příběh člověka kterýmu to uškodilo místo těch tvejch bezduchejch plků v teoriích a hodně slabých argumentech.
|
20.5.14, 13:20 |
|
|
gixxer1
|
Tak vzhledem k tomu že se tady evidentně diskutovat opravdu nedá tímhle příspěvkem tady končím.
Rád bych se dozvěděl o autech který jsou vlivem E85 v háji a ať si věří kdo chce, čemu chce ještě bych poděkoval a nechal to odpojit.
Moje myslím dostatečně pádný argumenty jsou následující a říkám je naposled:
1: Audi quattro 1.8T upravená od MTM - nájezd 270 000km a z toho 90 000km na Ethanol
2: Přestavba s krabičkou byla již v době kdy šlo auto do MTM na úpravu, což je další dostatečná záruka toho že kdyby to bylo špatný tak to auto neudělaj jelikož každý kdo se trochu vyzná ví co MTM jakožto upravující firma mezi motoristama znamená. Jen pro zajímavost, jakmile v autě není něco v pořádku tak buď úpravu neprovedou a nebo jí odstraní majitel či přímo MTM a to i když je třeba jen špatný vzduchový filtr. Auto bylo v MTM jeden celý týden a bylo důkladně testováno a zjištěny veškerý možný fakta než byla úprava provedena.
3: auto dostává dost zabrat a vzhledem k tomu že mám rád svižnou jízdu není nijak šetřeno.
4: teorie bez prokázaných fakt kterýma se tady ohání jakože to pošle do kopru auto, těžko smažou moje zkušenosti při každodením provozu svého auta.
5: výkon je prokazatelně vyšší s použitím ethanolu, u mého auta je s E85 212k a s použitím N95 193k a věřte nebo ne, je to i podstatně znát.
.......... Byl jsem sem odkázán s tím abych napsal svou zkušenost a čekal jsem že se dozvím zkušenosti dalších. Místo toho tady čtu jen teorie bez praxe. No a vzhledem k tomu že jsem svůj úděl tady o který jsem byl požádán splnil a nikdo mi tady není schopen dokázat špatný vliv E85 na motor tak tímhle příspěvkem tady taky končím. Ať si z toho veme kdo chce co chce, ať si každej jezdí na co chce... mě je to ve finále jedno a já mám jasno. Zdarec
|
20.5.14, 13:49 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
gixxer1: Nikdo ti nevyvrací, že to auto ten výkon nemá a na E85 nejezdí... A je také třeba pečlivě číst, co kdo píše a nepíše. Líh je tekutá hořlavina, tedy spalovací motor na něj nějak jezdit bude. On pojele i na ředidlo nebo aceton, ale je otázkou jak a jak dlouho. Ovšem je otázkou, které auto toto palivo zvládá, které je už na lihové směsi z výroby upraveno, aby na něj bez velkých problémů jelo a které prostě E85 nezvládne ani s nějakou přídavnou krabičkou. Že má motor na lihová paliva větší výkon při velmi bohatých směsích se ví už minimálně sto let, ovšem při podstatně větší spotřebě, než odpovídá stejnému výkonu na benzín. A že líh je agresivní na některé kovy, pryže, oleje je také známé, obohacená lihová směs ničí olej podstatně rychleji, než bohatá směs benzínu se vzduchem - protože olej není na tak velký obsah lihu aditivován, protože se zatím nepředpokládalo, že se na tuto směs bude v Evropě výrazněji jezdit. Atd. A že jsi už najel 90 000 km na E85 ti také věřím, protože máš totiž auto na to palivo upravené. A jestli udělali úpravu dobře, tak najedeš ještě hodně kilometrů... Nebo dopadneš jako ti, co si za boomu různých Militeců apod. postupně motory odkráglovali, zpočátku také velká sláva, ale někdy okolo 150 - 160 000 km najednou výrazná spotřeba oleje, ztráta tlaků a motor zralý na GO. Ještě detail: nebude dlouho trvat a na E85 bude uvalena nějaká daň, která toto palivo postaví na roveň ceny benzínu nebo dokonce ještě o kus výše. A bude po hádání se...
_________________ J.
|
20.5.14, 14:01 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Teď jsem docela rozlítaný a nemám čas tady psát nějaké vysvětlivky, až budu mít chvíli, tak zase pustím do světa nějaké informace...
_________________ J.
|
20.5.14, 14:02 |
|
|
fatal
rejpal
|
gixxer1 píše: 1: napíšu osobní zkušenost s tímto palivem (90 000km bezproblémovýho provozu při zátěži 200k oturbenýho auta) 2: ty napíšeš že je to blbost a že je každej tupoun co to tam dává, že to ničí motory. 3: chci po tobě důkaz tzv. "argument" na tohle tvrzení 4: žádnej argument si nedal 5: ty mě napíšeš že nečtu argumenty a píšu pitomosti jako promiň ale začínám přemýšlet o tvojí svéprávnosti a pochybovat o tom že s plácalem jako ty má vůbec cenu cokoliv řešit. 1) že to tam liješ neznamená že je to správně. A už vůbec to není důkaz že je to dobré palivo, levné palivo, legální palivo atd. 2) ano. 3) argumentů je spousta, jen ty je nějak nevidíš nebo nechceš vidět. 4) ad 3) 5) ad 3) ad 1) gixxer1 píše: Víš v čem je rozdíl?! Že ty furt jen meleš a víš o tom kulový, přičemž já bych si rád poslechnul příběh člověka kterýmu to uškodilo místo těch tvejch bezduchejch plků v teoriích a hodně slabých argumentech. Evidentně o tom vím víc než ty. Jaké chceš příběhy? Každý zastánce E85 samozřejmě nepřizná že udělal pitomost, stejně jako ty nepřiznáš (až se ti těch 200 koní rozuteče), že to bylo v důsledku E85. Budeš dál tvrdit, že to bylo perfektní palivo a motor šel jako hodinky dokud se nerozsypal. gokralik píše: A víš, kolikrát se fyzikální a chemické zákony za naši historii měnily či upravovaly? Pouč mě. Kolikrát se změnil stechiometrický poměr?
|
20.5.14, 15:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Jiří Čech"] Nebo dopadneš jako ti, co si za boomu různých Militeců apod. postupně motory odkráglovali, zpočátku také velká sláva, ale někdy okolo 150 - 160 000 km najednou výrazná spotřeba oleje, ztráta tlaků a motor zralý na GO.
Ještě detail: jirko máš na někoho telefon komu se vylágroval motor na etanol? nebo militech nebo fotečka?
|
20.5.14, 16:08 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Milošku, osobní zkušenost s Militecem jsem už popsal, moje škodověnka po GO, kterou jsem si osobně dělal, zkolabovala po necelých 50 000 km s totálně sedřenými pístními kroužky a válci vyleštěnými jako zrcadlo bez jakékoli známky honování. Jenže tehdy jsem nevlastnil extrémně předražený digitální foto, takže fotodokumentace není. Vyzkoušel jsem i teflon, cosi bylo znát cca 2000 km a pak opět rachot, jelikož se teflon vyplavil z oblasti pístních kroužků, kde dotěsňoval písty a skončil ve filtru.
Milošku, na tvém místě bych skutečně mlčel, protože ty prasárny, které předvádíš, jsou trestné. Upravovat motory tak, aby nesplňovaly emise atd. odpojením lambdy skutečně svědčí o mdlém duchu a nízkém IQ, které je jasné z tvých psaných příspěvků. nějak zapomínáš, že pokud lambda odejde, ŘJ přejde do náhradního režimu, který není dobrý ani na výkon, natož tak na spotřebu. Ona ta ŘJ pozná, že lambda nefunguje a neošulíš to, protože už při studeném startu musí vykazovat bohatou směs atd. Takový motor totiž nemá co dělat v silničním provozu a kdyby se na tobě skutečně chtěl někdo hojit, tak by ses z toho fakt posral...
Moje letitá zkušenost říká, že výrobce ví nejlépe, jak svoje výrobky seřídit a nastavit, aby pracovaly dlouho a splňovaly všechny předpisy. A jen málo skutečných machrů umí v rámci zákonem daných mantinelů tyto výrobky upravit na větší výkon. Zatím mne nic nepřesvědčilo o tom, že ty k těm machrům patříš.
_________________ J.
|
20.5.14, 16:33 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
slovacek.milos píše: Jiří Čech píše: Nebo dopadneš jako ti, co si za boomu různých Militeců apod. postupně motory odkráglovali, zpočátku také velká sláva, ale někdy okolo 150 - 160 000 km najednou výrazná spotřeba oleje, ztráta tlaků a motor zralý na GO.
Ještě detail: jirko máš na někoho telefon komu se vylágroval motor na etanol? nebo militech nebo fotečka? ---- Ještě detail - mám dost kamarádů mezi automechaniky včetně svého bratrance, vím, co je která značka aut zač a nedělám si iluze o tom, že když si koupím auto do milionu, že bude něco extra.
_________________ J.
|
20.5.14, 16:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já pokecal s jednou feldou MPi Lx co jezdí na etanol tankuje ho nějak 25,2O kč dělá to tak že jednou natankuje benál za pětikilo podruhé zas etanol za pětikilo, nepocituje nic, jede to pořád stejně i žere to stejně, jezdí denně 2O km do práce, vozí ještě dva spolupracovníky
|
20.5.14, 16:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Jiří Čech"][quote="slovacek.milos"] jiříčku zas nic kdybys mlčel nenamláti bys tolik prázdné slámy
|
20.5.14, 16:40 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
fatal píše: gixxer1 píše: 1: napíšu osobní zkušenost s tímto palivem (90 000km bezproblémovýho provozu při zátěži 200k oturbenýho auta) 2: ty napíšeš že je to blbost a že je každej tupoun co to tam dává, že to ničí motory. 3: chci po tobě důkaz tzv. "argument" na tohle tvrzení 4: žádnej argument si nedal 5: ty mě napíšeš že nečtu argumenty a píšu pitomosti jako promiň ale začínám přemýšlet o tvojí svéprávnosti a pochybovat o tom že s plácalem jako ty má vůbec cenu cokoliv řešit. 1) že to tam liješ neznamená že je to správně. A už vůbec to není důkaz že je to dobré palivo, levné palivo, legální palivo Víš, nemohu si pomoct, ale docházím k názoru, že majitelé vozů Audi jsou jakýsi vyšší level... Používání blinkrů je pro ně v mnoha případech totálně obtěžující a i když si to peláším po dálnici tachometrických 140 km, když se za mnou něco přiřítí rychlostí výrazně vyšší, převládá právě tato značka. Docela mne zaráží, že si někdo z tohoto vyššího levelu pořídí něco tak podřadného, jako je E85, oni přece mají prachů na pořádné palivo dost, nebo se mylím?
_________________ J.
|
20.5.14, 16:41 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
slovacek.milos píše: já pokecal s jednou feldou MPi Lx co jezdí na etanol tankuje ho nějak 25,2O kč dělá to tak že jednou natankuje benál za pětikilo podruhé zas etanol za pětikilo, nepocituje nic, jede to pořád stejně i žere to stejně, jezdí denně 2O km do práce, vozí ještě dva spolupracovníky ----------- Jo, moje slepice snáší diamantová vejce...
_________________ J.
|
20.5.14, 16:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Jiří Čech"]kterou jsem si osobně dělal, zkolabovala po necelých 50 000 km a vydrželo ti něco déle co jsi osobně dělal?
|
20.5.14, 16:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jiří Čech píše: slovacek.milos píše: ----------- Jo, moje slepice snáší diamantová vejce... tomáš dobré moje stará akorát dobře vaří
|
20.5.14, 16:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|