Vibrování vpředu u favorita
Autor |
Zpráva |
varok
|
Vibrování vpředu u favorita
Opět se sere. Posledních pár dní mi autí Favorit dělá to, že mi od přední nápravy jakoby vibruje celá konzole s pedály. Když jedu s otevřeným oknem u řidiče, tak nic zvláštního slyšet asi není. Když ale jedu se zavřenými okny, tak slyším zvuk, jakoby házelo některé kolo. Pravidelné mlácení do pedálů až podlahy, nepoznám přesně. Kola mi nedávno vyvažovali, kotouče vypadají dobré, nezvlněné. Když jsem měnil na rampě hadičky a trubky brzd a paliva, tak jsem zkoušel poloosy. Obě už mají značnou axiální vůli a myslím že pravá má už dost i radiální vůli. Pořád to oddaluji, ale asi už budou po smrti všechny klouby, že? jeden vnitřní, myslím že právě ten s vůlemi jsem už měnil, jsou to asi 2 roky, ale značka AQ, to znamená bláto. Může to být těmi vymlácenými klouby?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.6.14, 15:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Vibrování vpředu u favorita
mohl by to dělat vnitřní kloub...mění se to se záběrem?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.6.14, 16:12 |
|
|
varok
|
Ano, dělá to spíše u nižší až střední rychlosti. Dejme tomu že to začne u asi 45km/h a přestává to někde u 80km/h. Při rozjezdech je klid, pak to začne hrozně mlátit do podlahy nebo pedálů a potom když jedu rychleji, tak už to zase přestane.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.6.14, 16:32 |
|
|
varok
|
A jestli to budou ty klouby, měl bych prosím dotaz. Vyplatí se repasovat staré poloosy jen stylem nových kloubů, nebo je lepší sehnat celé komplet poloosy? Kdysy jsem měl v plánu poloosy Spidan, ty prý jsou dobré, ale jak koukám, tak na ně asi nikdy nenašetřím. Jaká snačka kloubů je kvalitní za slušný peníz?
|
24.6.14, 17:28 |
|
|
CROWACK
|
poloosa je drážkovaná hřídel + vnitřní a vnější kloub. Myslíš že je opravdu třeba měnit i tu železnou tyčku? Jinak je to dneska celkem jedno, všecky jakš takš držej, akorát musíš hlídat manžety, a to jaksi u všech...
|
24.6.14, 18:42 |
|
|
varok
|
Hlavně už nechci AQ a VIKA V obchodech jsem viděl: Drahý Spidan, Meteli, Starline, Meyle, v auto kelly potom nějaké neoznačené. Takže je v podstatě jedno co vemu? Manžety zkusím koupit opět české Rubena, jestli je vyráběli, nebo nějaké kvalitnější. Ty čínské žvýkačky bych měnil každého půl roku. Ta poloosa jsem myslel, třeba jestli už nebudou vybyté ty tisícihrany.
|
24.6.14, 19:04 |
|
|
Lamač
|
Ten tisíchran sa skôr odlomí celý,alebo rozdrobí,ako keby sa tie drážky mali vybiť.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
24.6.14, 19:21 |
|
|
varok
|
Takže pokud sundám v pohodě klouby a tisícihran nebude už naoko obytý a odlámaný, tak je v pohodě? Dobrá, děkuji
|
24.6.14, 19:33 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Dobré zkušenosti s poloosami mám se značkou Meyle.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
24.6.14, 21:41 |
|
|
varok
|
Dobře, zkusím ty klouby Meyle, podle názvu to jsou asi němci. Slyšel jsem chválu na jejich přední ložiska, ale klouby zatím ne, tak jsem se ptal. Děkuji.
|
25.6.14, 06:02 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Ano, jsou to Němci.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
25.6.14, 15:04 |
|
|
varok
|
Včera jsem měl v práci volno, ale lítal jsem po doktorech. Dnes jsem jel do práce. Už včera jsem si všimnul, že mi při rozjezdu a zastavení něco klepne u pravého kola. Dnes jsem se v práci díval a mám asi roztrhanou manžetu na vnějším kloubu pravehé kola. Trhlina není nikde vidět, ale všude kolem je rozpaplaná vazelína. To se k...a sere. A nevím proč tuhle práci nenávidím. Manžetu docela v pohodě vyměním, ale nesnáším ty zk...é plechové pásky Mohl by to dělat ten vnější kloub, že vždycky při rozjezdu a zastavení klepne?
|
25.6.14, 18:29 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
může určitě, ale nevím yda manžeta něco vyřeší, klepaní značí že je tam vůle
já nerad měním manžety, kvůli tomu, že je dělají plastové a pěkně blbě se nasazují, než ji tam člověk dostane, je celý zasraný od vazelíny, v neděli jsem dělal manžetu na passatovi, koupil jsem Gomet, ta byla gumová a super , šlo to krásně nasadit
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
25.6.14, 19:19 |
|
|
varok
|
No já jsem našel, kde prodávají české, snad ještě gumové. Ty čínské žvýkačky měním každého půl roku. Ty speciální kleště na ty pásky nemám, tak to dělám štípačkami. No to už jsem předtím psal. Koukal jsem před pár dny na rampě a poloosy mají už docela vůli axiální, tedy ve směru osy a jedna, myslím ta u souseda má dokonce dost velkou vůli i radiální, tedy kolmo na osu. Vypadá to že je vůle ve vnitřním kloubu. Proto jsem se ptal na ty poloosy a klouby. Celou poloosu už jde sehnat i kolem 15 stovek, ale čínana. Chci ale aby Fáčko ještě tak tři roky jezdilo, s čínskýma poloosami to budu měnit každý rok. To raději koupím jak radíte jen dražší klouby a poloosy nechám staré. To by mohlo ty zhruba 3 roky vydržet, ne?
|
25.6.14, 19:45 |
|
|
CROWACK
|
na ty pásky jsou nejlepší kleště na vytahování hřebíků
|
25.6.14, 19:46 |
|