Favorit - horní uložení tlumičů
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Favorit - horní uložení tlumičů
lukas.pce píše: Tak spodni cepy pry byly meneny, koukal jsem a ten u ridice (kde to vrze) ma potrhanou manzetu, vstriknul jsem tam olej a zatim to pomohlo.. Co se muze stat pokud ho nevymenim? (popr do nej takhle obcas striknu olej aby to nevrzalo) ? co čtu tak jsi udělal dobře vzže čep ramene a ne to horní ložisko to je takřka nezničitelné
|
12.10.12, 21:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kačab
|
Dnes jsem zkoušel měnit horní uložení předního tlumiče na Fáčku. Povolil jsem dvě matky držící misku ke kastli, stáhl pružinu a vyheveroval auto. Když jsem ale chtěl povolit tu prostřední matici, protáčela se mi celá pístnice a nezdálo se mi, že by se dala někde rozumně chytit. Jaký je správný postup? Ta střední matice se povoluje ještě na autě před těma bočníma, nebo až když je to celý "venku"? Je potřeba to celý vyndávat z auta, nebo může tlumič zůstat dole přidělanej? Díky
|
28.6.14, 21:29 |
|
|
gokralik
|
Buď je nahoře na pístnici výřez, který jde "chytit" sedmičkou klíčem a nebo je tam imbus. V obou případech je to nahovno, páč pro povolování musíš používat esíčkový klíč.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
28.6.14, 21:31 |
|
|
Kačab
|
Nahoře kde? Jako přímo z podkapoty?
|
28.6.14, 21:35 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Jak máš tlumič nahoře přidělaný tou maticí, tak ta je našroubována na pístnici tlumiče. Na té pístnici je nahoře u matky výřez na klíč č.7 nebo imbus. To musíš podržet a klíčem č.19 /myslím/ povolíš tu matici. Jak psal gokralik, musí to být eskovitý klíč. Takový /jen menší č.19/: http://www.zbozi.cz/vyrobek/klic-ockovy ... rva-festa/Na autě si jen trochu povol, každopádně než povolíš matici úplně, tak si to stáhni stahovákama.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
28.6.14, 21:50 |
|
|
Lamač
|
Ak chceš meniť len gumy v tom uloženiu,vyšrubuj iba veľku maticu,daj hornu misku preč,maticu nazad,auto zdvihni,tlmič a spol ti spadne dole,vymeň gumove uloženie,auto pomaly dole,jak to sadne,maticu dole,nazad misku,maticu nazad a je to.Nič ine povoľovať netreba.Ak chceš meniť aj ložiská,potrebuješ už sťahovák.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
29.6.14, 05:52 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Pravděpodobně chce měnit celé uložení, jestli jsem to pochopil správně. Nutno ale říct, že ty gumy většinou bývají vymačkané a když koupí nové, tak dnes většinou sežene jen bláto a pak to mění pomalu každý půlrok. A pak se hodí postup od Lamače.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
29.6.14, 05:56 |
|
|
varok
|
Já jsem to taky tak dělával. Ještě že jsem už sehnal české gumy.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.7.14, 14:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|