Autor |
Zpráva |
varok
|
Uskakování zadku Favorit
Dobrý den, zase jdu otravovat. Chtěl bych poprosit o radu. Asi 14 dní, možná i tři týdny mi dělá Favorit to, že mi uskakuje zadek při zatáčení. Dělá to hlavně když přejíždím zatáčkou rychleji a nejvíce, když je blbá cesta. Odskakuje to vždy na opačnou stranu. To znamená při zatáčení do prava uskočí do leva a naopak. Jako kdybych hodil smyk. Nevíte někdo co s tím ku...a je? Že by už odešly zadní tlumiče?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.7.14, 17:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Kolik poruch/problémů počítáš na 1 km? Tobě se to auto sere, že to snad není možné. Tak tlumiče vyzkoušej jednoduše. Po jízdě zahoupej zadkem auta. Pokud se zadek bude houpat, tlumiče jsou KO, pokud se okamžitě vrátí do "výchozí polohy" jsou OK. Další možností by mohly být sjeté pneumatiky.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.7.14, 17:31 |
|
|
varok
|
Re: Uskakování zadku Favorit
No zadní pneumatiky jsou už sjeté, ale měl jsem kdysy i horší a nedělalo mi to. No zkoušel jsem předek i zadek a zdá se mi, že to už dost houpe. Ale zase tak moc to nepoznám. No jo, chyběla několik let pravidelná údržba, jen se jezdilo a teď to přišlo. Začlo se srát jedno po druhém.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.7.14, 17:36 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Buď ty tlumiče, nebo přehuštěné gumy na zadku. Na tlumiče mrkni i vizuálně, jestli netečou. Co nápravnice- není shilá až prasklá???
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
7.7.14, 17:54 |
|
|
varok
|
No nápravnice je už chycená, ale prasklá není. Tlumiče nejsou vidět že by tekly.
|
7.7.14, 18:41 |
|
|
CrazyMan
|
uskakování dělají tlumiče nebo prasklý péro
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
7.7.14, 20:40 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nevyložils něco před dvěma týdny z kufru? Favo má prostě lehkou prdel, pokud má tlumiče měkké nebo naopak tvrdé, uskakuje protože stačí malý hrbolek a je v luftu...
|
7.7.14, 20:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo maji tlumiče vymačkaní uložení a vůbec netlumí,vyměn ty gumy, pak ložení nápravy jak je volné tak to mí taky pěkně bloudit
|
7.7.14, 21:04 |
|
|
varok
|
Podívám se ještě na ty gumy nad tlumičema a na nápravách, jestli už nejsou moc vymačkané. Děkuji
|
7.7.14, 21:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to vždy po rovině točím doleva doprava a jak ten zadek ještě bloudí tak už vím, a dyš tlumič prohopnu a tlumí a pak v zatáčce na mírných hrbech ustřelí tak uložení protože malý kmit neumí stlumit protože se prohoupne ve vymačkaném uložení,
|
8.7.14, 07:25 |
|
|
varok
|
Dnes jsem byl na delším výletě než jen cesta do práce. Mise zatím tajná. Všiml jsem si, že auto celkově nějak plave na cestě. Prostě jakoby ze strany na stranu, ale spíše od zadku. Takže větší kukuč bude opravdu potřeba. Jak normálně zjistím, jestli už jsou urvané ty gumy na zadní nápravě? Celou nápravnicí, i když sundám obě kola asi jen tak nehnu, ne? Nebo ano?
|
8.7.14, 17:10 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
pokud se chceš jen podívat tak povol tu matku co je v kufru, vydělej ty podložky a k vrcní gumě se dostaneš, k té spodní stačí jen zvednout auto, ten tlumič vyjede z toho domkua k ní se dostaneš bez problemu, kdyby jsi chtěl měnit i ty tlumiče tak je postup stejný a ani nemusíš zdělavat kola jen je potřeba udělat jednu stranu a pak druhou at se ti neurvou brzdovy hadičky
|
31.7.14, 05:40 |
|
|
varok
|
Aha, takže když sundám zadní tlumiče a samozřejmě kola, tak zadní nápravnicí normálně jde zahýbat i ručně, jo? Tlumiče sundat i vyměnit umím, dělám to každou chvíli, kvůli těm výborným gumám horního uložení. Naštěstí jsem našel obchod, kde mají ještě origo české.
|
31.7.14, 16:06 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak pokud zvedneš auto jen na té straně kde jsi povolil tu matku v horním uložení tlumičů tak jo, ona bude napružená ale i tak se s ní dá normálně hejbat,a proč zdělávat kola když to jde vyměnit i snima? jasně, bude tam víc místa
|
31.7.14, 17:02 |
|
|
michalkatka
|
chcem vidieť ako vyberieš tlmič so strunou keď tam máš kolo skúšal som a kolo musí ísť v každom prípade dole... inak stáva sa že ten spodný šroub je tak v tlmiči zahrdzavelý že ho treba z flexou urezať a trocha roztiahnuť tie plochy na náprave kam sa to vsádza, mne naštastie išli pekne povoliť oba, originál sú pevnostné kde je šroub hlava č.14 a matka č.16, samozrejme jemný závit...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.8.14, 13:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|