Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:01

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: ETHANOL E85
Nevím, ale dávat do auta z roku 1997 rádio, které má větší hodnotu, než auto, mi zase tak košer nepřipadá... :-)

4.8.14, 12:47
Pspvek Reklama

Jiří Čech píše:
Darklord: špatně jsi četl - pokud neodpojím aku, rádio si všechno pamatuje, přestože je vyrobeno v roce 1997... :-) Vadí mi to, že má tak velký odběr, jen kvůli uchování obsahu paměti, na to by dnes stačilo méně, než 1 mA...

Mluvíš mi z duše, uhodil jsi hřebíček na hlavičku.
Jsem elektronik a dodnes jsem nepochopil, proč by mělo autorádio po vypnutí mít odběr desítky mA. při použití EEPROM se to dá udělat zcela bez odběru, i mikroampéry by byly moc.
Místo těch všelijakých přihlouplých nařízení EU by měli stanovit, že max odběr vypnutého autarádia bude třeba max 10uA (to stačí třeba nějaké indikační ledce).

4.8.14, 12:52
rejpal

Jiří Čech píše:
Fatal: já zase nechápu, proč nemohou mít rádia všechno uložené v pevné paměti bez nutnosti napájení. Když rádio odpojíš od šťávy, musíš zase všechno znovu jako blbec naladit.

Vzhledem k tomu, co u nás pouštějí do éteru, mi zrovna to ladění přijde jako nejmenší opruz. :lol:

IMHO je to o ceně. Použít EEPROM znamená dát tam nějaký čip, obsluhovat ho. Dát tam RAM s napájením malým proudem zase znamená obvod navíc, který by napájel jen RAM a tlačítko POWER. Pokud necháš ve vypnutém stavu žít polovinu rádia (vypneš jen displej a zesilovač), ušetříš spoustu obvodů okolo. Buď rád, že to žere jen 11mA a dokonce to i funguje, když občas nějaký spotřebič ze současné produkce otevřu, nechápu jak může fungovat, když obsahuje třetinu součástek oproti originálnímu návrhu...

Mno ale zpět k tématu, nebo budeme smazáni i bez odpojení od baterky...

4.8.14, 13:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:

Hele, zkus vyjet benál co nejvíce to pújde a pak tam dej aspoň půl nádrže E85 a dej vědět, ju? :-)

no možná mi to vyjde mladému kleklo auto za jihlavou to je 4OO km, to je ta felda co jezdíá na lih ¨,
tak to zas u hrušek nadojím lihem, jinak to vím když dám 95ku oničem, jedině OMW nebo benzina,

u nás je to prostě střídavě oblačno, před tádnem jsem bral do petky pro sekačku, benál podobný jak voda, smrad lih a techničák

kdysi chodily kontroly dneska je propustili pro nedostatek peněz tak se dají koupit různé sajrajty :roll:

4.8.14, 21:07
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
Ten motor má předepsaných 95 oktanů, jestli se jezdilo pouze na stovku, tak si ŘJ nastavila nově naučené parametry na 100 oktanový benzín a je jasné, že když se pak vzal 95 někde no name, tak se motoru nechtělo jet.

Hele, zkus vyjet benál co nejvíce to pújde a pak tam dej aspoň půl nádrže E85 a dej vědět, ju? :-)

jirko o nastavování řidící jednotky máš skutečně bujnou fantazii, ta chodí podle akčních členů a map,

tak ten lihl jsem natočil cca za 6OO kč do plné, spotřeba klesla, do jihlavy jsem spěchal a snažil se nejed pod 12O po příjezdu jsem měl průměr 5,5 mladému to taky moc nežralo v hodonéně bral lih na kopec a když jsme v jihlavě zapli klíček tak felda ukázala plnou nádrž,

jinak co se týče BA95 v okolí strážnice tak stojí za nic, :wink:

10.8.14, 08:38
Moderátor

Milošku, od BMM jsou všechny ŘJ adaptabilní a svoje hodnoty za provozu upravují podle dat z příslušných snímačů tak, aby jak se motor opotřebovává atd. Kdyby toto nebylo, odpadlo by hodně problémů, stačí si vzpomenout na nutnost nastavování škrtící klapky po vyčištění. V 95% případů, kdy se nebylo možno s jednotkou bez řádného přístrojového vybavení domluvit, stačilo odpojit přes noc aku a ráno bylo za vše OK - protože se smazala chybně načtená data a ŘJ přešla do defaultního nastavení. Měl jsem problém se 1,8 TSI kvůli špatnému benzínu, kdy se dlouho načítala divná data z lambdy a celá ŘJ se přeprogramovala tak značně, že jsem měl problém odjet se studeným motorem z křižovatky a pak to blblo i teplé. Stačilo vymazat načtená data a přejít na default a bylo v tu ránu po problému.

Milošku, dej mi vědět, až teploty klesnou pod +10°C a budeš mít v nádrži čistou E85, jak to auto půjde nastartovat a jak to studené pojede. Kromě toho nevěřím tomu, že si to auto dokáže bez nějaké přídavné krabičky nebo kompletního přeprogramování ŘJ s čistou E85 poradit. Poměr 1:1 by ještě zvládlo, ale čistou E85 žádné auto, konstruované na benzín bez úprav, nezvládne, protože ho prostě neuvstřikuje. Takže ty kecy o tom, jak to málo žere a bezva jezdí, si nech pro maminy u plotny... :-)

10.8.14, 10:05
Mistr mechanik

jiříčku kdybys aspon věděl jaký je trozdíl mezi základním nastavením a akčních členech a mapách podle kterých motor fachá byl bys na tom o trošku lépe,

ten tvůj zabedněný mozek už nikdo neodbení prosímtě nevypisuj mi takové věci jako

protože si je stejně přeložíš do své bedny E85 nejede motor se musí zastavit a na čistý nejede žádné auto a ono jede to byla felda 1,6 benál se tam netankuje, zastavila se na D1 za jihlavou prej ten lih tam valil a že se to neuchadilo

závada je na světě termostat je OK jak jsem si myslel že je KO ale protočila se vodní pumpa do bandy nechfístá kapalina

jinak řidič popisuje jízdu na lih takto jinak mě to dobře promazalo motor a tahne to jak raketa pro tebe v překladu nejede to motor se kousl :wink:

10.8.14, 13:23
Vývojář

Kluci vy jste jak 2 kohouti :mrgreen:

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

10.8.14, 15:51
Mistr mechanik

takové kohouty ale nikde nenajdeš kohout teoretik stojí na místě a kdáká ty svoje teorie, kohout praktik jezdí tak se spolu nikdy nesetkají :wink:

10.8.14, 16:03
Vývojář

Člověče to máš asi pravdu, tohle je ten rozdíl, co vás rozděluje na 2 nesmiřitelné tábory :wink:

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

10.8.14, 16:06
Ignorant pravidel

já jezdím skoro 4 roky na ethanol furt vždycky cmrndnu benzin za 300 a za 500 ethanol a jezdím. v zimě když hodně mrzne tak tedy musím dávat 1:1. Mám to odzkoušeno a prostě jen jezdím bez jedinýho problému či závady. fel 1,3 40 kw 2001.
co se mi ale stalo že by někde ethanol špatnej a pak jsem to dorazil naturalem a OK.Z ONO a eurooil je to bez problémů a jiné nevím to tu nemáme.

Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. - J.A.Komenský

10.8.14, 16:22
Mistr mechanik

mi ted přijede felda na opravu jezdí jako ty tankuje lih sem tam přitankuje benál, má tak 1O,OOO km najeto a zařalo mu to škubat, nebo přidáš a jen se to dusí, kyslíková sonda KO jinak pamět prázdná,
typuju to na ucpaný palivák uvidme :wink:

10.8.14, 20:45
Mistr mechanik

hany26 píše:
já jezdím skoro 4 roky na ethanol furt vždycky cmrndnu benzin za 300 a za 500 ethanol a jezdím. v zimě když hodně mrzne tak tedy musím dávat 1:1. Mám to odzkoušeno a prostě jen jezdím bez jedinýho problému či závady. fel 1,3 40 kw 2001.
co se mi ale stalo že by někde ethanol špatnej a pak jsem to dorazil naturalem a OK.Z ONO a eurooil je to bez problémů a jiné nevím to tu nemáme.

ještě propříště v tomto vlákně je moderátor jirka čech, to že etanol ředíš benálem to by asi ještě prošlo, ale čtyři roky to příště zakoduj enigmou jako

4OO m to jelo a skončil jsem na odtahovace a pak nákladná oprava, kdo na to jezdí bude vědět, žádný motor na světe provoz na etanol nezvládne

nebo ti ty příspěvky smázne jak mně :wink:

10.8.14, 22:32
Ignorant pravidel

taky jsem vrznul etoš do sekačky hecht.došlo běňo a nic jinýho doma nebylo.Motor šel krásně potichu a sekalo to jak ďas.Sice to pak studený nastartovat bylo o ruku,protože to fakt nechtelo a tak jse dal trochu benzinu a zas to frčelo .Sekačka seká dál i když zase na benzin bez jediný závady a až zas dojde někdy benzín tak....

Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. - J.A.Komenský

25.9.14, 20:56
Mistr mechanik

vyšroubuješ svíčku ohřeješ horrkovzduškou drb a jede, na co si kazit ruku :oops:

26.9.14, 05:53
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 76  Další