Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 09:20

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
 Kdo je kdo, co kdo dělá a v čem jezdí-drobný průzkum 
Autor Zpráva

Příspěvek Kdo je kdo, co kdo dělá a v čem jezdí-drobný průzkum
Ačkoli se budu opičit z jiného fóra, které má s motory a plechy málo společného, chtěl bych tu tímto stálé (i méně stálé) návštěvníky tohoto fóra požádat, zda by se nesvěřili se svou profesí a neprozradili nám, kdo je a jak vypadá jejich drahá (čtyřkolová) polovička :) Jde čistě jenom o nevinný průzkum fóra-snad vás to bude zajímat.

Abych začal u sebe - 24 let, profese zatím žádná, jinak dělám doktorát v oboru analytická chemie, specializace na mikrofluidické systémy, proteomiku a vše kolem :-) A v čem jezdím - jeden vrak je Forman 1992 LPG který mi slouží čistě jako levné přibližovadlo, a druhé auto je to, se kterým si dělám radost a věnuji mu svůj volný čas - opět škoda Forman 1993 http://www.hicos.cz/garage/index.php?targa=/orangee - jinak auta - to je můj svět a škodovky především!!

Tak doufám že sem taky napíšete..

18.5.06, 13:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Favorit 136 LPG, 1989 , kopil jsem si ho v prvaku na CVUT FSi, prave jsem dostudoval muj obor je TZB.

18.5.06, 19:22
Profil ICQ
Příspěvek Re: Kdo je kdo, co kdo dělá a v čem jezdí-drobný průzkum
Dobry,

Mam 30 rokov teraz mam vlastny Skoda (Wolksvagen) Fabia 1.2 HTP (asi 12000 Km, je novy), pred tym som jazdil na Favorit 136-ke (asi 20 - 30 000 km). Prve svoje kilometre som absolvoval na aute S100 - najlepsie osobne auto na svete, aspon pre mna.

Dovi

18.5.06, 20:15

Příspěvek 
ooooo diky - koukam ze prvni vlastovky - snad vas pribude vic :-)

18.5.06, 20:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
já 19 roků studuju elektrotechniku na SPŠ Uh. Brod, (22.5.maturuju) auto Favorit 93 LPG modrý (při technické jsem zjistil že je to skládačka z vrakáče, ale velice zdařilá!) fotky zatím žádné!
moje základní filozofie tuningu: dostat vše do stavu, abych se na auto mohl maximálně spolehnout,první podvozek, brzdy a části motoru dimenzovat na vyšší zátěž a výkon a pak posilovat koně, ale aspoň trochu s ohledem na spotřebu!

SMRT STROMEČKÁŘŮM A JEZDÍCÍM RAKVÍM

PÍŠU TO JSEM ABY ADMIN. VIDĚL ZÁJEM O TUTO SAMOSTATNOU RUBRIKU! (no a co že je to na virtu, ty sránky jsou fajn, ale nelíbí se mě desing, štve mě ten černý podklad!) mnohem radši chodím sem i kvůli barevnosti (lepší na oči!)

Naposledy upravil Dom dne 18.5.06, 21:03, celkově upraveno 1

18.5.06, 20:46

Příspěvek Kdo co jak a s kým
Momentalně pracuju jako automechanik,v tomdle oboru su i vyučenej.Mám taky maturu v oboru silniční doprava.Tet mám Škodu 136 GL s úpravama,ktery se mě nechcou popisovat.Měl sem,ale i Škodu 110 L(super auto,vážně) no a předtim sem měl svý první auto 120 LS(rad na nˇu vzpomínám) Prostě Škoda a všechny český značky to je moje.

18.5.06, 20:59

Příspěvek 
Studuji SPŠ, momentálně se zrovna připravuji na maturitu, je mi 19let a jezdim ve Škodě 120L, auto mám necelý rok, kromě nějákých menších úprav pro zlepšeni pohodlí se do větších akcí v oblasti tuningu nepouštím a jen se snažím si pomáhat své pomoci a s rady z Techwebu, aby auto jezdilo jak má a nezradilo mě někde dál od domova. Kolik má motor najeto od výroby se nikdy nedozvím, ale já už s ním mám na triku kolem 15tis. km.A i přes nějaká trápení co jsme spolu zažili si nestěžuju a jsem rád za to co mám...

19.5.06, 12:09

Příspěvek 
Studuju obor mechanik silnoproudých zařízení v Plzni - Škvrňanech, je mi zatim jen 16 let, čili s autem jezdí táta ale je moje. Je to Rapid 130 z roku 1987. Je poměrně dobře zachovalý, lehká koroze (lemy zadních blatníků, prahy) Barva bílá, ale jednou přestříkávaná, na začátku let devadesátých bohužel dostal silnou ránu na pravej předek. Najeto 80 000 km, motor vynikající. Plány jsou takové že půjde do červena a do originálu

19.5.06, 14:43

Příspěvek 
tak ja se taky pridam. Prvnim rokem studuju na VSB fakulta strojni, brigadne delam ridice v pekarnach. Je mi 20 let, moje prvni auto bylo S 110R, ktere sem mel v planu uvest do puvodniho stavu, bohuzel nebyly prachy a eRko sem vymenil za soucasny vuz S 130 Rapid, ktery vyuzivam k jizdam do skoly, dovolene,....a taky jak rikam na "hrani si"

19.5.06, 16:19

Příspěvek 
Inu...je mi 18, studuju gympl, ale pak se chystám na ČVUT dopravní fakulta. Jezdím Favoritem 136LS rv 90 a když pominu drobnou korozi, tak je to pro mě to nejlepší auto. Dřív bylo jako rodinné, ale jak jsem si udělal papíry, bylo moje :-) Předloni se na něm měnili lemy a blatníky.Na Techweb zajdu pro radu, nebo pro inspiraci,ale nedaleko domova / bohužel bydlím na sídlišti, kde se toho moc na autě dělat nedá / mám dobrého mechanika, kterej udělá co je potřeba občas i jen tak. To auto miluju, protože bylo do roku 2000 garážovaný a jezdilo se s ním minimálně. Na tachometru bylo něco přes 25000, ale tomu se nám nikomu moc věřit nechtělo, i když je vcelku v pohodě zachovalý.Na Favorita az dost.Ted ma najeto neco pres 43000 a je porad v dobre kondici, kdyz se pominou nutne drobnosti jako vymeny zpuchrelejch hadicek apod.

19.5.06, 17:02

Příspěvek 
takže sem v třeťáku na soše elektrotechnické.a svýho miláčka sem zdědil po našich kteří ho chtěli už vyhodit(kovošrot)ale zabojoval sem a je můj.a vcelku krásně zachovalej nevím co je k tomu vedlo... s velmi minimální korozí.tak si ho teď dělám podle svýho má motor po Go novej nástřik zůstal sem u originálu světle modrá. nastříkaný disky atd...Je to škoda 120L/1985.a jentak bych se jí nevzdal.

19.5.06, 19:21
Profil ICQ

Příspěvek Re: Kdo je kdo, co kdo dělá a v čem jezdí-drobný průzkum
čo dodať, je mi 30, som elektrotechnik a moje prvé auto bol Trabant, na tú značku nedám nikdy dopustiť, potom som to zmenil na Favorit model 94, ten som rozbil (totálka), a na tie papiere sa mi podarilo prepísať dovezené auto zo zahraničia, (motor som si nechal svoj teraz má za sebou cca 160tis km a zatiaľ šlape)... rôzne úpravy, opravy a vylepšenia si robím výhradne sám, vyrastal som prakticky v autodielni (sused je automechanik a doma mal stále nejaké auto na oprave) tam som toho pochytil najviac... veľa inšpirácie a poznatkov nám z techwebu a zo škodavirt...

19.5.06, 19:34

Příspěvek 
konečne niekto starší, už som sa bál že ma tu budú považovať za dôchodcu.:D
Takže mám 33 rokov, som mechanik silnoprúdových zariadení, (aj keď už 9 rokov pracujem v stávkovej kancelárii) moje prvé auto bola škoda 100. Bohužiaľ hrdza nado mnou zvíťazila, takže skelet z nej skončil v zberných surovinách. Bolo to ale super auto. Auto ktoré momentálne vlastním som zdedil po nebohom svokrovi, bolo starostlivo udržiavané, garážované, v zime nejazdené, do dnešného dňa na tomto aute nebolo nič vyvárané. Všetky opravy a úpravy si robím sám, sám som si robil aj generálku motora. Škodovka je proste mojou najväčšou záľubou.

20.5.06, 00:02

Příspěvek 
No, jak koukám, tady je to samej silnoproudař, elektrotechnik... :lol:

Takže:
Je mi 25 let, studuji VOŠ zahradnickou v Mělníku.
Vlastním červenou Škodu 130L, kterou jsem před dvěmi a půl roky koupil od souseda z baráku za 6000 Kč.
Původně jsem byl sousedem osloven, zda bych mu nezprovoznil škodovku, která mu už rok stojí na Petřinách, že by jí prodal.
Zprovoznění (výměna hadice hrdla nádrže, spojovací hadice nádrže, benzín. hadiček, vyčištění karburátoru, rozdělovače, svíček, odvzdušnění brzd,...) vyšlo asi na 1000 Kč (platil soused).
Když jsem mu provozuschopné auto předával, zeptal se mě, zdali nevím o někom, kdo by ho koupil...
...nakonec jsme ho koupili společně se dvěma přáteli (na akce typu voda, skautské tábory, Silvestr...)
Postupně jsme do auta nacpali dalších x tisíc (vaření lemů, náhradní díly), přičemž veškeré opravy (mimo vaření lemů) jsem prováděl osobně...
Posléze jsem oba spoluvlastníky vyplatil a tak jsem se stal výhradním vlastníkem Å (tak se jmenuje) :)
Má ještě spoustu much, ale je spolehlivé a nehodlám se jej vzdát, dokud nás smrt nerozdělí... :lol:
Jinak má zkušenost se Škodovkami začala už v útlém dětství, kdy jsem "pomáhal" tátovi s opravami (tehdy š 120, 1978).
Postupem času jsem přestal být přítěží a začal se stávat pomocníkem 8)
Takže dnes je to přibližně 20 let, co jsem škodovákem... :P
Také jsem !dvorním automechanikem mé máti a několika mých přátel (š120 2x, š 105, š 1000, Fiat 126p, ...)
Toť můj profil :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

20.5.06, 11:12
Profil ICQ
von GLEXR

Příspěvek 
No tak mně je 19, 2.června mě čeká maturita na píseckým gymplu, potom nejspíš nějaká vejška - nejradši bych ZČU v Plzni, nebo VUT Brno, strojní fakulty. Jako brigádu dělám prodejce v autobazaru u jednoho nejmenovanýho autorizovanýho škodováckýho prodejce.
Škodovky mě strašně baví už dávno, ale svoje první auto jsem si koupil až loni v září. (Předtím jsem jezdil s rodinnou Felicií 1,3) Byla to oranžová 105 S z roku 1983. Sice mě s ní dokonce změřili cajti za rychlost, takže docela žihadlo, ale v dubnu jsem ji vyměnil za modrou 130 L z listopadu 1987. A je to ve všech směrech pokrok! (www.hicos.cz/garaz/caryo)
Jinak mě sice baví se v tom hrabat, ale přiznávám, že jsem v opravách naprostej začátečník - od toho loňskýho září. Postupně se ale učim!

Škoda 742 Forever Team

20.5.06, 18:49
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další