No ale psalo se a říkalo, že po 93 roce to vzali do rukou VW, ne? Proto do fáček začali dávat jiný interiér, místo hnědého černý, trošku jiná elektrika apod. U těch posledních už byly dokonce některé konektory jako u prvních felicií. Dokonce i přešli s roztečí kol na 4x100, místo 4x98.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
Dneska trápení s pravým prahem. Výztuha hotová a přišel na řadu práh. Nevím proč, ale auto asi nebylo nikdy po větší kolizi a pravá strana je nějaká celá uteklá. Levá řidičova se ještě dala, prahy docela sedly. Pravá strana ale už origo měla přední dveře nějaké moc mimo, nevím proč. Spára nahoře zadní dveře docela dobrá, přední uteklá v předním rohu. Spodní spára mezi prahem a dveřmi byla přitom docela rovnoměrná u obou dveří. Když jsem sundal práh, bylo to docela hyn, ale opraveno, vyvařeno. Ale když jsem dnes dával práh, tak jsem to heftnul na pár místech. Nasadil dveře a Zadní dobré, ale přední když dám nahoře u obou dveří stejnou spáru vůči té gumové liště, tak přední roh dveří měl vůči prahu spáru odhadem 15mm. Přitom okraj podlahy a Výztuhu prahu jsem dal plus mínus jak byly, nepočítám nějaký milimetr sem, milimetr tam. Panty předních dveří jsou oproti původním otiskům asi o 5mm výše a jsou skoro na horním dorazu. Je možné aby jim to tak moc uteklo už ve fabrice? Tak jsem si musel hoodně hrát, abych práh nějak doladil na rozumnou polohu. Zítra to dokončím. Měněné prahy ještě nikdy asi nebyly, odvrtával jsem body od bodovačky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
Jestli dávali nové linky a roboty asi nee, ale trošku více seřídit a trošku přísnější kontrola. Teď nepočítám můj asi nepovedený kousek, ale co jsem se díval na modely fáček po 93 roce, tak jsou dílensky určitě lépe zpracované, než ty první do 91 roku.
To jako myslíš, že pro výrobu stávajícího modelu měnili linku a dávali nové svařovací roboty? To určitě...
inovace nevím, proč by automaty pocházející z 80 let byly špatné nebo nepřesné. to spíš byl problém obsluhy, hlavně když u prvních modelů byl problém, kdo by je montoval, tak pomáhali rákosníci ...
14.8.14, 06:33
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
Ony ty roboty určitě pocházely ze západu. Pochybuju, že by ve východním bloku byla nějaká firma schopna vyrobit něco tak složitého.
Já jsem zase četl, že ty první kousky vyráběli vězni, tak nevím.
14.8.14, 08:38
Kluci z Paky
Vývojář
Registrován: 27.3.14, 23:26 Příspěvky: 3834 Bydliště: Nová Paka, okres Jičín
Re: Varok- fávo Solitaire 94
No tak to dík, to se mi bude hned lépe jezdit
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
Tak záhada New Solitaire stále trvá. Práh i na pravé straně už přivařen, i když mě hrozně zklamaly díly z Auto Kelly. Blatníky co jsem nedávno kupoval na naši felinu moc pěkné, pasovaly, ale prahy co dávám na fáčko hnus. Rozměrově docela sedí, ale hlavně pravá strana málo dolisovaná. Mám podezření, že jde o slováky. V Auto Kelly mi nechtěli říct nebo spíše asi neví přesně, jen made in EU. Proč byly pravé přední dveře tak moc nakřivo a nejde to pořádně seštelovat nevím. Záhada. Buď bylo auto někdy hodně bouchnuté a opravené, sloupky trošku utekly, nebo opravdu nějaký nepovedený kousek.
15.8.14, 08:34
gokralik
Je to Fáčko, ne raketoplán. Že to při výrobě uteče sem tam o pár milimetrů je normální.
To chápu, ale 3 dveře docela v pohodě a jedny spadnuté na předek? Kvůli tomu byl i práh nějak divně přivařený, proto to musím nějak vykompenzovat, ať to trošku sedí jak má. Když už se s tím piplu, tak ať to nevypadá jak od prasat, ne?
15.8.14, 11:35
Kluci z Paky
Vývojář
Registrován: 27.3.14, 23:26 Příspěvky: 3834 Bydliště: Nová Paka, okres Jičín
Re: Varok- fávo Solitaire 94
Udělej nějaký rozumný kompromis a je to..... Ale je to zvláštní, sice chápu-co kus to originál, ale tohle už asi nesedělo dost....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
15.8.14, 11:41
gokralik
Tak práh tam byl už dávno před dveřmi. Pak vybírali dveře, aby tam co nejvíce pasovaly. Pak se dolícovaly těmi podložkami pantů a ohýbáním.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 návštevníků