Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 23:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
 E85 jezdím na etanol, chci jezdit na etanol, přestavby 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Kamarád vyzkoušel E85 na Feldě 1.3 Mpi. Míchal to tak, že natankoval za pětikilo benzínu a pětikilo lihu. Spotřeba vyšší, ve výsledku to vyšlo ještě dráž než jízda na čistý benzín. Na chování motoru nepozoroval nějaké extrémní změny.

24.8.14, 12:29
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: E85 jezdím na etanol, chci jezdit na etanol, přestavby
víš základní kámen úspěchu s ježděním na etanol je vytahat vstřikovače a svíčky a nechat je vyčistit ultrazvukem,

máš to tak i s plynem někomu se zvedne spotřeba ale já měl u MPi spotřebu vždy stejnou, protože jsem měl všechno OK,

pokud nemáš všechno ve stopro stavu alternativa přinese vždy negativa a názory jsou různé, můj kluk jezdí s 1,6 na lih a spokojený, jestli tomu tak je zjistím, ted jede na půl roku to turecka a feldu mi nechá, tak budu mít konečně možnost jezdit, leje jen lih benál nedává

u mé koktávky je spotřeba srovnatelná s ba 95 77kW turbobenál, ty spotřeby jsem psal, naopak pokud nabeur tam kde je benál špatný tak je spotřeba vyšší

nejvíc se mi vyplatí 1OO oktan to umím jet trasu po normální cestě za 4,O kokta kombi

24.8.14, 12:49

Příspěvek 
Chtěls zkušenosti, tak je tady předávám. Jeho Felda není kdovíco, ale starám se o ni a motor je v naprostém pořádku. Svíčky, olej a filtry pravidelně měněny. Ventilové vůle jsem seřizoval tři měsíce zpátky.

24.8.14, 17:42
Mistr mechanik

jo OK dík já ti chtěl jen říct že o auto se pečuje v rámci servisního plánu

ale o vstřiky se nepečuje téměř nikdy až do předání auta na vrakec,

24.8.14, 19:38
Mistr mechanik

jak jsem psal o fiat ulyse tak dneska si dal majitel konečně říct, vytahali jsme vstřikovače dva jsme museli vyrvat, totál zalepené fajrajtem, za hodinu se ultrazvuková čistitčka moc neukázala, muselo se čistit mechanicky a pak teprve ještě hodinu ultrazvukem, na trysce bylo minimálně milimetr bordel který bránil rozstřiku pliva

spotřebu trochu stáhly nové svíčky tak jsem zvědavý co stím udělají jako nové trysky

jezdí jen na E85 s krabící jakože přestavba,

26.8.14, 11:27
Ignorant pravidel

ja to dnes rano pocital 2,0i Evik - cesta Kolin - Kyjov - Mikulovice - Kolin - Cesky Brod - Kolin - a ted asi 6 dni pocuky po Koline a spotrebu mam 11,37 l/100
Kolin Kyjov 5 lidi + batohy
Kyjov Mikulovice 6 lidi + batohy + proviant
Mikulovice Kolin 5 lidi + batohy + vic proviantu
Kolin Cesky Brod Kolin - jel sem sam hodne nad rychlostni limity (misty i 150 km/h)

po Koline vetsinou 2 lidi

26.8.14, 15:13
Mistr mechanik

no jesli stou šelmou jezdíš na lih tak to chce svíčky a vyčistit vstřiky, dneska když jsem belimu v šardicích vykládal jaký sajrajt měl ten ulisák na vstříkách tak mi řekl že mi to nevěří

já se na ty vstřiky hodně zaměřuji, protože kámoš ve strážnici měl podepisovat nějakou licenci na zástavbu lihem a dověděl se že prej po montáži krabice na lih má většina aut do roka problémy se vstřikama kterése musí měnit,
nikdy se mi nestalo abych cick cak nevapáčil zlehka lištu
ulisák na lih jezdil a lištu jsem vyrval jinak nešla ani když jsem ji stříkal, a ten sajrat na vstřikách, prej ten lih čistí a rozpouští tak jestli se totam chytá, nebo už to na vstřicích bylo jen z toho lih udělal maglajs nevím,

ultrazvuk a vstřiky to je moje krátká nová kapitola v životě

27.8.14, 20:53
Vývojář

Já bych dal do ultrazvuku radši celý auto a pak by to mohlo na E85 jezdit třeba za 4l/100 km :roll:

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

27.8.14, 22:01

to s těma vstřikama, že jim nikdo nevěnuje při údržbě pozornost a přitom se jejich vlastnosti mění, je pravda. Taky je pravda, že ultrazvukem je možné z vstřiků nějaké ty úsady vyčistit. Taky je pravda, že líh je pěkný svinstvo a dovede (nejen) vstřiky pěkně zasrat (a dnes už ten líh tankuješ i v normálním benzínu). Tím pádem tahle operace (a následné vymazání adaptace) může snížit spotřebu a zlepšit běh motoru. A to jak na líh, tak určitě stejnou měrou i na benzín...
Ovšem není to všespásné a s opotřebením sedel a jehel vstřiků to samozřejmě neudělá nic...

27.8.14, 22:16
Ignorant pravidel

vstriky byly na jare venku, pri te prilezitosti sem nekde stratil tu kovovou sponu co vstrik zajistuje v liste
nevypadaly nejhur, mozna na ne o vikendu kouknu jak se tvari :-)

28.8.14, 00:57
Mistr mechanik

lukas to není o koukání, ten vstřik bude vypadat jak nový,

to jak jsem psal u toho béčka šestiválec se vytahaly vstřiky a byly jak nové tak si říkám tady to asi nepomůže a borec hlásil snížení spotřeby při normálním ježdění a že auto obživo znatelně,

včera si u mě ladil držák třmenu a ptal jsem se ho na spotřebu a že prej ted 12 že jezdil jen jako hovado, zkošel maximálky a tak mladý kus no, na lih nejezdí normál na naturál,

ty trysky zasírá i egr, a vpodstatě každé chládnutí motoru

28.8.14, 06:37
Ignorant pravidel

skoda ze sem se nekouk na vstriky driv bych se stavil, asi bude ultrazvuk potreba
Obrázek

28.8.14, 13:58
Mistr mechanik

kup si aceton a dej je do acetonu, pak ho čisti zubním kartáčkem, pořád dokola acenon, kartáček až bude jak nový pak dávej vif do paliva ten pročistí vnitřek,

časem napiš co spotřeba až zas pojedeš na moravu,

já dneska tak čistil vstřiky ty byly tak zamrdané jak tvoje že jsem je ještě v liště naprskal čističem na klapky a kartáček, až nakonec hodinu v utrazvuku, citroen xara 1,4i, jezdí jen na benál

28.8.14, 16:48
Mistr mechanik

[quote="CROWACK"] by mě zajímalo co to je ta adaptace

podle mě vnímání akčního členu pokud se zasírá a mění hodnoty nic víc, v případě havárie zařadí řj nejakou nozovou hodnotu aby motor dále jel nebo dojel, zas podle mapy pro tento stav,

přeci v řj máš uloženy mapy podle kterých má motor jet, ty nikdo nezmění jedině že se přepíšou zásahem šlověka,

řídící jednotka příjmá hodnoty akčních členů a čidel porovnává je s mapou která je určená pro daný režim a snaží se přizpůsobit hodnoty co nejbliže k pevné mapě

třeba pokud ti kyslíková sonda nahlásí chudou směs tak řj přidá vstřikům a je to, nemusí se nic adaptovat :oops:

29.8.14, 08:58
Ignorant pravidel

slovacek.milos píše:
ultrazvuk a vstřiky to je moje krátká nová kapitola v životě

31.8.14, 10:30
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další