Záhadné bouchání levá i pravá strana Felicia 1.3 jednobod
Zdravím, už asi měsíc řeším bouchání (je to slyšet jako kov na kov ) na feldě. Na pěkné silnici se auto chová dobře.
Jak přejedu díru, at je auto zatížené nebo ne, at mám částačný redj nebo ne. Prostě se témeř vždy ozve rána kov na kov, jako kdyby bylo KO uložení.
Takže mám nový funkční tlumič, na hydraulickém stahováku pružin jsem ověřil funkčnost - v pořádku ( je plynokapalinový ), dále jsem vyměnil uložení komplet jak gumu tak i ložisko i horní misku pružiny, Čepy, silentbloky, ložiska i poloosy mám nové ( stejně to bylo potřeba vyměnit ).
Máme u servisu takovou hnusnou díru, tak to zkouším na ní. Jediné co jsem neměnil, tak je pružina, jestli jak je unavená, tak bouchají závity o sebe ? Dole je ta pružina slušně opotřebovaná.
Zajmavý je, že předchozí majitel, co měl KO tlumič, uložení, čepy , silentbloky , ložisko, tak to nedělalo žádné rány. Je pravda, že se na geometrii teprv chystám, ale geo mám v toleranci, netáhne auto nikam, pneu se sjíždí jak mají.
Prostě jsem vyměnil komplet přední nápravu a furt stále to klape / bouchá.
Už si fakt nevím rady. Spolujezdci si stěžují a spraví to jen hlasitá hudba
nějaké rady a nápovědy co by to mohlo být ??
Jo a i jsem měnil držák třmenu za nový bez vůlí, i vodící čepy jsou nové. Nepomohlo ani přehodit za plechové disky za ALU disky.