| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Re: Varok- fávo Solitaire 94
Děkuji, děkuji, děkuji. Tu horší stranu už mám práh a zadní blatník hotový. Pustím se do levé, ta se zdá trošičku lepší. Ta není uteklá a nebudu muset korigovat ty uhnuté dveře. A největší strach mám s těch předních podběhů, to bude porod. 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 5.11.14, 19:45 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Hlavně to dělej po částech, jestli to celé rozkucháš a pak budeš vařit, hne se ti to...
|
| 5.11.14, 20:04 |
|
 |
|
varok
|
Už se asi stalo jak psal Michalkatka. Ale naštěstí jen zadní část. Dodělám samozřejmě ten zadek celý co je potřeba a potom budu dělat zvlášť předek.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 5.11.14, 20:18 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Měl jsem na mysli i ten předek. Nerozkuchej komplet podběhy i výztuhy a sloupky najednou.
|
| 5.11.14, 23:53 |
|
 |
|
varok
|
Nee, za prvé to budu dělat postupně jeden a pak druhý. A asi dám tentokrát nějaké vzpěry, aby se mi to nepokroutilo.
|
| 6.11.14, 18:57 |
|
 |
|
varok
|
Tak už zase pomalu makám na fáčku. Po té druhotné vyvářce kvůli špatným prahům jsem docela spokojený, ale mám opět menší problém. Prahy už mám na obou stranách hotové i zadní blatníky. Jenže jak jsem vařit tu horní část, tak se mi to trošku zmáčklo dovnitř, ale jen trošku nahoře. http://varok.rajce.idnes.cz/Favorit_sloupek#Favorit.jpgJen asi 5cm pás, jak jsem to svařoval u té lišty. Zkoušel jsem to už dvakrát, ale pokroutilo se to nahoře. Něměl by prosím někdo slušnou radu, jak to vykutit? Když to říznu flexou, tak se to zase vypukne ven jak to má být. Ale po svaření se to teplem prostě prohne dovnitř. Zevnitř se tam právě ničím nedostanu, je tam nějaká výztuha.
|
| 6.3.15, 21:52 |
|
 |
|
varok
|
Jak už mi dávno Michalkatka psal, tak mi to dost uteklo. No co nadělám, chybami se člověk učí. Chtěl bych se prosím zeptat. Šlo by to prosím doma nějak podomácku srovnat, alespoň trochu? Dnes jsem to měřil a dělá to asi 10mm, plus mínus. Je to když se dívám zezadu tak uteklé na levou stranu. Nebo dokázala by to narovnat rovnací stolice? To by ale asi byla pořádná pálka, že?
|
| 18.3.15, 21:27 |
|
 |
|
varok
|
Jak už mi dávno Michalkatka psal, tak mi to dost uteklo. No co nadělám, chybami se člověk učí. Chtěl bych se prosím zeptat. Šlo by to prosím doma nějak podomácku srovnat, alespoň trochu? Dnes jsem to měřil a dělá to asi 10mm, plus mínus. Je to když se dívám zezadu tak uteklé na levou stranu. Nebo dokázala by to narovnat rovnací stolice? To by ale asi byla pořádná pálka, že?
|
| 18.3.15, 21:27 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
hmm...
no možno by to šlo ak by si si v rohoch ukotvil diagonálne 4 pevné body potom stiahnuť tak aby ti to presne licovalo, potom všetky bodované spoje odbrúsiť/odvŕtať a znova zavariť nabodovať nazad..
na stolici by to naťahovali tak že by sa niečo zvlnilo, alebo prasklo...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 18.3.15, 21:40 |
|
 |
|
varok
|
Takže všechno sundávat znovu a zavařit v poloze, kdy byde všechno sedět?  Já už nechci. Už jsem to dělal dvakrát. Myslel jsem, kdybych třeba dal na uhlopříčku třeba jackel, trubku apod a natáhnul to malým hydraulickým heverem. Trošku bych to přetáhnul přes, a když bych povolil, tak by to zůstalo jak bych potřeboval. A to by stačily sundat jen ty zadní blatníky, ne? A sundat bych to musel celé, nebo by stačilo odvrtat třeba jen zadní části u 5. dveří, nebo celé?
|
| 18.3.15, 21:55 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
myslím že by stačilo odvŕtať iba zadné stĺpiky, aj okolo 5-tych dverí, aj zadná časť zadných dverí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 18.3.15, 22:05 |
|
 |
|
varok
|
Takže myslíš celé zadní blatníky? No já jsem to už dělal podruhé, protože jsem si já blbec nepřeměřil ty chujové prahy a všechno jsem to zavařil na hotovo.  A tak jsem to celé nějakým záhadným způsobem odpreparoval. Teď to mám zase zavařené na hotovo a nevím jestli se mi podaří celé blatníky sundat. Nebo myslíš, že by stačilo odvrtat jen horní část zadních blatníků, tedy vzadu jak jsou 5. vrata a u zadních dveří jen od západky zámku nahoru? Tak dlouho jsem se s tím teď piplal, abych to nějak dolícoval a poupravoval. A zase to sundávat? To už bych ale asi musel shánět nový levý blatník. Pravý mám ještě náhradní nový, ale levý nemám.
|
| 18.3.15, 22:41 |
|
 |
|
varok
|
Fakt by to nešlo jen nějak natáhnout nějakou rozpěrou? 
|
| 19.3.15, 09:32 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Varoku, vykašli se na to. Nějaký centimetr na hotovém nalakovaném autě stejně nepůjde poznat. Hlavně, jak to nebude rezavé a projdeš technickou. Radši šetři peníze a čas a investuj do ostatních věcí kvůli kterým tě přes TK nepustil. Přeměřovat kastli ti tam opravdu nebudou. Moje Fáčko je povařené jen tak od oka (dneska už bych to samozřejmě takhle neudělal, tehdy jsme byli mladí a neklidní), zdálky není poznat nic, všichni mi auto chválí. Z mého ani tvého auta stejně žádný výstavní veterán nebude.
Taky pamatuj na to, že neustálým převařováním ty plechy vyhřeješ a o to dříve to začne hnít.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 19.3.15, 10:10 |
|
 |
|
varok
|
Tak spasování mám právě udělané docela pěkně a povedlo se mi to. Tady ale řeším to, že mi to uteklo na uhlopříčku vzadu a tudíž mi jdou 5. vrata úplně šejdrem. Když jsem to měřil, tak mi vyšlo odhadem 10mm rozdíl. Převařovat to už právě nechci. poprvé jsem to pokazil, že jsem si nezměřil já blbec šířku prahů a bylo to hnus. Teď už mám prahy docela pěkně spasované i ty zadní blatníky. nevím proč, jinak bych to už vážně neřešil. A největší problém pro mě bude sehnat někde nové, nebo alespoň použitelné ty plastové držáky brzdových a palivových trubek. Tady jsem to nakreslil už přehnané, ale jen ať víme o co se jedná: http://varok.rajce.idnes.cz/Favo_uhnuti#Fvo.jpg
|
| 19.3.15, 10:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |