Škoda 10S5L spojka špatně zabírá
Autor |
Zpráva |
Kluci z Paky
Vývojář
|
Re: Škoda 10S5L spojka špatně zabírá
Brzdová kapalina ti samozřejmě ubývá v nádobce, protože přece když někde něco přibývá /odvzdušňovací nádobka/, tak někdo to zase mizí /nádobka na brzdovku v kufru/. Pokud by to tak nebylo, tak jsi aspirant na Nobelovu cenu.....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
6.1.15, 21:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
adinek
|
tak to je mi jasné.ale myslel jsem to tak jestli ta nižší hladina brzdove kapaliny může mít vliv na to že ten pedál jde ted ještě volněji než předtím...já si osobně myslim že se nám to nepovedlo spravne odvzdušnit a také při tom odvzdušňovaní z toho ventilku tekly pěkné sajrajty usazene za kdoví kolik let...a to byla letos měněná ta brzdovka..Můžete mi prosím někdo popsat přesny postup toho odvzdušnění z těch příruček mi to neni uplně jasne ..Děkuji
|
6.1.15, 22:54 |
|
|
CROWACK
|
Andrt, 6. upravene a doplnene vydani, strana 326, kap 15.3 píše: Odvzdušnění hydraulického ovládání válce
Převod pohybu pedálu spojky k vypínacímu válci spojky je kapalinový. Příčiny a průvodní jevy vniknutí vzduchu do kapalinového systému (systém je obdobný s kapalinovou brzdou) jsou podrobně uvedeny v kap. 15.8 stejně jako odvzdušnění. Odvzdušňovací šroub uvádí obr. 296.
Andrt, 6. upravene a doplnene vydani, strana 331, kap 15.8 píše: Odvzdušnění brzd
K vniknutí vzduchu do kapalinové soustavy brzdy může dojít nedostatkem kapaliny v nádržce, ale především při demontáži některé části brzdové soustavy. Při malém množství vzduchu v soustavě pedál pruží a snižuje se účinnost brzdy. Při větším množství vzduchu je pedál pružný v celém zdvihu a brzda je bez účinnosti. Při odvzdušňování se především doplní kapalina v nádržce. Očistí se odvzdušňovací šroub brzdy a jeho blízké okolí, aby se do brzdové kapaliny nedostala nečistota. Sejme se z něho pryžová čepička a nahradí se odvzdušňovací pryžovou hadičkou. Hadička, současně se speciálním trubkovým klíčem na odvzdušňovací šrouby, se prodává přímo pod tímto označením. U přední brzdy je odvzdušňovací šroub za brzdovou hadicí (obr. 303), u zadního kola je umístěn ve střední rovině brzdového štítu nahoře. Konec hadičky se ponoří ke dnu čisté nádobky, nejlépe sklneněné, naplněné částečně brzdovou kapalinou. Potom se uvolní odvzdušňovací šroub a plně se sešlápne pedál brzdy (s pedálem brzdy nebo s odvzdušňovacím šroubem manipuluje pomocník) a šroub se utáhne. Tento postup se opakuje tolikrát, až přestanou z hadičky unikat vzduchové bubliny a vytéká pouze čistá kapalina. Nádobka se přidržuje co nejvýše a konec hadičky musí být stále ponořen v kapalině. Odvzdušněny musí být oba brzdové okruhy, protože jen při odvzdušnění potrubí u všech kol může být účinnost brzd vyhovující. V průběhu odvzdušňování se sleduje množství kapaliny v nádržce, aby se nenasával vzduch. K doplňování se používá výhradně kapaliny čerstvé, která je zaručeně čistá, a regeneruje tak původní náplň.
Co to tak čtu, je to napsáno jednoduše, srozumitelně, a naprosto přesně. Pokud máš problém s pochopením psaného textu, prosím, můžeš se živit třeba házením hlíny lopatou, opravy vozidel pak ale zřejmě budeš muset svěřit někomu, kdo to zvládá, a zaplatit mu za to. Spíš si ale myslím, že seš jenom levá a líná kµrva, která je zhnilá si cokoliv sehnat a nastudovat, a čeká, že se z ní všichni okolo poserou. Takže si laskavě vyliž prdel a jdi do hajzlu, doufám, že se ti to při tom odvzdušnění podaří prošlápnout a budeš shánět jiné válec. Kreténe.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.1.15, 23:24 |
|
|
adinek
|
buď v klidu.Jsem lajk a proto se ptám.Kdybych si věděl rady tak se Vás nebudu ptát o radu.Od toho snad fóra jsou aby si tam lidé radili a pomáhali a myslím si že nadavky tam zrovna nepatří...samozřejmě že bych to mohl nechat na odbornikovi ale ja se chci něco přiučit a navíc nemám ani tolik peněz abych s každou poruchou chodil do servisu..Byl bych rád kdybys nebral všechny kteří něco neumí jako líný prostitutky ale snažil se jim spíš pomoct....
|
6.1.15, 23:35 |
|
|
CROWACK
|
CROWACK píše: Hele, to sou elementarni veci. Prokaz nam laskavost, a kup nebo stahni si toto a hlavne si to nastuduj... Toto neni pomoc? Chytremu napovez... Ty se totiz nic priucit nechces, at si pises co chces, ty chces, aby ti to ostatni vse prinesli primo pod nos na stribrnym podnose, o tom jsi presvedcil dostatecne. Btw jinou odpoved jsem od tebe ani necekal. Uz ti sem nic dalsiho psat nebudu, protoze se obavam, ze po me jednoho krasnyho dne budes rovnou chtit, abych k tobe prijel, a zadarmo ti to odvzdusnil, jako aby ses mohl divat a jakoze se neco priucit. A to mi ver, ze trivialnejsi zalezitost nez odvzdusnit spojku na tom aute neni.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.1.15, 23:50 |
|
|
adinek
|
A já zase naivně myslel že napíšeš nějaký příspěvek víc na urovni než ten předchozí..ale jak koukám marně..Ty jsi asi genius že všechno víš nejlepe a Ti co si s tím neví rady jsou asi dementi..A mílíš se v tom že se nechci nic přiučit..chci a nechápu co je špatného na tom že se někdo přiučí od ostatních když vidí jak to dělají..Jak to asi dělají studenti na učňácích na praxi..A odvzdušnit spojku neni rozhodně to nejlehčí..myslím že vyměnit kolo je rozhodně snažší a to pro Tvé překvapení zvladnu...Ale ja se na této urovni bavit nehodlám..uplně utíkáme od podstaty problému...nic ve zlém ale snaž se jednat s lidmi trochu uctivěji a ne hned z nich dělat debily..Hezký den
|
7.1.15, 00:25 |
|
|
john simple
|
v dřívějších příspěvcích bylo napsáno, že si máš hlídat hladinu brzdovky v nádržce.to je základ. při odvzdušnění spojky je trošku problém, že našlapaváním pedálu to nenatlakuješ jako brzdový okruh, ale podle zde napsaného postupu to ovzdušnit jde. pokud i pak ti půjde pedál měkčejí, můžeš mít špatný spojkový válec, popřípadě i jiné netěsnosti.
|
7.1.15, 06:14 |
|
|
adinek
|
Děkuji za radu, já to ještě vyzkouším znovu a pokud to nepomůže tak se zaměřím asi na ten pracovní válec.Koupil jsem opravnou sadu gumiček tak bych to zkusil přetěsnit a uvidim
|
8.1.15, 00:11 |
|
|
adinek
|
Tak spojka už funguje.Vyměnil jsem se známým sadu gumiček v tom pracovním válci, namontoval a funguje.Děkuji za rady
|
28.1.15, 00:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|