Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 19:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 358 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Další
 marek25 - Formánci a Favorit 

Víte, který akční model Favorit-Forman r.v. 1993-1995 neměl boční lišty a polepy B sloupků a proč?
Anketa končí za 23.2.13, 13:56
a) Silver Line 0%  0%  [ 0 ]
b) Comfort line 25%  25%  [ 2 ]
c) Black line 75%  75%  [ 6 ]
d) Solitaire 0%  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 8

marek25 - Formánci a Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: marek25 - Formánci a Favorit
A který typ je podle tepe nejlépe zpracovaný co se týče karosařiny? Nebo to vyjde na stejno? Teď co jsem se díval na pár kousků Solitaire, tak není moc dobře provedený, nejpěkněji se mi líbí ty Comfort Line v metle co jsi dával a Silver Line. Jiné zvláštní edice nevím, Black Line jsem už hoodně dlouho neviděl.

28.2.15, 19:05
Pspvek Reklama

Tam to podle mě mě bylo stejné hodně záleží jak se k tomu autu lidi chovají. Tyto dva Formana v zeleno modré metalize Merglen jsou koupeny oba v červnu. U jednoho jsem třetí majitel u druhého čtvrtý. Oba cca stejně najeto. Jeden je schnily druhy ne. Ten zdravý vlastnila KB a pak pan který natrel spodek udělal dutiny atd. A ten druhy jen jezdil. To je u všech aut. Je fakt, ze ve Vrchlabí se dělaly akční modely, protože Vrchlabi bylo vyhlášeno nejlepším dilenským zpracování zpracováním, ale to na karoserii vliv nesmělo :)

28.2.15, 22:04

No já jsem měl na mysli spíše to, že jsi měl už asi hodně Favoritů zvláštních edicí jak se dívám, tak můžeš asi lépe posoudit. Ano, to jsem četl v nějakém článku na netu, že Favorit se vyráběl klasicky v Mladé boleslavi, ale ty zvláštní edice ve Vrchlabí a MTX Roadstery byly dělané v Metalexu. Ale právě jsem si nějakých hodně velkých rozdílů mezi klasickými favority a těmi zvláštními edicemi jsem si moc nevšimnul. Ale.......? Jak už jsem psal, osobně jsem si rozdílů všimnul. Myslím tím pěkně zpracované spáry mezi předním blatníkem a předními dveřmi, spáry mezi zadními blatníky a zadními dveřmi, mezi předními a zadními dveřmi, mezi 5. dveřmi a zadními blatníky apod. Některé modely mají totiž ty spáry pěkné rovnoměrné, jiné jsou kapánek uteklé. nebo to není přímo o konkrétním typu, ale co kus tak unikát? nezáleží na konkrétní značce? Co jsem totiž viděl pár Favoritů a Formanů Solitaire, tak i když prý mají mít nejlepší výbavu ze všech favoritů, tak po karosářské stránce se mi nezdály nějak moc pěkně zpracovené. Viděl jsem už asi 3 Formany a 5 Favoritů. Ten můj je jeden z nich, ovšem nevím, jestli to už někdo někdy neopravoval. Teď jsem ale viděl už pár kousků těch modrozelených metazíz Comfort Line a nádhera. Spáry krásně rovnoměrné, třeba mezi tou horní gumovou lištou a horní stranou bočních dveří, mezi jednotlivými dveřmi, mezi spodní hranou bočních dveří a prahy apod. I jak jsem teď psal, tak jsem viděl jednoho Silvera a nádhera. Viděl jsem jich poslední dobou už asi 5 a všechny docela zachovalé. Ale možná už jsou opravované, poznat ale nic nebylo.

1.3.15, 14:56

To vše je jen o tom kdo zrovna byl na lince. Jeden spáru dodržel, druhý to přišrouboval a bylo to. To samé se dějě i dnes, ale víc to hlídají. Byl jsem svědkem přímo v M.B. na lince jak se u I. Octavie dorovnávají páté dveře s bokem blatníku. Zavřel neseděly výškově, dal tam násadu od kladivka, přivřel je přes ní, tím přihnul a už seděly. Jinak zpracování se od prvních Favoritů co se týče karoserie asi zlepšilo na konci výroby ale rozdíl mezi Favoritem Lx a vrcholovým modelem Solitaire nebyl v plechařině, ale výbavě (v ustrojení)

1.3.15, 15:51
Ignorant pravidel

tohle se dela vsude
mlati do toho kladivem - ohejbaj pres koleno atd

1.3.15, 15:53

No, pár Favoritů jsem už opravoval, jak starší typy tak novější a jsem jiného názoru. Jak jsem psal, někdy to prostě spasovat tak, aby to bylo uplně suprové nejde. Když se napasují všechny svislé spáry, tak to třeba nesedí nahoře u té gumové lišty, sedí to třeba u prahu. Někdy se to naopak napasuje u té gumové lišty nahoře a zase se to hádá u prahu. Čím to je? Teď to je bráno u origo nevyvařovaného Favorita v původním stavu.

1.3.15, 15:59

Jo ty myslíš hnutá karoserie jo to je normální já myslel že myslíš zpracování co se týče koroze. Tohle jediné dělalo BMV když byla špatně svařená karoserie šla do šrotu.

1.3.15, 16:01

Ano, to celou dobu myslím. nebo třeba když dáš boční dveře nahoře u té gumové lišty pěkně, dole u prahu se to hádá, protože třeba přední jsou rovně a zadní mají přední díl dveří moc dole a zadní je akorát. Nemo zase u předního blatníku dáš dobrou fugu, mezi zadním blatníkem a zadními dveřmi je spára super, ale mezi předními a zadními dveřmi už je to na hovínko. Nahoře ty sloupky třeba o sebe chytají, dole je zase mezera 10mm. Teď přeháním, ale je to tak.
Ale jak jsem psal, viděl jsem už i pár kousků, většinou právě ty Comfort Line nebo Silver Line a ty měly právě ty spáry odhadem pěkně rovnoměrné všechny.
Čím to?

1.3.15, 16:08

Tak to budou asi dotažené z Německa, protože tam šli lepší karoserie. Teď to prý tak už není, všechny jsou svařeny správně.

1.3.15, 18:47

Aha, takže do německa, holandska a nevím kam ještě šli ty tip ťop kastle, protože tam jsou na tohle dost pedanti a čecháčkům to zase tak moc asi nevadilo? No, jak jsem ti psal, dveře bych sehnal z vývozu z nějakého i Solitaire, ale po špatných zkušenostech bych chtěl spíše Silvera. Na vrakecu, na inzerát apod. poznat jestli jde o vývozovou verzi asi poznám těžko. Většinou jsou dveře už sundané z vozu. Jedině že bych se domluvil na vrakecu, že si ty dveře sundám sám, ale to je málo pravděpodobné.

2.3.15, 07:06

Tak někde to jde, a že bylo auto na vývoz se pozná, že má na výrobním štítku vyražené číslo barvy. Ty co zůstávaly v čechách ho tam nemají.

2.3.15, 07:22

No ale to je to samé. Když budou dveře demontované, tak prd poznám. Ale jedině ta druhá možnost a někde si dveře sundat sám, nebo alespoň předem kouknout, tajně si je označit a až je sundají tak koupit. :)

2.3.15, 14:13

Výškové repro a konečnš oživovač úlastů, který opraví i kličky

Obrázek

Obrázek

11.3.15, 17:28

c

Naposledy upravil marek25 dne 1.4.17, 10:29, celkově upraveno 1

11.3.15, 17:58

Krása. Jo, takové tapecy mám i já. Ty sedačky vypadají taky pěkně, ty Silvery měly pěkné sedačky, takové hodně barevné.

12.3.15, 12:43
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 358 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 24  Další