| Autor |
Zpráva |
|
Kluci z Paky
Vývojář
Registrován: 27.3.14, 23:26 Příspěvky: 3834 Bydliště: Nová Paka, okres Jičín
|
 Re: Varok- fávo Solitaire 94
To je škoda,když to beres z gruntu...kolik za lak,jestli to není tajné?
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
| 23.4.15, 21:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
No abych ti napsal pravdu, tak si přečti raději SZ.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 24.4.15, 08:34 |
|
 |
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Tak je škoda,že je to tak utekle už z vyroby...
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
| 24.4.15, 18:13 |
|
 |
|
varok
|
No má to tak více fáček a to je tedy fakt k vsteku. Kdysy jsem právě myslel, že ty poslední kousky jsou už vychytané, ale opak je pravdou. Už asi začínám věřit tomu, jak tady nedávno někdo psal, že právě ty poslední kousky byly nějaké nepovedené šmejdy, které jen tak na oko nějak doskládali a šup s tím pryč. 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 24.4.15, 18:33 |
|
 |
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Jo,to jsem psal já. Nejsou to přímo zmetky,ale není to ono...
|
| 24.4.15, 20:56 |
|
 |
|
varok
|
Ano, všiml jsem si toho u pár fáček co jsem za poslední dobu viděl. Asi jsou celé nějak uhnuté, protože jsem viděl, že buď na řidičově nebo jiné zase na sousedově straně mají ty fugy trošku rozhádané, nejčastěji mezi předními a zadními dveřmi. Když to potom člověk zkouší dát dohromady na pěkný stav, tak prostě to moc nejde, protože jsou asi ujeté sloupky. No, už to trošku mám, uvidím.
|
| 25.4.15, 07:22 |
|
 |
|
varok
|
Tak po hooodně dlouhé době pro mě obrovská záhada vyřešena. Už vím příčinu, proč mi nejdou pořádně vyladit dveře. Potřeboval bych radu zkušenějších odborníků. Potřeboval bych kousíček potáhnout středový sloupek na řidičově straně, ale né spodní část jak jsem si myslel, ale horní část u střechy. Když jsem to totiž dnes dopoledne znovu celé přeměřoval a dolaďoval, Tak už jsem se konečně dostal na solidní výsledek, kdy jsou spáry na oko pěkné a tentokráte všechny. Problém je ale v tom, že na pravé, tedy sousedově straně všechno OK, ale na řidičově straně jsem to musel vyzkoušet bez západky zámku na sloupku. A....? No vida, už to je pěkné. Největší problém je ale ten sloupek. Když už to mám takhle pěkně vyladěno, chytá mi horní roh dveří o ten oblouček o sloupek. Uvažuji nad dvěmi úpravami. 1. Buď nebudu posunovat celý sloupek, ale jen upravím ten oblouček, aby dveře nechytaly, ale to bych musel upravovat i prostřední část sloupku kde je západka zámku, popř. dveře, aby mi šel zámek trošku více dovnitř. 2. Celý sloupek popotáhnout více dozadu, stačí mi odhadem 4mm. Tím pádem by mi popošel jemně celý sloupek, s tím snad i západka zámku a pohoda.
Když jsem si s tím tak hrál a zjistil jsem, že mi chytá pravý horní roh dveří na řidičově straně, tak jsem už zjistil, proč mě tak zlobí dveře s doštelováním. Když to měřím od neurčitých bodů, které nemusí být taky přesně na milimetr, tak to vychází stejně jako na druhé straně, ale.....? Dveře mluví za vše. Nebo si myslíte, že by mohly být tah hrozně uteklé dveře? Podle mých měření ale vypadají plus mínus stejné jako ty na sousedově straně.
|
| 26.4.15, 11:36 |
|
 |
|
varok
|
A teď k dotazu. Kdybych se přiklonil k té variantě 2. Jak docílit, abych potáhnul prostřední sloupek, ale aby se mi celá kastle zase nepokroutila? Dát dovnitř kabiny nějaké výztuhy třeba z jackelu nebo trubek než to rozpárám? Zadek už mám docela pěkně srovnaný, jak jsem to domrvil s těmi zadními blatníky, tak bych nerad, aby mi to uteklo i tady. Na druhé sousedově straně mám totiž dveře nastavené plus mínus stejně, ale nahoře je fuga odhadem ještě 3-4mm od toho obloučku sloupku. Mezi západkou zámku a vnitřní stěnou dveří je taky odhadem 3mm. Ale na řidičově straně už mi chytá i rožek dveří o ten oblouček sloupku i západka o tu vnitřní stěnu předních dveří. Takže jedniné co mě napadá je ten uteklý sloupek už z fabriky. Protože když jsem fáčko koupil v bazaru, všechny boční dveře byly tak divně spasované, že třeba přední část zadních dveří byla moc ven, ale myslím na sousedově straně. Tam byly i přední dveře moc spadnuté na předek, byly předním horním rožkem zapadnuté moc dovnitř a opticky to nevypadalo moc pěkně. Na řidičově straně byly zase zadní dveře moc spadnuté na zadní části. To všechno už mám jakš takš doladěné, i když to není úplně tip ťop. Teď už je pro mě největší problém ten sloupek na řidičově straně. Taky mi poslali z OBAutodíly něco jiného než jsem si objednal.  Tak to je maras.
|
| 26.4.15, 11:48 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Už nič neposúvaj, nenaťahuj!
vylaď to nejako inak, možno stačí predný blatník povoliť posunúť dopredu a tým zladiť aj dvere, stĺpik určite nechaj tak!..., viem že potom musíš zasa doladiť kapotu, svetlá, ale to je menšie zlo...
Nemyslím že to zle odišlo z výroby, kvalita nových modelov je lepšia aj keď nie dokonalá, skôr si myslím že je to chyba mäkkej konštrukie, všetky Favority ak postavíš jedno koleso na 10cm obrubník sa krížia, to je vlastnosť, čo urobí takáto karoséria napadnutá 20 ročnou koróziou? prípadne ak v minulosti niekto hoc aj "jemne" s autom niekde drcol, to je vlastnosť, nie chyba...
ja som na mojom bol dosť prekvapený ako je to riešené, jednak celé predné nosníky motora ( agregátu ) sú už deformačná zóna čo prechádza do podlahy a stĺpikov, aj na rovných plechoch sú také prelisy kde sa to má v prípade havárie zohnúť...
to máš ako na 120 alebo 105 je v predu deformačná zóna kde sa ráta s tým že je tam rezerva, aj tá sa v prípade havárie deformuje...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 26.4.15, 12:23 |
|
 |
|
varok
|
Ty různé deformačí zony vím. Taky jsem si myslel, že ty modely fáček od 93 roku jsou na tom se zpracovnáním po karosářské stránce jsou mnohem lépe než ty první modely do asi 91 roku, ale to platí možná opravdu jen o konci 92 a celém 93 roce, kdy to měl pod sebou VW. 94 možná taky, ale tam už jde kus od kusu. Já mám přibližně půlku roku 94 a otřes. Když je to podle tebe zaviněno nějakým drcnutím do patníku apod., proč občas vídám fáčka, které to taky tak mají? Možné to je, že to tak není přímo z výroby, ale jak mi potom vysvětlíš, že jsem už viděl hodně favoritů od asi 93 roku, možná právě ty 94, které to mají stejně jako já? Tím mám na mysli to, že třeba jsou vyladěné spáry mezi předním blatníkem a předními dveřmi, vzadu mezi zadním blatníkem a zadními dveřmi a mezi předními a zadními dveřmi je hrozně velká fůga. Většinou to bývá ale jen na jedné straně, na druhé to bývá OK. Třeba na řidičově straně to mají dobré a na sousedově ujeté. Jiné to mají zase naopak, tedy řidičova strana je uteklá a sousedova je dobrá. Měl to tak i uživatel Lubosh na tom svém Silveru. Někdo to má zase mezi předními a zadními dobré, ale zase má hrozně velkou fůgu úplně vzadu, mezi zadními dveřmi a zadním blatníkem. Mě to tak právě taky vycházelo. A co jsi psal, tak já to potřebuji právě naopak, kvůli zadním blatníkům. Ty boční dveře mám právě úplně dozadu, na obou stranách, ale na sousedově straně to mám dobré, vše sedí jak má, dveře nechytají. Na řidičově straně to mám tak samo, ale právě ty přední mi chytají o sloupek v horním pravém rohu. Jak vysvětlíš tohle?
|
| 26.4.15, 13:10 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ťažko povedať, tiež mám na zadných dverách fugu ako svet, ale to je už po výmene lemov, a kopec iných prác, s fabriky to bolo celkom dobre, cca rovnaké všade, mám 06/93 vývozový kus, teraz je to polepené aby to držalo pohromade karoséria je mäkká, postav auto jedným kolom na pätník a skús každé dvere, ono zámok to udrží v základnej polohe ale pri zatváraní uvidíš minimálne 2mm posuv do zámku... ak som pochopil správne potrebuješ predné dvere dostať trocha nižšie a dopredu aby ti nedrhli v rohu - to musíš vyladiť na nejaký kompromis...
|
| 26.4.15, 13:23 |
|
 |
|
varok
|
Nee, právě naopak, vždyť to píšu. Abych právě trošku vykompenzoval ty velké fugy, musím mít všechny dveře hodně dozadu. Zadní dveře na obou stranách mám spasované docela pěkně, sice jsem musel trošku upravovat tvar dveří, ale už to vypadá slušně. Ale oboje přední dveře né dopředu, ale právě hodně dozadu, jinak mám právě mezi předními a zadními dveřmi hrozně velkou fugu, odhadem 10mm. Teď to mám docela doladěné na rozumný kompromis, asi 7mm, i když každá strana má tvar dveří trošku jiný. No a když to tak mám, tak na sousedově straně mi nic nechytá. Řidičova strana mi chytá pravý horní rožek, prostě ten, který je nahoře u středového sloupku. Když jsem to právě koupil, tak na téhle řidičově straně byla jak jsem už několikrát psal fuga mezi předními a zadními dveřmi hrozně velká, no odhadem 10mm. A to se mi vůbec nelíbí, tak bych to chtěl mít alespoň trošku naoko pěkné. I když jak psal myslím Kluci z Paky, že mírná nesouměrnost lahodí oku. Ty tmavě modré čáry jsou dejme tomu dobře odladěné spáry. Kdybych potáhnul dveře více dopředu, tak mi to udělá velkou fugu, označenou červeně. První obrázek http://varok.rajce.idnes.cz/Favorit#favorit1.jpgA teď mi to chytá v místě označeném zeleně druhý obrázek http://varok.rajce.idnes.cz/Favorit#favorit2.jpg
|
| 26.4.15, 14:08 |
|
 |
|
varok
|
A vlastně ano, když se nad tím zamyslím, tak máš pravdu. Ty přední dveře by chtěly trošku dopředu, ale to se mi právě udělá hrozně velk fuga mezi pžedními a zadními dveřmi a není to pěkné. Už i tak jsou ty dveře divné a horní půlka , tam kde jezdí sklo by byla hodně velká fuga. Už teď je větší než na sousedově straně. Ale jak stále píšu, tak to má hodně favoritů, tak si myslím, že je to tak uteklé origo.
|
| 26.4.15, 14:14 |
|
 |
|
varok
|
Když jsem to trošku posunul jak psal Michalkatka, tak to vypadá takhle: http://varok.rajce.idnes.cz/Dvere_favorit#DSC00016.jpg to jsou ty nešťastné řidičovy dveře http://varok.rajce.idnes.cz/Dvere_favorit#DSC00017.jpg tohle jsou sousedovy Ty sousedovy nejsou moc vidět, ale prostě se tahle horní hrana dveří krásně kryje, ale ta řidičova strana je moc od konce. To už potom nedře, místa dost, ale co s tou fugou? není to pěkné, když je na jedné straně pěkně slícováno a na druhé straně je tohle. Kdybych neposunoval ten sloupek, myslíte si, že kdybych sehnal jiné vrata, že by to bylo lepší? nevíte prosím někdo, na kterých místech to změřit, abych měl jistotu, že nekoupím stejný šmejd vrata?
|
| 26.4.15, 17:45 |
|
 |
|
michalkatka
|
Ak sa ti tá pára nepáči, ešte môžeš trocha posunúť aj zadné dvere dopredu, záleží na tom aká fuga je medzi dverami a zadným lemom, kompromis, tieto naše plechovky aj tak nikto skúmať nebude, nieje to nejaká ojedinelá séria ako 110R, alebo Felicia Fun, keby si aj auto zachoval nikdy ako veterán mať veľkú hodnotu nebude...
Viem že to chceš mať pekné a dobré, ale myslím že to preháňaš, pozri aj mne zopár vecí pár mm utieklo, ale podstatné je aby som nahradil zdravým plechom hnilé miesta, to že mi zadné lemy nesedia ku dverám neriešim, tiež ma to štvalo ale už som sa s tým zmieril...
|
| 27.4.15, 08:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|