Kvalita benzinu a spolehlivost benzinek Kde tankovat benzin?
Autor |
Zpráva |
borek
|
Kvalita benzinu a spolehlivost benzinek Kde tankovat benzin?
Bylo mi receno od zkusenejsiho profi motoristy, ze moje Fabia 1.4 16v ma nachylnejsi motor na nekvalitni palivo. Chtel bych se ujistit, ze je to pravda a v pripade ze ano, tak by me zajimalo, kterym benzinkam v Brne respektive i jinde jestli se to da nejak zobecnit se mam vyhybat. Udajne by nikdy netankoval na Unicorn, Prim, Tank ono, D-Oil a je jedno, kde.
_________________ Fabia kombajn 1.4MPi 16V 55kW 4/2003 ambiente interier blue edition na pojezd
Naposledy upravil borek dne 30.7.15, 08:50, celkově upraveno 1
|
30.7.15, 06:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: Kvalita benzinu a spolehlivost benzinek Kde tankovat ben
TANK ONO jezdím dost často, jak auto tak i motorka a s benzínem nebyl problem, nic jiného jsem u nich netankoval, fabia je náchylná na všechno už od výroby a je jedno jakej motor. Diskuze na téma tankování na Onu to už je snad národním sportem nic méně většina těch pump je na hlavních tazích kde bude asi slušná denní výtoč, a co se týče závad po natankování na některých "levných" čerpačkách, no pokud mě přestane čerpadlo tlačit benzín u auta který má najetý 100tis a víc tak to z 90% nebude aktuálním tankováním nebo se posere nějakej vstřik na benzínu a majitel hořekuje že natankoval tam a tam a zeptáš se kdy měnil palivovej filtr a on se zeptá jestli to se taky mění a auto má natočený 2kila tak se není pak čemu divit, ale vždycky za to může určitě pumpa Přijela baba s ochcávkou že rachotěj brzdy, přední desky na plech a kotouče zedřený tak že se to má celý omrknout vyměnit a ještě k tomu olej v motoru, filtr atd, tak předek na kaši, naházené vše nové, náplně vyměněny, volám jí že ještě zadek už dost na pytel že to je tak na 3-4tisíce KM tak baba v mrákotách že kolik jí to auto bude stát a že stejně za rok najede max 2000km tak že s tím zadkem počká, tak jsem jí to tam nechal, hele za tři měsíce telefon ne že jak jsem jí dělal ty přední brzdy že to zase rachotí a že to chce reklamovat že s autem ani nejezdí a že to není možný, řikám si asi babě skočil šutr mezi kotouč a plech, no v první moment mě to nedošlo po telefonu, tak přijela brzdí rachot jako prase, jen vylezu ven koukám zadní kotouč zedřenej, řikám paní s předkem nic nebude ale zadek je dojetej a ona že jakto že jsem řikal že 4tisíce km a že nenajela ani tisíc a je to v háji hele ještě že ten štítek na olej lepím nehledě na to že to má servisní interval v palubáku, otevřu kapotu koukám štítek a pak na tachák hele 6500km ujetých od posledka, řikám jí to a najednou se baba rozpovídala že on s tím jezdí taky manžel a někdy i syn a že když se to dělalo tak že museli koupit ledničku tak ty zadní brzdy nechtěly Ale první kdo jí napadnul že za to určitě mohl a něco udělal špatně jsem byl já Takže k tomu palivu, otázkou je zda skutečně závadu zapříčiní palivo, teď v poslední době samej novější pažout svítí kontrolka motoru, nemá to palivovej filtr, naleješ aditiva, vyjedeš nádrž vymažeš chybu a je cca rok klid.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
30.7.15, 08:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
borek píše: Bylo mi receno od zkusenejsiho profi motoristy, ze moje Fabia 1.4 16v ma nachylnejsi motor na nekvalitni palivo. Chtel bych se ujistit, ze je to pravda a v pripade ze ano, tak by me zajimalo, kterym benzinkam v Brne respektive i jinde jestli se to da nejak zobecnit se mam vyhybat. Udajne by nikdy netankoval na Unicorn, Prim, Tank ono, D-Oil a je jedno, kde. zajdi za tím zkušeným profikem a zetej se ho co přesně odchází u fábky 1.4 16V když dáváš nekvalitní benýl od unicorn všechny ty díly co mu odešly
|
30.7.15, 21:07 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Tank Ono bych se nebal.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
31.7.15, 06:26 |
|
|
MATTESS
|
U Fabie jsem nikdy s benzínem problem neměl, většinou jsem bral na vsi u Pap oil.
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
31.7.15, 07:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kluci z Paky píše: Tank Ono bych se nebal. zkus to jestli nejsu jen já šulín, vem si petku natoč do ní benál a dej to zitra na slunko, zčervenalo to jak červené víno a čuhni si, tank ono mám 3OO m a do petky beru jen tam,
|
31.7.15, 20:49 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Asi jsem te nepochopil.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
31.7.15, 21:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ted bude hic
vemeš petku natočíš tam benál a dáš ji za okno na tu největší zolcnu
za dva dny mě zčervenala že stará na mě vyběhla že chlastám za oknem červené vino
benál byl z tank oil
nikdy mi benál nezčevenal, mám pod oknem sekačku a ten benál s petkou jsem protě postavil na parapet pod oknem
|
31.7.15, 21:17 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
borek píše: Bylo mi receno od zkusenejsiho profi motoristy, ze moje Fabia 1.4 16v ma nachylnejsi motor na nekvalitni palivo. 55kw verze nejni, problémy by mohla mít 74kw kde je doporučenej N98
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.8.15, 08:19 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Každý na to má svůj názor a o značce to určitě není. I jedna značka pump má x dodavatelů, takže nikdy nevíš co tankuješ. Takže těžko něco doporučit.
|
5.8.15, 12:23 |
|
|
darklord
|
To je zase debata, pritom staci trochu googlit, pred par rokmi robil svet motoru test benzinov, a Tank ONO dopadlo cca rovnako ako Shell. Takze - tankuj kde sa ti to momentalne hodi. Ja chodim len na ONO do Rajhradu, zasadne radsej v noci ked tam neni fronta na pol hodinu a ziaden problem nepozorujem. Pravda po 450tkm mi odislo palivove cerpadlo. Ale to do spojitosti s benzinom nedavam. http://forum.skodahome.cz/index.php?app ... _id=330908
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.8.15, 16:27 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Neni to par roku,ale ten test byl vloni v lete,Ono dopadlo skutecne rozumne.
|
5.8.15, 16:55 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
stejne to palivo je ze stejneho zdroje chcipnul zivocivh stala se z nej ropa ropu vytahli nekde ze dna more a prodali to nejake firme ta firma na pozadavek spoelcnosti tu ropu zrafinuje na palivo dalsi psolecnost se rozhodne ze ji bude prodavat za 37 Kc tak si necha udelat vic aditiv a hlavne logo a jina si rekne - vzdyt to staci tak jak je a najednou to stoji jen 31
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
5.8.15, 20:02 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Rikas to Lucasi spravne,hlavni rozdil v kvalite dela aditivace benzinu a take dodrzeni oktanoveho cisla a take to,jak je ho dosazeno.Jinak jeste nedavno mela nejlepsi N95 Benzina,ale uz nadstandartne neaditivuji,takze je dobre pridavat treba Vif.
|
5.8.15, 21:19 |
|
|
ferrari
|
Mno hej,a le čo nafta a common raily? Z toho, čo počúvam, to je iná pesnička...kvalita vraj rozdielna...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
5.8.15, 21:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|