Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 05:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Světla pro denní svícení 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Feliciemann píše:
Pokud jezdíš často, jak píšeš, tak bych preferoval Hellu, sada stojí kolem 2.000,-Kč. Wesem jsou sice levnější, ovšem polská kvalita. :) Jinak na fávo nebo feldu se hodí místo nárazníků do mlhovek a pokud je budeš mít zapojené správně, tak s nima ani u policie či STK nebudeš mít problém. Elektricky správně znamená, že světla se rozsvítí s otočením klíčku,musí svítit samostatně jen denní světla, žádné jinné osvětlení vozu ( kromě směrových světel ) nesmí svítit souběžně s deními světly. Při rozsvícení obrysových nebo dálkových světel, musí denní světla sama zhasnout. Jo a Hella dělá světla pro jednotlivé druhy vozidel, na škodovky však nedělá, takže se používají kulaté nebo hranaté univerzální, dle individuální potřeby.

Předpis už jsem si nastudoval, ale i tak díky. Kde se dají koupit? Na jejich webu jsem pátral ale nic jsem nenašel (asi jsem fakt úplně slepý).

Michalkatka: Jo, rozumim ti. Soráč, včera jsem chlastal a dnes je mi blbě tak jsem protivný :oops:

2.8.07, 15:49
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
cyz
poslal jsem ti emaill, který mi přišel od Helly, máš tam vše, i prodejce.

2.8.07, 16:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Feliciemann píše:
cyz
poslal jsem ti emaill, který mi přišel od Helly, máš tam vše, i prodejce.

Díky

2.8.07, 16:45
Profil ICQ

Příspěvek Re: Světla pro denní svícení
Ešte možno taká poznámka ku skapínaniu žiaroviek, aj keď verím, že mnohým to je jasné: U starších vozov je problém v dobíjaní. Ak alternátor prebíja palubnú sieť( trebárs je to voľným okom nebadateľné, príp. dioda je prerazená ), zbytočne hľadať chybu v špinavých rukách a v typoch žiaroviek.
Ku výdrži H4: na baňku sa prilepuje kov - vyparuje sa z W vlákna a stráca na svietivosti=ak dáš na okná fólie, p..... uvidíš aj keby sklá boli fungel nové.

2.8.07, 20:40

Příspěvek Re: Světla pro denní svícení
autostar píše:
Ešte možno taká poznámka ku skapínaniu žiaroviek, aj keď verím, že mnohým to je jasné: U starších vozov je problém v dobíjaní. Ak alternátor prebíja palubnú sieť( trebárs je to voľným okom nebadateľné, príp. dioda je prerazená ), zbytočne hľadať chybu v špinavých rukách a v typoch žiaroviek.
Ku výdrži H4: na baňku sa prilepuje kov - vyparuje sa z W vlákna a stráca na svietivosti=ak dáš na okná fólie, p..... uvidíš aj keby sklá boli fungel nové.

Přebíjení to taky není, napětí se pohybuje mezi 13,9 - 14,3 což je v normě a v rozsahu chyby voltmetru

2.8.07, 21:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Zdarec, ještě mam jedno takový řešení......kamarád má taky favorita a on to vyřešil následovně, namísto parkovaček T4W dal tyto žárovky http://www.e-light.cz/catalogue/list.ph ... &item=1799 s jedinou úpravou, že ta žárovka nemá ty gombíky do bajonetu naproti sobě, ale podobně, jako oranžová žárovka do brinkru...stačilo pouze jeden upilovat).....vpodstatě jezdí na parkovačky a neni poznat rozdíl....já když sem to viděl poprvně, tak sem řek, že svátí potkávačkama.........je to podle mě nejjednodušší, co se dá udělat, aby se H4ky nepálily.......avšak je to nelegální...ovšem kamarád už tak jezdí pět let...a problém s touto úpravou neměl....snad jen, že před technickou je musel vyměnit za T4W.....ale nikoho do ničeho netlačim....já bych to asi taky takhle neudělal..... :D

2.8.07, 22:38

Příspěvek 
fux.dggn píše:
Zdarec, ještě mam jedno takový řešení......kamarád má taky favorita a on to vyřešil následovně, namísto parkovaček T4W dal tyto žárovky http://www.e-light.cz/catalogue/list.ph ... &item=1799 s jedinou úpravou, že ta žárovka nemá ty gombíky do bajonetu naproti sobě, ale podobně, jako oranžová žárovka do brinkru...stačilo pouze jeden upilovat).....vpodstatě jezdí na parkovačky a neni poznat rozdíl....já když sem to viděl poprvně, tak sem řek, že svátí potkávačkama.........je to podle mě nejjednodušší, co se dá udělat, aby se H4ky nepálily.......avšak je to nelegální...ovšem kamarád už tak jezdí pět let...a problém s touto úpravou neměl....snad jen, že před technickou je musel vyměnit za T4W.....ale nikoho do ničeho netlačim....já bych to asi taky takhle neudělal..... :D

To si dělat nebudu, to už klidně budu svítit těma potkávačkama, zas tak mi to nevadí....jenom chci mít vpředu moc světel :)....líbí se mi to (možná je to nějaká úchylka :D )

edit: ale zase nechci dělat nějaké neuvážené zásahy do karoserie a vzhledu vozidla aby to nebyla typická vidlácká škodovka, proto se snažím vytáhnout rozumy z někoho kdo s tím má víc zkušeností...ale nakonec to nějak vykoumám sám, potom třeba napíšu článek

2.8.07, 22:59
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
cyz píše:
To si dělat nebudu, to už klidně budu svítit těma potkávačkama, zas tak mi to nevadí....jenom chci mít vpředu moc světel :)....líbí se mi to (možná je to nějaká úchylka :D )

ze ty si parkoval vedla hansa? :lol: :lol: :lol:

2.8.07, 23:17
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
deekay píše:
cyz píše:

ze ty si parkoval vedla hansa? :lol: :lol: :lol:

Ano, parkoval (a musím uznat že Gargamel svítí fakt pěkně) ale mě tato úchylka drží už dlouho, na staré škodárně jsem měl když započítám i blinkry 8 světel a chtěl jsem přidávat ještě ty denní tak by to bylo rovných 10 (už tak ten svazek do přední části auta byl dost tučný :D

2.8.07, 23:20
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
to by chcelo rampu podla mna, na formana sa to aj hodi :wink:

2.8.07, 23:27

Příspěvek 
deekay píše:

Že by drsná off-roadová rampa na střeše? Kde potom budu vozit lyže? :)....spíš sem si říkal že by to chtělo ten rám jak měly formany pro armádu nebo jak mají policajti na feliciích vpředu.

3.8.07, 09:10
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
cyz píše:
deekay píše:

Že by drsná off-roadová rampa na střeše? Kde potom budu vozit lyže? :)....spíš sem si říkal že by to chtělo ten rám jak měly formany pro armádu nebo jak mají policajti na feliciích vpředu.

no ved to je svetelna rampa :) vpredu, nie na streche ;) myslim ze to tu niekto ma, tak ti moze dat tipy, je to na tmavej felde kombi, fuxdgn myslim

edit: papezske auto s rampou :D :D

3.8.07, 12:06

Příspěvek 
deekay píše:
cyz píše:
deekay píše:

no ved to je svetelna rampa :) vpredu, nie na streche ;) myslim ze to tu niekto ma, tak ti moze dat tipy, je to na tmavej felde kombi, fuxdgn myslim

edit: papezske auto s rampou :D :D

Já rampu nemam, já sem ty dálkáče, co jsou vydět na obrázku připevněný tak, že sem na ocelovou výstuhu pod plastovym nárazníkem navaril tušim to je 4mm pásovina....takový jazýčky......pak sem do plastováho nárazníku udělal 4mm stěrbyny a pohodlně sem to na to navlíknul.....no a pokud je ta pásovina dost silná (4mm bohatě stačí) a navařovaná plocha je dost velká, tak se to ani trošičku nazatřepe ani když jedu po výmolech.....a že sou ty wesem 2HO pěkně težký......mymochodem teď už tam mam čtyři se 100W žárovkama.....to svítí, že se vám o tom ani nezdálo.....jen přes den musim mít alespoň na jednom páru těch světel plastový krytky, aby poliši na mě nemohli....jinako mlhovky sem taky měl, ale šly pryč, protože sem je stejně nezapínal ani při mlze.....prostě sem je s klidem nahradil světlama pro denní svícení...

3.8.07, 21:09
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2