Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 16:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Hydraulika u Škody 105 
Autor Zpráva

Příspěvek Hydraulika u Škody 105
Zdravím mám problém.Mám Škodu 105L r.v.1985.Nedavno jsem zjistil ze spojka zabira trochu niz nez jsem ji drive...Tak jsem dolil brzdovku, dnes jsme to jeste zkouseli odvzdusnovat ale odvzdusnovali jsme to snad 20x a porad se to nezlepsilo spis naopak..brzdovka se zda ze moc neubyva....zvlastni mi prijde, ze kdyz na spojku slapnu lehce a pomalu jdu dolu tak se vzadu ten valecek vubec nepohne..kdyz rychle slapnu, tak je tam sice vule ale nejak to vzadu vypne..myslim si, ze bude chyba v hlavnim spojkovem valci..ten pomocny jsme letos v zime pretesnovali tak by snad nemel zlobit..navic to tam vypada suche, takze brzdovka tam asi neunika..ten hlavni spojkovy valec mam meneny asi pred 2 a pul lety, ale nevim co tam dali jestli nejakou druhovyrobu ci co...tak se chci zeptat jak bezpecne poznam, ktery z valcu je spatny?Predem moc dekuji za odpoved :)

19.12.15, 16:20
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Vývojář

Příspěvek Re: Hydraulika u Škody 105
Povol odvzdušňovák na válečku na spojce, dej na něj hadičku a šlápni na spojku. Pokud kapalina nepůjde vůbec, nebo jen málo, tak je to hlavní válec.

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

19.12.15, 17:35
Mistr mechanik

ono to kolikrát není hlavní válec, vysaješ z nádobky kapalinu a natlačíš ji tam odvzdušnovákem u s pojky a pak to maká, nebo kolikrát sešlápneš spoku povolíš trubku u hlavního válce odfoukne a začne makat spojka vzadu to kolíkrát je selský rozum v prdeli a ten namakaný je bokem vídně :oops:

19.12.15, 22:42

Kde je ten druhy odvzdusnovak na tom hlavnim valci?..Kapalina vzadu normalne vyteka, vepredu naslapem pedal, vzadu povolim odvzdusnovak a normalne vyteka..ale prijde mi ze to nejde odvzdusnit, uz z toho nesli bublinky, ale pedal stejne zabiral skoro dole...tak jsme odvzdusnovali dal a po chvili zase kapalina tekla s bublinkama..jako by se to furt zavzdusnovalo...

20.12.15, 10:30
Profil ICQ
Mistr mechanik

žádný odvzdušnovák šlápneš a povolíš trubku

20.12.15, 12:17

Aha a kde je ta trubka abych nepovolil neco jineho omylem :D...ale kdyby to bylo tim hlavnim, tak se to vzadu nebude hybat vubec ne jak psal Kluci z Paky ? :)

20.12.15, 13:23
Profil ICQ

...len tak na okraj,spojku máš nastavenú dobre?

20.12.15, 13:27

S vuli jsem nehybal..je tam citit ta vule klasicka co ma byt ale pak je citit ta (hydraulicka, zavzdusnena)..spatne se to popisuje ale myslim ze serizeni vule se prilis nezmenil :)

20.12.15, 20:31
Profil ICQ

Tipujem to na hlavny valec. Vymen gumicky v oboch a mas pokoj na par rokov.

20.12.15, 21:45

Tak jsem vymenil oba spojkove valce, koupil jsem od firmy Fragokov ze Slovenska..pedal zabira rekl bych lepe celkove nez driv, ale presto ze jsou oba valce vymenene i hadicku od hlavniho spojkoveho valce k nadobce s brzdovou kapalinou jsem vymenil, odvzdusnovali jsme to ale kdyz jedu tak musim pedal jednou naslapnout aby spojka zabirala normalne..Kdyz seslapnu a pustim spojku napoprve, tak zabira skoro dole..Co jsem nemenil tak spojkovou hadicku a trubku..ale hadicka mi neprijde ze by tekla tak nevim..je take mozne ze jsme to spatne odvzdusnili ale naposledy uz tekla cista kapalina....Nevite nekdo cim by to mohlo jeste byt?

30.12.15, 19:39
Profil ICQ

je to špatně odvzdušněný, prvně odvzdušni válec u pedálu tak jak ti radil miloš. Nebo nešlap na pedál a misto toho natlakuj nádobku a odvzdušňuj. Jo a taky si zkontroluj tu hadicu, co vede po převodovce k pracovnimu válcu spojky, jestli se nenafukuje, jestli se na ni nedělá bublina nekde.

31.12.15, 16:23

Dekuju za rady..Jeste to vyzkousim, je fakt ze jsem nezkousel u toho noveho valce povolit tu trubku..i na tu hadici kouknu...je na te strane u toho valecku trochu vlhka, ale spis si myslim ze je to jak jsem odvzdusnoval ze ta brzdovka na ni strikla...
Jeste jak myslite ze mam natlakovat tu nadobku? :)

2.1.16, 11:29
Profil ICQ

Mám na to druhé špunt, ve kterym je přidělané ventilek.

2.1.16, 11:37
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]