felda 1,3MPi a LPG Tartarini
nazdar. tak po 10r ideme riešiť problémy so štarotvaním a s LPG Tartarini na dedovej felde
prvá vec čo som si všimol, že z reduktoru uniká chladiaca kvapalina troška a kýve sa plastové koleno na vývod plynu. koleno som demontoval a zistil vadný O-krúžok, no vnútri je zanesený špinou aj keď tadial ide len plyn...
tá horšia vec je že odvtedy čo je tam LPG štartovanie je velmi zlé, skoro nemožné. akonáhle je trvale prepnuté na benzín, štartovanie je na šup !
dnes som mal pripojený VAG a dedukujem z toho toto: po prepnutí na LPG jednotka odpojí napájanie vstrekovačov, preto sú trvalo chyby vo VAGU vstrekovače skrat na kostru/prerušen. OK chápem. lenže nejak dobre to nefunguje, pretože pri štartovaní vstrekovače ako keby neboli vôbec zapojené asi 5 sekúnd minimálne a odpaluje sa len plyn čo ostal v hadici. potom to chytí. teda bude asi problém v jednotke. štartuje to na benzín normálne, teda malo by. teda vstreky by mali byť pripojené a až po zvýšení otáčok cca na 1500 prepnúť na LPG.
daľšia otázka je že ten duralový náustok čo je nad škrtiacou klapkou má byť nejako voči klapke utesnený ? je tam len položený, a pritláča ho kryt sánia. teda je tam badatelná vôla. predpokladám prisávanie falošného vzduchu a teda potom hrozne dlho padajú otáčky dolu.
a ďalšia otázka: LPG jednotka je Tartarini Junior Lambda Control. je dôležitá nejak táto RJ ? pretože je prerušený jeden kábel ku lambde a pripojený do jednotky. tak isto je napojený jeden kábel aj zo škrtiacej klapky. potom bola vo VAGU chyba lambda prerušená sporadická. zrejme má tento systém aj svoju diagnostiku. je možné obísť jednotku a ponechať pôvodné zapojenie lambdy a tak ? spravil by som len jednoduchý prepínač LPG/benzín a prepnutie na LPG po zvýšení otáčok. mám dojem že táto jednotka len kazí to štartovanie lebo nevie kedy má pripojiť vstreky...
a posledná: našiel som hlavný ventil LPG ktorý púšťa plyn z nádrže. no na reduktori je další taký elmag. ventil. na čo slúži ? popr. musím zistit kedy spína.
vďaka za prípadnú pomoc aj keď som sa tu rozpísal